sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Elfe-raitaiset sukat

Miten nyt tuntuu ettei aika riitä oikein mihinkään? Nyt on jo marraskuu, lokakuu katosi vain jonnekin. Maanantait rekisteröin työviikon alkamisen merkiksi, ja sitten olikin jo yht'äkkiä perjantai, vaikka tuntui että keskiviikossa vasta mennään. Jotain sentään aivoni rekisteröivät kaiken vauhtisokeuden keskellä, Joulureen Teija oli liittynyt lukijakseni, tervetuloa! Olenkin käynyt Joulureessä virittäytymässä joulutunnelmaan jo muutaman vuoden ajan, ja sitä kautta löytänyt sellaisenkin maailman kuin joulublogit!

Puikot ovat kyllä heiluneet ahkerasti, ja jotain on valmistunutkin. Kuten nämä Elfe-raidoitetut sukat jotka valmistuivat jo viikko sitten, mutta sain kuvattua vasta tänään. 

Kyjy #5: Elfe-raidoitetut sukat Novita Pikkusiskosta, 72 g, puikot 2½
8+8 s kärkialoitus, magic loop, 64 s

Tähän malliinhan iskin silmäni Tikuttimen blogissa, ja heti Kyjn ensi metreillä laitoin nämä sukat alkuun varmistaakseni että Elfet sieltä tulee. Tikutin vinkkasi että raidoituksen jakoa kannattaa miettiä kantapään asettumisen kannaltakin, ja siksi päädyinkin omissa sukissani joulukalenterisukista tutuksi tulleeseen jälkeenpäin neulottuun kantapäähän johon Neulistin ja Vyyhdin blogissa oli hyvät ohjeet.

Samassa raidoituspuuskassa raidoitin sitten kantapäänkin... en tiedä onko mulla jotenkin erityisen raastava tapa kutoa, mutta mulla Novitan langat nukkaantuu jo kutomisen aikana. Muilla merkeillä en ole havainnut samanlaista ilmiötä. Tylsää, kun uudet sukat näyttävät heti käytetyiltä.


Tämä kantapäämalli ei istuvuudeltaan ole ihan suosikkini, mutta helpotti huomattavasti raidoitusten pohdintaa. Silmukointiin löysin hyvät ohjeet Toisia Ajatuksia -blogista. Itselle muistiin että jalkaterän mitta oli n. 17 cm ennen kantapään tekoa. 
Ja jotta Elfe-raidoista saa kaiken ilon irti, tein ne toiseen sukkaan 1+6 -jaotuksella ja toiseen 6+1. Ja tietenkin vastakkaisilla väreillä. Eli yhtä vihreää raitaa vastaan tein toiseen sukkaan 6 punaista ja niin edespäin. Näin limittäin aseteltuna ne näyttävät melkein samanlaisilta.Mutta tämä kuva paljastaa eron paremmin. Ja myös sen, että sukat ovat minulle liian isot. Neiti kyllä olisi adoptoinut nämä koipiinsa saman tien, mutta sukkia tehdessäni niille oli kyllä jo saaja mielessäni. 

Sukat menevät suklaan kera synttärilahjaksi äidilleni jouluaaton aaton aattona. Äiti saa vetäistä nämä jalkoihin lämmittämään varpaita, ohuina mahtuvat saapikkaisiinkin ja eripariraidoitus lämmittäköön mielen sopukoita sisäisesti. Pientä sisäistä Peppi Pitkätossua taitaa löytyä meidän suvun naisista, toiset vain kätkevät sen paremmin kuin toiset.

Joulukalentereiden kilpavarustelu on alkanut meidän huushollissa, minulla siis odottaa nuo sukankärjet joulukuun 1. päivää ja viime viikolla nappasin Lidlistä mukaani Star Wars -kalenterin isänpäivälahjaksi ukkokullalle. Nyt se on piilotettu lankalaatikkooni, paikka johon ukkokulta ei suurin surminkaan mene kaivelemaan ;D

Tänään kävin teinimonsterin kanssa kirkossa, herra seurueineen osallistui rippikoulupyhään ja sai riparipassin täytettäväksi. Suuren päivän kunniaksi hän valitsi lounaspaikakseen lähimarketin aulassa olevan Subwayn. Siellä vietimme äiti-poika -laatuaikaa syöden subit ja kävimme ostamassa marketista koulutarviketäydennystä. Koirille piti käydä hakemassa myös säkki sapuskaa, jolloin poika bongasi koirien joulukalenterit. Jotta sopu säilyy karvapoikien kesken, samanlaiset kalenterit piti ostaa molemmille!


Illalla virittelin pihalle kynttilöitä ja ledit sypresseihin. Näyttävät ihan mukavilta tuolla pimeydessä. Neito ja ukkokulta lähtivät aamuvarhain Eerikkilään leiritykseen, joten ilta on nyt omistettu hyshys-sukkien kutomiselle. Enää puuttuu varren kirjoneuleosuus, ja sitä varten piti käydä vähän täydentämässä lankavarastoja... hyvin menee tämä lankavaraston supistelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.