maanantai 9. marraskuuta 2015

Jotain pientä

Päivänvalo alkaa olla tähän aikaan vuodesta kovin kortilla, pimeää tai ainakin hämärää on aamulla töihin mennessä ja illalla sieltä kotiutuessa. Niinpä kävin lataamassa taas pihan kynttilälyhdyt tuomaan tuiketta pimeyteen. Sypresseissä on Claes Ohlsonin patteritoimiset ledvalot kestotestissä, ainakin nyt viikon ovat syttyneet klo 16 jälkeen ja jaksaneet palaa kuusi tuntia kuten on luvattu. Lauantaina oli taas ystävien vertaistukiryhmä koolla, ja jaksamista ladattu marraskuun tarpeisiin. Puikot heiluivat kiivaasti, ja sain lainata vyyhdinpuita mysteerilankojeni kerimiseen. 

Langat kerittyäni pistin puikoille calorimetryn, minä, jonka mielestä tuollaiset täti-ihmisten päissä näkyvät pannat ovat älyttömyyden huippu. Mutta nyt lämmin syksy on saanut jopa minut pyörtämään puheeni, kun lenkillä ohutkin pipa on kuuma ja ilman pipaa korvia palelee. Ja eihän tämä malli ole sellainen tanttapanta, vaan ihan nätti, joohan?

Kyjy #13 Calorimetry Drops Alaska, puikot 4½, 41 g 

Tällä sain myös yhden kyjytyön kuitattua, kun meni pariksi sen epäonnisen pipantekeleen kanssa. Oli nopea tehdä kuin mikä, illalla loin kaverin luona silmukat ja kotona telkkarin äärellä nuokkuessani päättelin ne. En enää jaksanut könytä etsimään neulaa, joten ompelut jäivät sunnuntaiaamulle. Tein leveimmästä osasta 2 cm ohjetta lyhyemmän, ja pannasta tulikin sopivan napakka tälläiselle pienipäiselle. Tytär kehui pantaa, eikä teinimonsterikaan käskenyt ottaa sitä pois päästä kun lähdimme kylänraitille lenkittämään koiria. 


Rapaisten koirien pesun jälkeen näin kodinhoitohuoneen pöydällä vihdoin nämä lapaset, poika oli heittänyt ne siihen lenkin jälleen ja juoksin äkkiä hakemaan kameraa: 


Kyjy # 6 BVB-lapaset pietaryrtillä värjätty 7veikka ja Drops Alpaca. 
puikon 4½, 81 g

Nämä nimittäin hävisivät sillä sekunnilla kun sain langanpäät pääteltyä, enkä ehtinyt edes kuvaa räpsäistä. Punnitus oli tehty onneksi etukäteen. Kämmenosan perusteella nämä ovat olleet käytössä eikä hukassa :D


Seuraavaksi valmistumisvuorossa on samanlaiset punavalkoiset lapaset neidille, kohta ei puutu enää kuin lumi ja pakkanen, me olemme valmiina!


2 kommenttia:

 1. Calorimetry on juuri sopiva tälle kelille. Juu teinit ovat kyllä vaativia;) Meilläkin tytär on "tarkka" joka asiasta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on vain myönnettävä, ja onhan calorimetry ihan eri asia kuin panta :D
   Ilmeisesti tuo "tarkkuus" liittyy jotenkin ikään, meillä aikaisemmin poika ei välittänyt onko paita edes oikein päin, nyt on tosi tiukka seula mitä päälleen laittaa. Tytär on sitten ihan oma lukunsa...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.