perjantai 13. marraskuuta 2015

Uusi yritys

Tein jo aikaisemmin syksyllä ensimmäisen yritelmän pukinkonttiin menevistä sukista Enolleni. Koska meidän osoitteesta ei löydy samankokoista koipea vertailukappaleeksi, yritin sävellellä sukan mittoja hajanaisiin sukkataulukoihin nojautuen. Mutta koska teen sukat kärjestä aloittaen ja kaikki itseään kunnioittavat taulukot luottavat perinteiseen menetelmään, eihän siinä hyvin käynyt. Vielä kun teinimonsteri tylytti lankavalintani järkyttävän neitimäiseksi, laitoin jättisukat sivuun ja päätin aloittaa alusta paremmalla onnella.

Jo syyskuussa olin riehaantunut Lentävässä Lapasessa täydentämään (jo ennestään täysiä) lankavarastojani Regian Stripemanialla. Kerällä lanka näytti pahaenteisen vaaleansiniseltä, mutta sukaksi päästyään vauvansininen jäikin onneksi vähemmistöön. Halusin vielä vähän jotain twistiä malliin, raitalanka ei tuo edukseen suurempia kuvioita mutta jotain pientä pitäisi keksiä perinteisen 2o2n tilalle. Blogistaniasta löytyi jälleen idea ja ohjekin pienen Räveltelyn jälkeen näihin Jules -sukkiin.  Alkuperäinen ohje on ohuelle sukkalangalle, mutta 48 silmukalla tämä taipui kyllä kivasti vähän paksummallekin langalle.

Kyjy#19: Jules-sukat n. koko 41-42, Regia Stripemania, puikot 3½
kärkialoitus 10+10 s, 48 s, kantapään aloitus n.17 cm, 98 g

Teinimonsteri suostui lainaamaan jalkansa kuvausmalliksi, mutta valitteli että sukat ovat aivan liian pienet. Hienoa, sillä nyt olen varmaan onnistunut tekemään oikean kokoiset! Luonnonvalon puute toi kuvaamiseen omat haasteensa, salamalla (ylempi kuva) onnistuin saamaan värin toistumaan suunnilleen oikeana, mutta pintastruktuuri häviää. Pinnan kuvio näkyy taas paremmin ilman salamaa otetussa kuvassa (alhaalla), joka on taas väreiltään likaisen kellertävä. 

Ohje oli simppeli, oikeaa, nurjaa ja nostetuilla silmukoilla muodostetaan pitkittäisraidat. Oikein mainio telkkarineule. Kuvatut sukat odottivat vielä kastelua ja höyryttelyä, mutta kun miesmalli oli kerran yhteistyökykyisellä tuulella niin tähän hetkeen oli tartuttava. Vinoili toki sieltä korkeuksista kun pyllistelin kamerani kanssa lattialla, että "pukkaako taas blogiin päivitystä?"


No tässähän sitä nyt pukkaa. Taustalla humisee tiskikone ja pyykkikone, se on tätä perjantai-illan huumaa :D Nuoriso lähti ukkokullan kanssa pelaamaan sulkapalloa, ja poika jatkaa sieltä vielä iltatreeneihin. Jos olisi oikein reipas niin tässä voisi vaikka aloitella viikkosiivousta, mutta taidanpa malttaa mieleni ja syventyä taas Veeran Muru-tuubiin.

Leppoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.