keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lapaskateutta

Tiedättehän annoskateuden, se tunne mikä iskee ravintolassa kun ruoka-annokset on tuotu pöytään ja -voi pahus sentään, vieruskaverin valitsema annos näyttääkin paljon paremmalta kuin oma valinta.

Meillä on ollut havaittavissa lapaskateutta. Ensimmäiset viitteet siitä saatiin viikonloppuna, kun ihastelin uusia lapasiani ja esikoinen innostui kommentoimaan monisanaisesti "vähä siistit". Normaalisti esikko kykenee ilmaisemaan monimutkaisiakin asioita urahduksella "ä" ja ilmeet sekä bodylanguage luo viitekehyksen tulkinnalle.

Seuraavaksi ukkokulta tuumasi, että "sinä se kudot vaan itsellesi etkä meille muille". Neito taas listasi viidessä sekunnissa mitä kaikkea hän haluaakaan "tommosetlapasetjalapinlapasetjakämmekkäätjasellasentuubinjavillasukat".

Kilkuttelin vain tyynesti lappusia peittoon, kunnes esikko veti maanantaina esiin "huono äiti" -kortin. Hänen käsiään siis paleltaa kun ei ole kunnon lapasia, ja esitys vietiin huippuunsa selaamalla netistä lapasia, jotka hän joutuu itse tilaamaan kätöstensä lämmikkeeksi. Okei, viesti ymmärretty.

Lankatynnyrin kätköistä löytyi herraa miellyttävä yhdistelmä 7veikkaa ja Rosea
Ja näistä muodostuva neulepinta kirvoitti iloisen kommentin "vähänks siisti"
Huomatkaa hieno silmukkamerkki...

Riensin myös omatunto kolkuttaen tuhoamaan yhden ufon, eli tässä on entinen pipan alku jälleen keränä, purettavaa oli huimat kaksi kerrosta resoria.

No ei poju ihan näin helpolla päässyt, pakotin harkkavapaan illan kunniaksi pojan "mummojumppaan" äidin kanssa, eli teimme pilatestä 45 min ohjelman. Hymyilin itsekseni kun poika väitti DVD:n selostajatädille vastaan: "no en venytä" "no enkä hengitä" "en tee". Alkava murkkuikä se siinä mutisi, mutta kiltisti poika jumppaili äidin kanssa ;D

Vielä pitäisi väsätä lapasia kuulemma isälle ja tyttärellekin, mun ufoiluni käy nyt kyllä hullusti!

14 kommenttia:

 1. Kiitos hauskasti kirjoitetusta päivityksestä! Hymyilyttää tuo lapaskateus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kannustuksesta, niitä lapasia on nyt väännetty sormenpäät karheina ;)

   Poista
 2. Toisaalta asian voi tulkita niinkin, että neulomuksesi ovat perheelle mieluisia ja mikäs sen mukavampaa! Mutta tuo lapaskateus on kyllä varsin mainio uusi termi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä mielellään kutoo, kun tietää tulevan käyttöön. Ja luulen, että kohta alkaa poika vierastamaan äidin kutomia lapasia, villasukista puhumattakaan. Nautitaan siis tästä hetkestä!

   Poista
 3. Kiitos päivän hymyannoksesta, oli kiva lukea mukaansatempaavaa tekstiäsi. Jee, lapaskateus, oiva uusi termi :). Ensimmäinen ajatukseni oli, että ihanaa kun neulomuksesi ovat noin mieluisia perheelle. Hih, mainiota tuo esikkosi viestintä. Siinä missä meillä poika hoiti viestinnän yhdellä örähtävällä kirjaimella bodylanguagen säestämänä harrasti tyttö verbaaliakrobatiaa. Onneksi aika on hoitanut minut jo tervetulleeksi takaisin sieltä maapallon uloimmalta kiertoradalta :d.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoin päin menee meilläkin lasten kommunikointi, tytön toivoisi välillä jopa olevan hiljaa, kun taas pojasta saa kaivamalla kaivaa kokonaisia lauseita. Tai mitä enemmän yrittää, sitä lyhyemmiksi vastaukset muuttuvat. Pojalla on kyllä upea tilannekomiikan taju, ja osaa pudottaa kunnon punchlineja sille päälle sattuessaan. Hauskoja lapsia, tai kohta siis nuoria. Ja niin paljon tuttuja piirteitä...

   Poista
 4. Mainio perhe sinulla. Heille onkin varmasti mukava neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä meno on kuin Serranon perheessä, mutta eiköhän maailmaan ääntä mahdu :D

   Poista
 5. Aika tyly vetää esiin "huono äiti" -kortti. Mutta onneksi äiti parensi tapansa ja kutoi tumput lapsiraukalle. Mukavaa, että lapasiin oltiin tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on otettava kovat keinot käyttöön kun ei hieno vihjailu tepsi ;D Nyt on taas vähän aikaa kutomisrauha maassa, ja sainpa taas yhden veikkanytterön pois nurkista hyötykäyttöön!

   Poista