lauantai 11. tammikuuta 2014

Tervetuloa, pakkanen

Vihdoin lämpötila tipahti nollan alapuolelle, eilen aamulla töihin lähtiessäni oli vielä 3 astetta plussalla, mutta jo töistä tullessani lämpötila oli laskenut viiteen pakkasasteeseen. Niinpä tuli kiire kilkutella valmiiksi nämä ensimmäiset ufontuhoomispalkkiot, eli lapaset itselleni. Punainen lanka on SJY-paketista saamaani seiskaveikkaa, ja sen pariksi lähti lankatynnyristä Rose Mohairin jämiä. Aloittelin lapasia tiistaina tyttären soittotunnin aikana, ja eilen Voice of Finlandia katsellessa sain nämä valmiiksi. Sattui olemaan niin hyvä draivi päällä, että jopa päättelin langanpätkät saman tien!
Lapaset itselleni, malli oma
lanka: 7veikka ja Rose Mohair
puikot n:o 5, 30 s, 72 g
 
Nämä olivatkin jo tänään kädessä koiralenkillä, ja lämmittivät juuri sopivasti yhdeksän asteen pakkasessa. Maakin on taas valkoinen, lunta on sadellut hiljakselleen ja kävinkin hämärän tullen sytyttelemässä kynttilöitä ulos.
Ensimmäinen työviikko takana joululoman jälkeen, vähän on taas arkirutiinit kateissa niin lapsilta kuin vanhemmilta. Ensi viikolla aloitan tekemään nelipäiväistä työviikkoa, koko talo lyhentää työaikaa säästösyistä. Tuntuu ihan mukavalta saada vähän hengähdystaukoa ja omaa aikaa -vaikkapa kaappien siivoamiseen ;-)


16 kommenttia:

 1. Onpa sinulla ollut hyvä draivi päällä :) ja hih, hyvä heilui ufontuhoamispalkkiossa, vaikka toisin epäilit. Kivat ja varmasti lämpimät lapaset, muistaakseni tuo lankalaatujen yhdistelmä oli hyväksi testattu.
  Vaikka ulkona viimassa nenänpäätä nyt nipistelee, niin kyllä tämä pakkanen lumen kera aina rapakelit voittaa. Heti huomasin, että jotain puuttuu sisältä - nimittäin se päivittäinen koirapojan kantama ja imuriin tungettava hiekkakuorma.

  Ajankäytöllisesti on nelipäiväinen työviikko sinulle varmasti tervetullut! Minullakin on säästettynä 30 ylimääräistä lomapäivää pidettäväksi tänä vuonna ajolähdöllä, siis normaalin loman lisäksi. Aloitan kevätkauden lomailemalla joka kuukausi yhden viikon töiden sallimissa puitteissa :). Tuntuu mukavalta saada enemmän aikaa koirapojalle, käsitöille ja kaikenlaiselle inspiraation mukaan kiireettä puuhaamiselle. Kaapit ja kaikki muutkin paikkani ovat onneksi vielä ylläpidetyssä siivossa ja järjestyksessä puolivuotisen riehumiseni jäljiltä, ja lapsetkin sekoittavat jo omia kaappejaan :d.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen on meilläkin otettu ilolla vastaan, sama havainto hiekkakuorrutuksen puutteesta on tehty meilläkin. Koiruus ei pakkaslukemia valita, meillä vain helle on yleensä aiheuttanut haluttomuutta ulkoiluun.
   Odotan ilolla perjantaisia vapaapäiviäni, olenkin jo ukkokullan kanssa sopinut että niitä ei käytetä viikkosiivoukseen =D Laitamme nurkkia kuntoon vähän muuten, aika lailla on jäänyt toisarvoisia asioita rästiin, nyt voisi olla aikaa niille. Ja ainakin ulkoiluun, oikeastaan voisin kopioida koko sinun listasi (poislukien järjestyksessä olevat kaapit...). Pidähän kiinni kuukausittaisesta lomaviikostasi, se kuulostaa tosi luksukselta! Itselläni kävisi helposti niin, että ilman suunnitelmaa työt valtaisivat vähitellen koko lomaviikon :( Olen varmaan liian kiltti?

   Poista
 2. Hyvän näköiset lapaset ja varmasti tulevat tarpeeseen.

  Minäkin olen ajatellut siirtyä tekemään lyhyempää työaikaa kesän aikana tai sen jälkeen. Tällä kokoonpanolla täyspäiväisen vuorotyön tekeminen tässä elämänvaiheessa on aika raskasta. Olisi ihana olla enemmän pulkkamäessä ja sohvan nurkassa kutomassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kovasti lyhyempää työaikaa, verottajan vastaantulon jälkeen siinä ei loppujen lopuksi kovin paljoa häviä. Minua harmittaa, etten saanut mahdollisuutta lyhennettyyn työviikkoon silloin kun omat lapset olivat pieniä. Toki ymmärrän työnantajan kannan, mutta nautin nyt kaksin verroin senkin edestä. Jos kaksitoista, kohta jo 13-vuotias esikoiseni ilahtui kuullessaan äidin ja isän jäävän yhdeksi arkipäiväksi kotiin, aion kyllä iloita yhteisestä aamusta vaikka se olisikin välillä murinaa peiton alla tai kadonneiden tavaroiden huhuilua. Tästä ei kuitenkaan ole enää pitkään siihen aikaan, kun vanhukset toivotetaan maapallon uloimmalle kiertoradalle :P

   Poista
 3. ihanat tumput ja varmaan lämmittävät.
  Kaunis tuo kynttiläkuva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tumput lämmittivät kyllä mukavasti ulkolenkillä, ja valmistuivat nopeasti!

   Poista
 4. Kaunis kynttiläteline sinulla, vai miksi tuota pitäisi kutsua =) Lyhyempi työaika olisi ihana, muttei valitettavasti mahdollinen minulle =( Töitä on niin paljon, ettei meinaa se 5 päivääkään riittää, joten ei toivoa. Nauti sinä tuosta ylimääräisestä vapaa-ajasta täysin siemauksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kynttiläjuttua kävin pitkään ihastelemassa Puttipajan myymälässä, ja kun terassimme valmistui monen monituisen vaiheen jälkeen kävin ostamassa tuon itselleni.
   Koetahan jaksaa töissä, liian pitkään jatkuva ruuhka ei ole mukava tilanne. Minä nautin kohta ensimmäisestä "vapaapäivästäni", ensimmäinen laatuaan muuten tähänastisella työurallani :D

   Poista