maanantai 6. tammikuuta 2014

Eka ufo tuhottu!

Nyt on helppo hymyillä, lauantaina kävimme tapaamassa vanhempiani, ja sillä reissulla virkkasin apinan raivolla verhokappaa. Mutta se valmistui! Tässä molemmat verhot ovat pingotuksessa päällekäin hienolla Biltema-alustalla:
malli: Lea virkkausideat n:o 2/2013
Novita Kotiväki 248 g, koukku n:o 2
 
 
Ehkä on vähän liiankin voittajaolo, sillä ajattelin (tästä ei koskaan hyvä heilu) että jokaista tuhoamaani ufoa kohti voisin aloittaa pienen  välikäsityön itselleni, ja verhokapan projektipussiin hyppäsi heti punaista seiskaveikkaa ja valkoista Rose Mohairia sekä vitosen pyöröt. Näistä tulee mulle lapaset kunhan saan silmukat luotua. Eli ehkä joskus ens kesänä...


Muista ufoista ei sitten olekaan juuri lapsille kerrottavaa, peittolappuja on nyt 19 kpl ja 11 puuttuu. Langan riittävyys vähän jännittää, mutta epätoivo ja kuumeinen loppukiri on todettu usein mainioksi ideamankeliksi. Siispä ei huolehdita siitä vielä.

Sen sijaan voisin lueskella tilaamaani kirjaa, Raitalammas vinkkasi kirjaa joulukuussa blogissaan, ja pitihän se sitten itsellekin tilata. Oma viime vuosituhannella hankittu C-saksan kielitaito on hieman päässyt ruostumaan, olen yrittänyt pitää sitä yllä katselemalla nostalgisia saksalaisdekkareita (murhasanasto on hyvin hallussa), kuuntelemalla Rammsteinia (turistisaksaa vasta-alkajille, heh heh) ja lukemalla oman alani ammattilehtiä (Werkstatt und Betrieb, tällä kiusaan liian sitkeitä lehtimyyjäpoloisia). Mikään näistä ei ole oikeastaan valmistanut tähän lukukokemukseen, saksalaisen neulesuunnittelija Martina Behm:n kirjoittamia lyhyitä tarinoita käsitöiden ympäriltä. Kirjaa ei ole suomennettu ainakaan vielä, joten ei auta kuin hypätä ja opetella uimaan.
Kännykkäkuvat näyttävät tykkäävän pötköttää, joten olkoon siinä sitten.
 
Huomenna alkaa taas arki, loma tuli kyllä tarpeeseen ja tällä taas jaksaa kohti kevättä. Hyvää alkanutta viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Hauska kuulla, että kirjavinkkini perusteella löysit Martinan kirjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vain vinkistä, useat kirjavinkkisi ovat päätyneet minunkin kirjastokassiini, tai sitten olen edelleenvinkannut niitä himolukija -äidilleni.

   Poista
 2. Onnittelut isotöisen ufon selättämisestä, apinan raivolla, jee :d. Upeat verhokapat tuli!
  Hmm... kiva idis sallia itselleen pieni välityö, harkitsen lainata ;).
  Hih, murhasanastolla ei liene yhtymäkohtia Martinan kirjaan. Kirja odottaa aikaa parempaa minunkin lukulistallani.
  Mukavaa viikkoa sinullekin :). Omani aloitan selvittämällä milloin ehtisin pitää lomapätkän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava tapa aloittaa työt, heti pääsee suunnittelemaan lomaa!Uskoisin, että Martinan kirjassa ei juuri murhilla mässäillä, mutta jospa ymmärtäisin muitakin sanoja kuin "ja" ja "und" ;D
   En ole ollenkaan varma välityö -idean hyvyydestä, mutta kun se uuden aloittaminen on vaan niin kivaa... voi olla että minulla ufojen määrä pysyy vakiona!

   Poista
 3. Hienosti jaksoit virkata verhon loppuun ja kannatti.
  No saksalaisen murha sanaston hallitseminen on kunnon suomalaisen perus taito :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, koskaan ei voi tietää milloin pitää selittää saksaksi murhatapaa tai osallistua kuolinsyyn tutkintaan :D
   Jostain syystä tempauksen myötä ne vanhat pölyiset ufotkin alkoivat taas tuntua kivoilta haasteilta, kun on kilpaviettinen yllytyshullu, niin siitä sitten saa kärsiä.

   Poista
 4. Onnea ufosta! Minulla tuntuu osa ufoista olevan ihan kivoja mutta mitähän tekisi niille tylsille ufoille...ainahan voi tosin purkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsät ufot kannattaa kyllä purkaa, mitä sitä kivaa ihmistä kiusaamaan ;) Ainakin mulla on sellainen kokemus, että puikoilla tylsäksi muuttunut työ jää kaapinpohjalle kummittelemaan, se ei enää tunnu kivalta valmistuttuaankaan. Jotkut alkavat taas aikansa marinoituansa taas kiinnostamaan, tutkimattomat ovat ufojen liikkeet!

   Poista
 5. Murhasanasto saksaksi on täälläkin hallussa =D Ja olen samaa mieltä kanssasi Raitalampaan mainioista kirjavinkeistä. Monet on tullut itse luettua tai vinkattua eteenpäin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että on muitakin "krimien" katsojia... ne ikivanhat der Altet vaan osaa jo ulkoa etu- ja takaperin;D
   Äitini kyselee aina soitellessa ensin viikon kirjavinkit, sitten siirrymme muihin kuulumisiin. Kunpa vain olisi enemmän aikaa lukea!

   Poista