sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ja taas lapasista

Alkaa käymään yksitoikkoiseksi tämä sisältö... nyt on lapaset saatettu verhoamaan esikoisen kätösiä.
Sama sorvi, samat kierrokset, eli
lanka: 7veikka + Rose, 61 g
puikot n:o 5, 29 s
 
Saaja oli silminnähden tyytyväinen lapasiinsa, totesi "hyvä" ja vei tumput laatikkoonsa. Vähän ajan kuluttua hän pyörähti luonani ja sanoi ohimennen " ai nii, kiitti". Nyt voinkin taas palata takaisin ufojeni pariin, peittolappuset huhuilivat jo kassista!
Kahdeksan lappua vielä tekemättä, olen jo luonut silmukat seuraavaan malliin illan matsia varten, nojatuoli on varattu minulle klo 17:50 alkaen kun alan luotsaamaan ManU:a voittoon Chelseasta. Siihen hommaan nämä lappuset ovat sopivaa väkerrettävää.

Tänä viikonloppuna onkin saanut nauttia kauniista auringonpaisteesta ja kirpakasta pakkasesta. Parhaimmillaan pakkanen kiristyi meillä -18 asteeseen, mutta muuten keli on suosinut ulkoilijaa. Päiväkin on pidentynyt huomattavasti, neljältä ei ole vielä pimeää kuten vielä pari viikkoa sitten.

Aurinko kutittelee jo vihertyvää peukaloa, mutta vielä on parasta pysytellä kirjojen ja siemenkatalogien parissa ja yrittää pitää näpit erossa tilauskupongeista. Jos on lankavarastot paisuneet huomaamatta, niin on lisääntyneet myös siemenpussitkin. Ne ovat oikeastaan pahempia kuin langat, yhdellä viattomalla pienellä pussilla saat huomaamattasi kodin täyteen honteloita taimia, saati jos pusseja on kymmeniä...

12 kommenttia:

 1. Mukavat kommentit esikolla ;) kivoista lämpimistä lapasista. Tarpeeseen tulivat. Hih, ufosi loppuvat tuolla vauhdilla tuotapikaa.
  Teillä on ollut hiukan paremmat ulkoilukelit kuin täällä, lämpimimmillään on pyöritty -18 tienoilla, mutta eipä haittaa, sillä olen valjastanut pakkasen hyötykäyttöön kaiken mahdollisen perusteellisessa tuuletuksessa. Päivän pidentymisen kyllä huomaa, tunti ja vartti on paljon. Tervetuloa vaan lisääntyvä päivänvalo.
  Mukavaa pakkasviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat turhan sitkeitä nämä minun ufoni! Onneksi aikaa on, ja jotain pientä on ihan mukava saada valmiiksikin, niin taas jaksaa puurtaa.
   Petivaatteiden ulkoilutusta on meilläkin ollut ohjelmassa viikonloppuna, vielä kun tulisi vähän enemmän lunta että saisi matotkin kunnon lumipesuun.

   Poista
 2. Hauskaa että jälkikasvusi on ollut tyytyväinen lapasiin ja miksikäs ei, ovat nätit ja taatusti tuolla yhdistelmällä lämpimät.
  Päivän jatkumisen kyllä tosiaan huomaa, ja puutarhuri vielä helpommin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tänäänkin ehti hyvin neljältä käymään tunnin lenkillä, kun kiersi kävelylenkin niin että viimeisellä kahden kilometrin pätkällä oli katuvalot.
   Auringonpaisteinen viikonloppu on kyllä pahinta tai parasta mitä talvihorroksessa uinaileva viherturaaja voi kuvitella keskellä tammikuun pakkasia :)

   Poista
 3. Kauniit lapaset! Minun pitäisi neuloa itselle lapaset, mutta lapset pyytävät neulomaan milloin mitäkin ja ne taitavat mennä edelle.
  Kiva kun on muitakin siemenpussin hamstraajija;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vain on, muiden toiveet ohittavat minullakin omat suunnitelmani, mutta kivahan se on kutoa kun vielä pyytävät.
   Hauska huomata etten ole siemenpusseineni yksin, vaan vertaistukea löytyy tähänkin tautiin ;D

   Poista
 4. Mulla on sama vika, että muiden toiveet ja tarpeet ohittavat omani. Tuntuu, että ainoa keinoni saada sukkia itselleni on se, että joku kutoo ne mulle. Omien sukkien kutominen kun jää , kun muut tarvitsevat sukkia tms.
  Ehkä jonain päivänä saadaan itsellemmekin jotain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sekin päivä vielä koittaa, uskotaan niin!

   Poista