keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Vuoden Äiti -titteliä tarjolla?

Juu ei... mahdollisuudet tuohon titteliin taisivat romahtaa juuri viikonloppuna.

Poika on valitellut sisäpelikenkiään, painaa varpaita ja hiertää ja ei oo kivat. Tämä Vuoden Äiti -ehdokas päätteli, että viime vuonna marketin alekorista ongittu malli ei vain miellytä nuorta herraa ja antoikin tiukkasävyisen komennon tunkea kengät jalkaan narinoitta. Kiltti poikani totteli koko syksyn, mutta nyt loppuviikosta esitteli isoja rakkoja, jotka olivat hiertyneet varpaisiin fyssatreeneissä. Hento puna poskilla kysäisin noin puolihuolimattomasti, että minkähän kokoiset herran kengät oikein ovat. Pienen selvittelyn jälkeen kuului: "nää on 38½". Apua! Juuri ostimme talvikengät kokoa 41... ei muuta kuin lauantai-aamuna poju autoon, äippä rattiin ja lumipyryn halki urheilukauppaan etsimään hieman oikeamman kokoisia kenkiä.
Nyt on pojalla Nitrot kokoa 42. Ei ole enää pieni poika :-(

Asettelin rappusille kynttilöitä kanervien keskelle, jostain syystä harakat tuntevat suunnatonta vetoa näihin öljykynttilöihin?
Lumipyry oli myös tehnyt rappukiveyksen liukkaaksi, ja pyysin poikaa putsaamaan jäät pois. Mummo oli tulossa noutamaan pesuaineita, joita poika oli (pakko)myynyt luokkaretken hyväksi. Tehtävä liene toivoton, pojan innovatiivinen ratkaisumalli alla:


Lopuksi viimeinen kuva sukkaurakastani, sukat lähtevät huomenna Venäjälle ja ehdin korjata kahdeksasta parista vain kuusi.
Nämä päättelin odotellessani neitoa pianotunnilta. Nyt pitää taas palata omien ufojen pariin, vauhdikasta viikkoa teillekin!

10 kommenttia:

 1. Juu, lasten jalat kasvaa yllättävän nopeasti. Meillä talitiaiset olivat kiinnostuneita kanervista kuistilla, mutta kun laitoin jouluvalot niin kumma kyllä talitiaiset hävisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano, kenkäkauppiaat taputtavat jo iloisesti käsiään meidän pesueen nähdessään ;D
   Jos kynttilöissä on päässyt tuli sammumaan, harakat käyvät nokkimassa kynttilää niin syvälle kuin nokka ylttää... omituisia otuksia.

   Poista
 2. Kiitos taas päivän piristyksestä - mainio otsikkosi osui ja upposi. Hih, pojallasi on loistava, kiperätkin tilanteet hoitava ongelmanratkaisukyky.
  Nykynuoret kasvat kummasti myös maata pitkin, toteaa käpäläversio 36. Komeat Nitrot:).
  Hyvän määrän sukkia ehdit korjata, kahdeksan paria kuulosti hurjalta tavoitteelta mahduttaa pika-aikataululla sinun ohjelmiisi.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiinsä tullut.. ei vais, oikeasti muistuttaa aina vain enemmän nuorempaa enoaan, aivan loistava tilannekomiikan taju ja toisaalta taito vastata tyhjentävästi yksitavuisella sanalla. Saapa nähdä millainen murkku meillä varttuu lähivuosina.
   Jalan koossa ovat jo molemmat perilliset ohittaneet äitinsä, myöskin tassu n:o 36. Olen perheen ainoa, joka ostaa kenkänsä lastenosastolta...
   Olin iloinen että ehdin korjata edes nuo sukat, samoin piano-ope oli kovin onnellinen. Tänään villasukat ovat toivottavasti jo ylittämässä rajaa.
   Hyvää Itsenäisyyspäivää sinullekin!

   Poista