lauantai 21. joulukuuta 2013

Lannelämmitin vai lisää sukkia?

Pitipä vielä ennen joululomaa käväistä pikaisella työreissulla Hyvinkäällä. Matkan aiheena oli erään työntekijäni insinöörityöhön liittyvä benchmarking, ja mukaan lähti myös yksi työnjohtajani sekä suunnittelija mieheni tiimistä. Tämä suunnittelija ei tuntenut meidän porukkaa vielä kovin hyvin, ja meidän kierohko sisäpiirihuumorikin aukeni hänelle vähitellen. Reissu oli oikein antoisa, ja kotimatkalle lähdimme ideoita pursuten.

Aamulla päivä valkeni niin myöhään, että jouduin istumaan ihan tyhjin käsin, mutta kotimatkalla heti takapenkille päästyäni polkaisin tuotannon käyntiin eli kaivoin kassistani kutimet. Etupenkillä kartturin paikalla istunut nuorimies rääkäisi spontaanisti: jaa, alaiset saa taas joululahjaksi sukkia! Vieressäni istunut suunnittelijamies näytti kysymysmerkiltä, hän näytti miettivän kuumeisesti kudonko vuosittain todella sukat joululahjaksi alaisilleni... Näytin hänelle, että tällaisesta kutimesta ei synny kyllä sukkia:


 "Se on lannelämmitin", kuului nyrpeä ääni etupenkiltä. "Me saadaan lannelämmittimet." Totesin, että tämän kokoinen lappu ei kyllä peitä ainakaan minun lannettani. Ja valitettavasti tästä ei tule mitään teihin liittyvää, mikä todellakin on suuri ihme. Tässä vaiheessa suunnittelijakaverikin alkoi hoksaamaan, että nyt taas mennään vahvasti puutaheinää -osastolla, samoin insidereiksi paljastui "te ootte niin ihania" ja "lisää huolellisuutta ja tarkkuutta". Kotona taas paremmassa valossa huomasin, että pitäisi tosiaan olla "lisää huolellisuutta ja tarkkuutta", sillä keskellä lappua komeili karmea virhe. Purkuunhan se meni sitten tämäkin tuotos.

Mutta ei tule siis sukkia eikä lannelämmittimiä, tämä on lappu palmikkopeittoon, alla pari onnistuneempaa lappusta:
 
Eilen sain palautetta työkaverini vauvalle väsäämistä tossuista: hän tuli työpaikan joulutilaisuudessa kiittämään vielä tossuista, ne ovat kuulemma ainoat jotka pysyvät pojan jaloissa ja näin ollen ovat jatkuvasti käytössä jo laitokselta asti. Poika on jo kuluttanut ne kuulemma melkein puhki, ja tossujen mallia on ihmetelleet useammatkin. Malli oli kyllä tosi ihmeellinen, etten sanoisi susiruma, mutta hyvä jos ovat pitäneet. Lupasin tossuille takuun, kudon uudet jos entiset kuluvat puhki :D
 
Nyt pitäisi kerätä rohkeutta ja sukeltaa ufolaatikkoon inventaarion tekoon. Olen mukana Neulomossa starttaavassa ufo-tempauksessa mukana, materiaalia ainakin riittää. Muut langat huutelevat olemassaolostaan, ja taas olen tekemässä rakettidiiliä mieheni kanssa, jostain pitäisi vain saada aikaa ;D
 
Joulumieltä vesisateesta huolimatta, edessä on historiallinen kahden viikon joululoma. Tulee erittäin tarpeeseen!

 

9 kommenttia:

 1. Hienoa että työreissukin voi olla noin lystikäs. Ja hyvää joululomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä porukalla työntekokin on hauskaa, mutta silti tuloksekasta.
   Nyt nautin joululomasta, ja juuri nyt hetken hiljaisuudesta :)

   Poista
 2. Hih "me saadaan lannelämmittimet". Ihana palmikkopeitto tulossa!
  Meillä oli eilen illalla jo valaistuksen suhteen joulutunnelmaa, lähti sähköt Satakunnan myrskyssä ja läheltä omakotitalosta koko peltikatto. Jäi siten tekemättä suunnittelemani myöhäisillan blogivierailukierros.
  Hyvää ja Tunnelmallista Joulua sekä rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä käynyt melkoinen myräkkä! Tunnelmointi kynttilän valossa omaehtoisesti on ihan kivaa, mutta pidemmät sähkökatkokset kyllä kysyvät jo vähän reippaampia retkeilyhermoja.
   Lomailu on kyllä rentouttavaa, tänään selvittelin viisi tuntia takkuja koiruuden turkista ;D

   Poista