maanantai 10. joulukuuta 2012

Baby Bornin uikkarit?

Blogissani odotti jälleen iloinen yllätys, tervetuloa mukaan uusi lukijani! Mukavaa että olet liittynyt joukkoon :-)

Pitkän vapaan viikonlopun käytimme jouluvalmisteluihin, nyt meillä tontut kurkkivat ikkunoiden takaa, kynttilöitä on viriteltynä ympäri huushollia ja ensimmäiset joululeivonnaiset tehty - ja syöty. Tyttären johdolla on tehty jo joulukortitkin, neiti vastasi tänä vuonna itse korttien ideoinnista ja sommittelusta. Tällä kertaa meiltä lähtee tonttuja viemään hyvän joulun toivotuksia ystäville ja sukulaisille. Joulukirje odottaa vielä viimeistelyä, sitten saamme kortit matkaan. Eilen sytytimme jo toisen adventtikynttilän, enää kaksi viikkoa jouluun!

Perjantaina aloitin kissan villapaidan tekemisen kutomisillassa. Kaverit yrittivät arvuutella mallikappaleen käyttötarkoitusta, kahden naisen arvaus oli vauvan/baby bornin uikkarit :D

Pähkäilin pitkään nutun mitoitusta, kokemusta kissoista on yli 20 vuoden takaa, ja kissan pukemisyrityksestä on kulunut pitkälti yli 30 vuotta. Silloin kokeilin klassikkoyhdistelmää kissa ja nukenvaatteet, joka ei osottautunut erityisen toimivaksi. Kissa sukelsi mekosta läpi ponnistaen kynsillään vauhtia vatsastani, joten päättelin nyt jo 35 vuoden pohdinnan jälkeen, että kisut eivät pidä puristavista vaatteista. Laskin mallikappaleesta mitoitusta, ja päädyin tekemään omaan versiooni kauluksen n:o 4 puikoilla 40 s 1o1n, ja vartalo-osan n:o 6 puikoilla 50 s 1o1n. Tuloksena oli susiruma mutta erittäin kuohkea putkilo harmaasta 7veikasta. Tässä vaate kevyen höyrytyksen jälkeen "uikkareina".
Huomenna vien tekeleen piano-opelle, ja odottelen kriittisen käyttäjän kommentteja seuraavalla viikolla. Nykyinen raitamalli kun ei ole ollut kisun mieleen, toivottavasti tämä olisi edes lämmin.4 kommenttia:

 1. Hihii, olis kiva nähdä uikkarit kisun päällä =) Toivottavasti kisu tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pitää! Ainakin omistaja oli tyytyväinen, kissa on kuulemma todella pitkäkroppainen ja ensisilmittelyltä mitta kuulemma näytti sopivalta. Mutta Kissuus itsehän sen sopivuuden lopulta päättää!

   Poista
 2. Toivottavasti puku tosiaan on käyttäjänsä mieleen :) Mä tein joskus vuosia sitten omalle ulkoilevalle kissalleni villapaidan, mutta se ei koskaan suostunut käyttämään sitä. Sen sijaan pitkäkarvainen, ainoastaan sisätiloissa viihtyvä kissa otti sen omakseen :D Taitaa siis olla niin, että jotkut ei vaan tykkää, vaikka tekisi kuinka hyvän paidan tahansa. Pidän peukkuja tämän suhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei näistä eläimistä aina ota selvää:) Meidän koirat eivät suostu pitämään mitään mantteleita tai pyyhkeitä, mutta heijastinliivit ovat kova sana! Taitaa yhdistyä johonkin kivaan, kun vain tietäisi mihin...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.