maanantai 30. tammikuuta 2017

Vuoden viimeinen: Satakieli

Tätä huivia on jo näkynyt kaikkialla, mutta kirjaanpa kuitenkin muistiin oman huivini vaiheita.

Viime vuonna meinasi tulla pettymys, kun Missäneuloimmekerran -blogi ei enää järjestänytkään -ihan ymmärrettävästä syystä- "jo perinteistä" jämälankavillasukkajoulukalenteria. Siinä tuskassa surffailin Ravelryssa etsimässä uutta kivaa kalenteria, sillä jotenkinhan tätä perinnettä halusi jatkaa. Titityyn sivuilla mainostettiin Heidi Alanderin Satakieli KAL:ia, ja johan nappas! Heidi Alander ja huivi, ei voi tulla kuin hyvää jälkeä. Tampereen messureissulla marssin suoraan Titityyn stagelle ja valikoin huolellisesti omat Tukuwoolini:

Niin, miksi niitä olisikaan kannattanut ostaa tuosta reilun kilometrin päästä työpaikaltani? Sitten jännitettiin ohjeen ilmestymistä, kerin langat ja päätin värijärjestyksen A:n, B:n ja C:n osalta ihan viime tipassa, ja sitten saikin vain posottaa.

Ohje ilmestyi joka toinen päivä, ja aluksi pysyin työreissuista huolimatta hyvin tahdissa. Kaksi päivää oli sopivan rauhallinen etenemä, jos ei ekana päivänä ihan ehtinyt niin toisena päivänä pääsi hyvin ajan tasalle. Kunnes seitsemännen vihjeen kohdalla reissut ja muu elämä laittoi tämän muutamaksi päiväksi sivuun, mutta eihän se sieltä minnekään karannut.

Ohje oli selkeästi kirjoitettu, rentoa posoteltavaa aina-oikeaa. Rytmiä katkaisi vaaleat pitsiosiot, jotka kevensivät huivin ilmettä mukavasti. Lankana Tuku on todella miellyttävää, hieman karheaa mutta lämmintä ja helppoa kutoa. Tätä täytyy kokeilla myös sukkalankana.

Satakieli, Tukuwool, 174 g 

Huivi valmistui joulun jälkeen, tein reunaan picot -päättelyn mutten pingottanut sitä voimakkaasti esiin. Muuten pingotin huivin niin, että sain pitsin aukeamaan kauniisti. Huivista tuli iso ja lämmin, värejä mietin ensin että vitsi mitkä mummon alushousut tästä tulikaan, mutta valmiina huivina tykkäänkin kovasti.


Heidi Alander ja huivi = hyvää jälkeä, m.o.t.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttivät kivan harmoniselta yhdistelmältä vyyhdeillä, mummon alushousuilta ennen huivin puoliväliä ja jälleen kivan harmoniselta valmiina huivina. Tukun väreillä ei kai voi epäonnistua?

   Poista
 2. Kauniin rauhalliset värit. Pitäisiköhän välillä neuloa huivi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, työkaverini sanoin "hieman sulle epätyypilliset, mutta tykkään!"
   Ilman muuta huivia puikoille, tämä ainakin oli helppo ja nopea neulottava, ja ei kai huiveja voi koskaan olla liikaa?

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.