sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Perinteinen vuosikatsaus ja uusia suunnitelmia

Viime vuoden alussa totesin olevani 6626 g:n stashin omistaja, kun tynnyreitäni tuli täyttämään pari kiloa lampaanvillaa. Kaunis tarkoitukseni oli keskittyä vain näiden kerien käyttöön mutta kuinkas kävikään. Heti tammikuussa tuli tarve kotiuttaa 750 g lankaa että lapsikulta saa villapaidan.

Koska omasta stashistani suurin osa on erinäisiä hajakeriä tai niiden jäänteitä, ilmottauduin Kaheleiden suureenpieneensukkalapashaasteeseen. Siinä paalutin tavoitteitani näin:

En osta uutta lankaa tätä tempausta varten. Jos saan lankaa, niin sehän on ihan eri asia! No teknisesti ottaen en tainnut ostaa lankaa juuri tähän liittyviin sukkiin tai lapasiin...
 • ainakin yksi kirjoneule (tätä olen karttanut kuin ruttoa) Taimitarhan kukkasukat tehty!
 • ainakin yhdet sukat ja lapaset itselle No ne kukkasukat plus parit TdS -sukat. Lapaset lähti kaikki kiertoon.
 • ainakin yhdet polvisukat No ne kukkasukat. On tämä jo noloa.
 • ainakin yhdet sukat uudella ohjeella Voi vaikka kuinka ja paljon, neljä TdS -sukkaa ja pari muuta päälle.
 • Lukumääräisesti sukkia, lapasia, kämmekkäitä sun muita raajanpeittoasioita saa tulla niin paljon kuin on tullakseen. Onneksi olin reilulla päällä, 9 sukat ja 4 lapaset tuli.

  Sain lankavarastoa vajutettua rapiat 4 kg, mutta kun ostokset oli reilut 3 kiloa ja siivotessa lankakeriä tuntui löytyvän mitä ihmeellisimmistä nurkista, kokonaissaldo jäi lopulta vain 230 g miinukselle. Mutta väheni siis kuitenkin! Tässä kyseenalainen kunniataulukkoni vuodelta 2016:

  Stash vuoden alussa  6626 g
  kudoin  4205 g
  ostin lisää  3360 g
  tehtyjä töitä 29 kpl
  suurin yksittäinen työ 700 g kassi
  pienin yksittäinen työ  34 g pipa
  eniten lankaa rohmusin  1400 g marraskuu
  eniten lankaa kulutin   989 g maaliskuussa
  vähiten valmista syntyi  0 g huhti- kesä- ja syyskuussa
  lankaa ei hypännyt ostoskoriini helmi-, huhti-, kesä-, heinä-, elo-, loka-, ja joulukuussa
  lankavarastoni pieneni  230 g

  Eli näin ollaan taas takaisin lähtöpisteessä. Stashin sisältö on hienokseltaan muuttunut mukavimpiin lankoihin päin, mutta ne samat peikot majailee edelleen tynnyrin uumenissa. Yksi sukkalapashaaste ei riittänyt kuin vähän rajoittamaan peikkojen lisääntymistä, sen voin kyllä todeta että yhtään uutta seiskapeikkokerää ei meille muuttanut vuonna 2016.

  Tälle vuodelle on siis otettava käyttöön vähän järeämmät aseet. Lampaanvilloja ajatellen ilmottauduin jo loppuvuodesta Lankalaatikon Varastosta Villapaita -KALiin.

  Niinikään Lankalaatikon "tavotteita vuodelle 2017" -ketjuun kävin julistamassa seuraavaa:
  • Stash jälleen mahduttava yhteen koiranruokatynnyriin ilman vippaskonsteja
  • Varastosta villapaita KAL:iin syntyy vielä ainakin kaksi villistä
  • Ällerölangan hävitys jatkuu, tilalle saa ostaa vain kivaa sukkalankaa jos on ihan pakko.
  • Tiukka katse myös käsityökirjoihin ja -lehtiin: teenkö ihan oikeasti jättivillapaitoja vuoden 1995 Novitasta?
  Samaa linjaa sivuten Mummoissa mukana 17 in 2017 KAL:

  17 projektia varastoiduista ohjeista. Joko Ravelry, kirja, lehti tai printti, joka on hillottu tähän huusholliin ennen 1.1.2017. Toiveena siinä sivussa vähentää ainakin lehtien määrää.


  Ja onnistuminen peikkojahdissa varmistetaan vielä Lankalaatikon Tilantekijöissä seuraavalla julistuksella:
  Minäkin liityn pussihaasteeseen, kohteena stashin ongelmanuoret eli pimeydessä partenogeneettisesti lisääntyvät seiskaveikat. Edes viime vuonna tekemäni uudenvuodenlupaus olla ostamatta veikkaa ei auttanut, sitä tuntui löytyvän joka laatikosta jonka veti auki ja penkaisi vähän syvemmältä.
  Nyt olen kaivellut tynnyrin pohjalta kaikki veikkapallerot kahteen pieneen paperikassiin olkkariin pianon päälle, yhteensä noin 800 g. Siinä ne ovat jatkuvan silmälläpidon alla, ja jalostuvat räpylänlämmittimiksi kerä kerrallaan. Suurin osa langasta on todella sekalaisia jämiä. Lisään pussiin vielä loput vastaavan vahvuiset villajämät, neuloutuvat sitten vaikka sukanvarsiin.
  Visio on kirkas ja laadittu strategia aukoton. Se on siis yhtä kalistelua tämä vuosi, ja johan on ihme jos vielä ensivuonnakin pitää istua lankatynnyrin kannen päällä ;D

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.