tiistai 10. maaliskuuta 2015

Voiko sukatkin ufoutua?

Kyllä vaan, kätevä emäntä onnistuu tässäkin lajissa!

Viime elokuussa postailin näiden aloituksesta tähän tapaan: pakolliset 5 kerrosta ja jatkuu syksymmällä kun ilmat ovat viilenneet ja paksun villalangan kutominen tuntuu taas hyvältä idealta....
No eihän tämä talvi todellakaan ollut mikään pakkastalvi, mutta ilmastonmuutosta ei nyt vaan voi syyttää näiden hilloutumisesta tekeletynnyrin syvyyksiin. Nämä on sukat joita neiti toivoi itselleen, ja nyt päätin kirjoneuleliivin antamalla energialla huitaista nämä pois päiväjärjestyksestä.

Sukat Novitan sukkalehden malli b, "saga-sukat"
Lanka: 7veikka, puikot 3½, magic loop, koko 38/39
8 s kärkialoitus -> 44 s, 99 g

Tyttären tuomio: ihan tyhmät ja ällöttävät sukat, nää vetää sukat ryppyyn. Neiti oli lähdössä ulos koiralenkille ja paksut palmikkovillasukat ei mahtuneetkaan lenkkareihin :-/ Siksi äiti sai käyttää kuvausmallina Tikuttimelta saatuja sukkaplokeja, vaikka olivatkin näihin sukkiin pari numeroa liian pienet. Kiitos Tikutin!


Sukat löytyivät seuraavana päivänä jo neidon jaloista, eikä näitä enää yritetty tunkea lenkkareihin. Siihen tarkoitukseen on ihan erilainen sukkamalli ;-)

Jatkoin jo tyytyväisenä seuraavan ufon kimppuun, kun vierestä kuului murkkupojan kaino pyyntö: tekisitsä mulleki sukat? No totta kai! Yllättäen lankatynnyristä löytyi 7veikkaa pojankin sukkia varten, ja nyt on menossa perussukka 43 jalkaan. Eka yritelmä piti jo purkaa kun oli pientä säätöä silmukkamäärän kanssa. Katsotaan kauanko näiden sukkien valmistuminen kestää!

8 kommenttia:

 1. Komeat sukat! Juu, palmikko sukat eivät oikein mahdu lenkkareiden kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän ne tosiaan mahdu, mutta neiti oli jostain saanut vision tällaisesta yhdistelmästä. Tuohon tuli kyllä väännettyä palmikonkierto poikineen, joten sukat ovat oikeasti paksut :-)

   Poista
 2. Kyllä voi ja helposti :) Ei ole mitään mikä ei voisi ufoutua.
  Kauniit sukat ja seuraavia odotellessa kaunista kevään jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia lohdutuksen sanoista ;-) Seuraavat ovat jo paljon paremmalla mallilla!

   Poista
 3. Vastaan otsikkoosi, mikä vaan voi ufoutua :d. Hienot sukat ja kivasti sinulla etenee ufojen tuhous! Tsemppiä tuhouskampanjaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kyllä valmistuneiden rintamalla hiljenee vähäksi aikaa, kun edessä on ne isotöisimmät ufot. Mutta yksi kerrallaan, ei paniikkia :-)

   Poista
 4. Siis mikä tahansa voi ufoutua. Vaikka tiskirätti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja mitäpä näistä stressaamaan. Välillä vain ällistyttää miten pieniä juttuja jääkään roikkumaan kun arki alkaa oikein jyräämään yli.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.