maanantai 1. syyskuuta 2014

Glögikauden viralliset avajaiset

Näin aikaisin ei meidän huushollissa ole vielä ikinä aloitettu glögin keittoa! Neiti on köhinyt jo kolmatta viikkoa ja nyt suostui jäämään vihdoin harkoista pois, kun aikaisemmin yritetyt "ota ihan kevyesti" ja "älä juokse hiki päässä" kaikuivat kuuroille korville. Kuumetta ei ole ja nuhakin on helpottanut mutta ärsytysyskä on jäänyt päälle. Neito toivoi itse glögiä, ja tokihan äippä sitä keitti.

Aineksia on aina kaapissa, teen glögin mustaherukkamehuun maustamalla sen fariinisokerilla ja glögimausteseoksella. Samalla sain näpättyä kuvan valmistuneista kyjy #10 & 11, eli näitä kateliinoja seuraavat 2 kpl. Tässä glögiseos oli vielä hellalla kiehumassa.
Kyjyt #10 ja 11,
81 ja 82 g koukku 3½

Ulkona on vielä väriloistoa varsinaista ruskaa odotellessa. Tässä on tämän kesän hankinta syyshohdekukka, josta luin vasta jälkikäteen että on sangen hankala talvehtija. Katsotaan miten meillä viihtyy, olisi kyllä kaunis väriläiskä.

Hortensiakin jaksaa vielä kukkia, vaikka paras loisto alkaakin hiipua.

Kun katsoin tarkkaan, hortensian seasta pilkotti jotain erilaista valkoista. Tämän täytyy olla peräisin Lidlin alekorista mylläämästäni sipulipussista, jossa oli kyllä jotain liljojen sipuleita, mutta jo aika huonossa hapessa. Kiva ylläri että joku selvisi, ja vieläpä näin nätti!

Assistentti pyöri mukana tutkimassa viimeisiä kukkijoita, Joe on nyt 6 kk ja eka trimmauskin on kunnialla hoidettu. Sain taas hämmästytettyä ukkokullan positiivisen vahvistamisen tehosta, Joe loikoili trimmattavana rauhallisena syöden nappuloitaan. Kun trimmauskone surahti käyntiin syönti taukosi hetkeksi, mutta nopeasti ruoka alkoi taas maistua eli kaikki ok. Mitä enemmän tähän koulutusmenetelmään olen tutustunut, sitä enemmän siitä pidän. Toki se on aluksi kouluttajalle työläämpi perinteiseen verrattuna, mutta lopputulos on paljon parempi.

Ilokseni huomasin että Riikka oli löytänyt koiruuksien pariin, lämpimästi tervetuloa uusi lukijani!

10 kommenttia:

 1. Ai hitsi, nyt alkoikin tehdä mieli glögiä =) Oliko pakko nyt sitä mainostaa. Sinulla taitaa pyyhkiä hyvin KyJyssä, 11 valmista siis? Mulla vasta 5... Ja kauniita kukkiakin vielä. Meidänkin pihalla vielä kukkijoita riittää ihmeen paljon. Tänä vuonna olen ollut laiska puutarhaa(kin) kuvaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti työt ei ole valmistuneet ihan kronologisessa järjestyksessä... kuusi taitaa olla nyt valmiina joten punnerrettavaa riittää. Tosin päätin että en enää kitise töideni koosta, kun kävin kurkkaamassa sinun töitäsi ;-) Loput 5 aloitusta taitavat mennä kuitenkin aika pieninä töinä, ihan varmuuden vuoksi.

   Poista
 2. Mukavaa korkattua glögikautta! Ihanaa aikaa alkava syksykin, mutta upeaa kukkaloistoasi katsellessa tulee jo kesää ikävä...
  Todella kauniit kattausliinat ja hyvä KyJy-työidea!

  Minulla on vain keskeneräisten neulomusten vuori täällä odottamassa leipätöiden haitatessa sitkeästi harrastuksia. Mutta pikkuhiljaa ne etenevät, onneksi seuraavaan KyJyn aloitusdeadlineen on vielä paljon (nopeasti hurahtavaa :d) aikaa.

  Mukavaa syyskuun alkua ja rapsutukset ihanalle Joe-asistentille ja Harrylle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kameralla saa rajattua sen ei-loistavan pois :P
   Olen räpsinyt vuosia kuvia pihastamme eri vuodenaikoina itselleni muistilapuiksi, mikä nurkka näyttää toimivan ja mihin pitää taas kehitellä jotain muuta. Nyt hoksasin, että syyskukkijat alkavat vedellä jo viimeisiään, mutta ilma ei ole vielä tarpeeksi kylmä ruskalle. Tähän taitekohtaan voisi nyt paneutua, ja valkoisen olen huomannut erityisen toimivaksi illan hämärässä. Keltaisten kukkien loisto taas hukkuu ympäröivään luontoon.

   Saisikohan työnantajan suostumaan pieneen harrastuslomaan? Ei ole kivaa että nyt olisi niin paljon mukavaa hommaa, mutta velvollisuudet vievät leijonanosan päivästä. Juuri aamulla muistelin että milloinkas se kyjyn lopullinen deadline oikein olikaan, minulla oli mielikuva että 15.9. mennessä mutta onhan siihen onneksi aikaa kuukausi enemmän!
   Koiruudet kiittävät rapsutuksista, Harry odottaa pääsyä tositoimiin lintumetsälle. Sorsastus meni ohi kun jahtipäällikkö oli Japanissa, mutta nyt olisi parikin linnustusreissua kalenterissa. Mukavaa syyskuuta sinullekin!

   Poista
 3. Ihana kuva valmistuneista Kyjyistä. Pikkuisen on hyvän näköinen lilja =) Eikä koirapojassakaan mitään vikaa ole =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Arvaa olenko myllännyt kaikki kaapinpohjat, josko löytyisi tuon liljapussin päällyspahvi... nä!itä voisi hankkia lisää kun vain tietäisi mitä

   Poista