sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Löytääköhän tänne enää kukaan?

Jopas on aika vierähtänyt! Viimeisin postaus toukokuun alusta, ja nyt jo mennään yli heinäkuun puolen välin... olen täysin tipahtanut pentupissan tuoksuiseen arkeen, kädet kyynärpäitä myöten mullassa. Kesälomani vietin jo kesäkuussa, ja harvoin olen saanut samalla lomalla kärvistellä sekä 30 asteen helteessä että nollakelissä räntäsateessa. Nyt taidan olla pienen selityksen velkaa, mistä pitkä hiljaisuus on oikein aiheutunut:

Minulla ja koirilla on ollut yhteinen harrastus, pihamaalla kaivelu.

Pojat ovat pitäneet huolta syvyyssuunnasta ja minä horisontaalisesta etenemisestä, ja tässä on vähän makupalaa touhuistamme, yksi työn alla ollut paikka:
Onneksi kaikki ei ole mulloksella tai puske horsmaa vaan jossain kukkiikin, varsinkin kurjenpolvet ovat ilahduttaneet kaivelijaa pihan eri kulmilla.

Joesta on kasvanut jo iso, melkein 5 kk vanha pojankölli, jonka kanssa olemme käyneet (vaihtelevalla menestyksellä) pentukoulussa. Harry leikittää mielellään pentua ja pitää tiukat rajat, mutta lähtee onnellisena lenkille tai vielä onnellisempana uimaan, jos joku vain vihjaiseekin siihen suuntaan.
 
 
Ei liene mikään yllätys että meidän perheessä futiksen MM-kisoja seurattiin silmä tarkkana, ja leipurimestarimme inspiroitui aiheesta tehdessään synttärikakkua:
 
Paparazzi oli iskenyt eräänä päivänä pihamaalla, kun selvittelin Joen kanssa Kurren kohtaloa. Valkoinen mytty kädessäni oli Kurren mahan täyte, ja rikoksesta epäilty näyttelee täysin tietämätöntä. 

Kyjyssäkin olen mukana, puikot heiluivat tiiviisti MM-kisojen tahtiin ja jotain valmistakin on tullut. Alkuun on pitänyt valita täysin aivottomia malleja jotta pystyi keskittymään itse asiaan. Niistä teen ihan erillisen postauksen, kunhan olen kuvannut tuotokset. Eihän tästäkään Kyjystä selvitty ilman lankaostoksia vaikka sellainen oli kaunis tarkoitus, mutta kaksi kerää on jo saatu tuhottuakin. Uudet säännöt mahdollistavat onneksi vähän liikkumavaraa aloituksiin, ja sen tulen taatusti tarvitsemaan :-)

Mutta nyt on päivän paahteisin hetki sluibailtu sisätiloissa ja kottikärryt taas kutsuvat. Nyt ei malta olla sisällä!

6 kommenttia:

 1. Ihana kuulla sinunkin kuulumisia, tai lukea! Meinasinkin jo yhdessä vaiheessa huhuilla pentukuvien perään mutta tässähän niitä tulikin. Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa että vielä löysit tänne! Joskus päivät vain huristavat ohi hurjaa vauhtia, hyvä että ehtii sivussa kahvit hörpätä. Eiköhän syksy taas hieman rauhoita menoa, ainakin tuolla pihamaalla ;-)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea kuulumisiasi, joita olen odotellut tietäen sinun rientävän projektista toiseen ja kuulumisten saavan kyllä vuoronsa ajallaan. Kivan kuvatarinan laitoit kesäkuulumisista. Ai miten niin nenääni tulvahti pentupissan tuoksu:d.

  Oi mikä ihana hurmuripoika Joesta onkaan jo kasvanut. Hihi, miten viatonta osaa paparazzin ikuistama kurren suolistaja esittää. Ja syväkaivuu se vasta kivaa puuhaa onkin, lapiolla sain minäkin kuoppia täytellä muutama vuosi sitten karvaisen kaivinkoneen jäljiltä.
  Upea makupala pihatouhuistanne, laitathan lisää makupaloja seuraavissa postauksissa!

  Minunkin tuli seurattua aika paljon futiksen MM-kisoja, siinä KyJy-projekti eteni mukavasti. Taktiikkani ufojen estoksi on pitänyt, kerralla on vain kaksi keskeneräistä työtä. Silti viikkoja ensimmäiseen 15 aloituksen deadlineen on yllättävän vähän jäljellä...
  Mukavaa kesän jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä muuten deadline olekaan kaukana... ja mulla aloitukset aikalailla jumissa. Täytyypä alkaa panostaa tähänkin enemmän ettei tule sitten kiire!
   Pentupissaiset sanomalehdet on kierrätetty istutusalueiden katteeksi, joten Joella on ollut oma tärkeä osa tässä pihaprojektissa. Laittelen tässä seuraaviinkin postauksiin hieman kuvitusta, hommaa on ollut vähän joka nurkalla, ideoita tulee lisää lapion heilunnan myötä ja kasvit siirtyvät vauhdilla paikasta toiseen.
   Joe on todella suloinen nappula, vaatii tiukat rajat sillä on huomannut että sääntöjä voi joidenkin kohdalla koettaa venyttää ;-)
   Lämpöistä kesää sinulle ja koirapojalle!

   Poista
 3. Mikä ihastuttava Joe. Eipä ihme että aikasi mennyt muuhun kuin bloggailuun. Terkut Joelle ja tsemppiä KyJyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joe kiittää terveisistä ja huokailee syvään - pääsis jo pihalle kaivamaan :-)
   Tällä helteellä ei vain oikein jaksa..

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.