sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Tyylikkäänä syksyyn

Jatketaanpa kyjyjen bloggailua, on taas päivän kuumin hetki ja naapurissa rippijuhlat, joten nyt on parasta pysytellä koirien kanssa neljän seinän sisällä. Voisi muuten juhlakansalle tulla traumoja jos kaksi kuolaavaa karvakaveria porhaltaisi kaffepöytään perässään hiellä ja mullalla kuorrutettu hellehattutäti. Juu, nyt ollaan nätisti sisällä.

Kyjyt 1 ja 2 valikoituivat listalta a) aivottomina malleina ja b) näihin sai tuhottua kaksi 7veikka Nostalgiaa jotka ovat jääneet pyörimään tynnyrin pohjalle. Langat on kotiutuneet joskus "kun halvalla sai" -verukkeella, väri on mielestäni likainen ja ruma eli sopii tosi mainiosti koiranulkoilutusasusteisiin. Ensin aloin tehdä 3o2n -tuubia jollaisen olin nähnyt joskus Hanna Riikan Lankakorissa.
Kyjy 1: tuubi 7veikka Nostalgia,
100s, 100g, puikot 4
 
Ja tälle pariksi hyppäsi puikoille Kyjy2 eli säärystimet samasta langasta. 

Kyjy 2: säärystimet 7veikka Nostalgia,
56 s, 100g, puikot 3½

Tässä setti vielä yhteiskuvassa taustalla uuden puolivarjon penkin reunakivet ja valaistuksena ilta-aurinko. Kyllä nyt kelpaa ulkoiluttaa koiria pimeän tullen!

Kameran etsin bongasi penkistä kukkivan särkyneen sydämen, pieni tuulenvire haittasi makron tarkennusta, mutta on tämä silti vain niin kaunis.

Koiraharrastajat arvannevat mitä tässä treenataan?
 
Joe täytti 5 kk ja aloin tutkailemaan sitä sillä silmällä, josko miltähän tuo honkkeli näyttäisi näyttelyasennossa. Joen ilmeestä voi päätellä kuinka kivaa oikein olikaan, ja hirnuva teinipoika ikuisti kameran kennolle tahtojen taiston. Missä se poika silloin luuraa kun pitäisi kuvata äippää kesähelteellä pipa päässä? 

Harry tuli pelastamaan Joen pulasta ja haastamaan hippasille. Yllättäen kilpajuoksu ja poikapaini voitti näyttelyreenin mamman kanssa 6-0. Aika näyttää lähdenkö käyttämään Joea näyttelyissä, vielä on niin pentu ettei tuosta osaa sanoa puoleen tai toiseen. Pääpaino meillä on kuitenkin ihan muissa touhuissa, näyttelyt ovat enemmänkin sosiaalinen tapahtuma.

Tilanne kyjyssä on tällä hetkellä 6 aloitettua joista 2 valmista. Ensimmäinen aloitusten deadline alkaa jo jyskyttämään takaraivossa, voipa olla että joudun kohta startiitin valtaan saadakseni tarvittavat aloitukset kasaan. Aikaisemmista vuosista oppineena yritän pitäytyä vähän pienemmissä töissä, viisi villapaitaa muutamassa kuukaudessa ei ole minulle realismia vaan huono vitsi. Tsemppiä teille muillekin helteessä kyjyilijöille!

4 kommenttia:

 1. Kyllä noille neuleille syksyn mittaan varmasti käyttöä löytyy vaikka just nyt ei siltä tuntuisikaan:)
  Minä yritin aikanaan saada meidän noutajaa seisomaan näyttely asennossa mutta lienee ollut naurettava näköinen yritys niiden silmissä ketkä tuon homman oikeasti osaavat. Sinnikästä harjoitusta vaan teille. Me luovuimme siitä touhusta ihan laiskuuttamme. Ja kasvattajankaan ei tarvitse kärsiä myötähäpeää;)
  Siinnä ne KyJytkin etenevät. KyJyn onnistumisen edellytys onkin varmaan tuo töiden koko suhteutettuna aikaan mikä on mahdollista harrastukseen käyttää. Ekana vuonna onnistuin mutta kahtena floppasin. Ja niitä töitä on vieläkin kesken...noloa. Siinäpä järki syy miksi nyt en lähtenyt.
  Huh hellettä ja tsemppiä KyJyyn ja koiran kasvatukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin uskon, ainakin viime syksynä kaipailin tällaisia asusteita, joten eivätköhän nuo käyttöön pääse.
   Näyttelyseisottaminen vaatisi mielettömästi harjoittelua, ison peilin ja ehkä vähän enemmän vakavamielistä suhtautumista aiheeseen kuin minulla on. Joillakin on vain taito saada mikä tahansa koiraa muistuttava otus seisomaan kauniisti, minä taas kiskon kaulaa ja järjestän jalat kuin sahapukilla. Toisaalta, eipä tässä taivaita tavoitellakaan.
   Mullakin on edelleen vuoden 2013 UWA kesken, se kirjoneuleliivi... tosi mahtava idea tempaustyöksi, liivihän on nopea tehdä kun siihen ei tule hihoja :-/ niinpä!

   Poista
 2. Kiitos päivän nauruista - näin silmissäni spanielit toteuttamassa päiväuntaan kohti naapurin rippijuhlatarjoiluja mullalla kuorrutettu hellehattutäti kintereillään:d.
  Tosi tarpeellinen setti syksyyn! Minusta värikin on kuvissa kaunis, ja työt olivat mitä mainioimmat MM-futiksen oheen.
  Hienosti Joe-poika seisoo, eikä tarvinnut arvailla mitä on tekeillä;). Tuo treeni on pennulle kyllä sarjaa ei vois vähempää kiinnostaa, joten Joe oli varmaan riemuissaan Harryn tullessa pelastamaan. Kivoja kuvia, joita on mukava katsella!
  Puseroa purin tänään yli 12000 silmukkaa kokonaan alusta aloitettavaksi, eipä KyJy tällä tavoin etene:d.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etten huutanut ääneen, yli 12000 silmukan purku! Iso työmäärä ihan hukkaan, mutta toisaalta siitä kursittu epämääräinen viritelmä joka jäisi käyttämättä harmittaisi varmaan vielä enemmän. Aina ei auta mallitilkutkaan (varsinkaan jos niitä tekisin...) jos mitoituksessa vaan joku ei mätsää. Tyttärelleni pitää Novitan malleista katsoa silmukkamäärät kokoa pienemmästä ja mitoitus kokoa suuremmasta, niin sitten ollaan tontilla.
   Kiitoksia kuvien kehuista, opettelen vähitellen järkkärin saloja ja tykkään enemmän ikuistaa arjen otoksia kuin järjestettyjä poseerauksia. Liikkuvien koirien kuvaamisessa on vain omat haasteensa, yleensä kennolle tarttuu vain tausta, koirat meni jo!

   Poista