maanantai 23. heinäkuuta 2012

Raportointivajetta

Vielä viikko lomaa, ja nyt jo työntyy työajatuksia mieleen. Siitä tuo otsikkokin juontaa juurensa. Nyt vain raportointivajetta potee KyJyni, olen vihdoin havahtunut siihen tosiasiaan, että aloituksiin on aikaa vain 14 päivää, tämä päivä mukaan lukien. Kun aloituksia on tilillä vasta noin puolet, ja suurin osa todellakin Aloituksia, viikonloppuna alkoi jo hieman ahdistaa. Päätin laittaa aluille kaikki ns varmat työt joihin on langat varattuina.

Perjantaina Downtown Abbey:ä katsoessani puursin parin yrityksen jälkeen puikoille Polusta kämmekkäät, joista tulee siis pari virkkaamalleni huiville:
Malli on Ravelrysta Crazy Ribs, jonka olen soveltanut omiin räpylöihini sopivaksi. Menossa 2,5 mm puikoilla vasta 15 kerrosta mallikaaviosta. Eli tämäkin on kategoriaa Aloitus.

Lauantai hujahti ohi kaupoissa kierrellessä, harvinaista meidän perheessä joten etsiskeltävääkin oli kertynyt. Tällä kertaa saimme kasaan vain nipun erilaisia esitteitä, ostospäätökset siirtyivät kotisohvalle ratkottaviksi.

Sunnuntaina lähdimme Särkänniemeen, vietimme hääpäivää kauniissa ilmassa laitteissa kieppuen. Tällä koulutuksella huvipuiston laitteet eivät vain ole pelkkää nautintoa, vaan yllätin itseni Troikan kyydissä tarkastelemasta kopan hydraulisylinterien toimintaa, laakereiden kuntoa ja sokkatappien kiinnitystä. Samalla tein riskianalyysia eri rikkotapauksiin. Ja minä kun ilkuin teininä isälleni, joka bongaili aina "mielenkiintoisia ristikkorakenteita" milloin mistäkin... Ei pääse seepra raidoistaan edes kesälomalla!
Matkallahan pitää aina olla käsityö mukana, ja kassista löytyikin kerä 7veikan Fasaania, joka on juuri sopivaa lankaa koiranulkoilutuskämmekkäiden tekoon. Kun repussa oli yllättäen sopivat pyörötkin (kuinka ollakaan, kukahan oli pakannut?) sain kutimen alkuun. Tässä päivän tulos,
näyttää hieman kapealta, mutta eiköhän nuo kotioloihin vältä. Sain myös kuskilta tilauksen "räpikkäistä", joiden suomennettiin olevan sormikkaat joista on sormet poikki. Eli siitä tuli aihe yhteen KyJyyn. Jes! Pääseeköhän ostamaan lankaa...

Illalla aloittelin vielä tyttärelle sukkia 7veikasta, ja taas mennään magic loopilla ja kärkialoituksella:
Kuten kuvasta näkyy, 3½ puikot alkavat olla töissä kiinni, ja nämä sukat nyt nippa nappa sai alkuun lyhyillä pyöröillä. Vielä pitäisi parit kaapelit kaivella säärystimiin, niihin "räpikkäisiin" ja kenties lapasiinkin, tai pitää siirrellä näitä aloituksia yhdelle kaapelille. Näyttää taas vähän valoisammalta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti