tiistai 17. heinäkuuta 2012

Melkein valmista

Olemme kotiutuneet vajaan viikon lomareissulta, pyykkivuori on nyt selätetty ja paluu arkeen tapahtunut. Sillä poikkeamalla tosin, että mulla on vielä kaksi viikkoa lomailua jäljellä :-)

Kutimet kulkivat mukana reissussakin, autossa istuessa oli hyvää aikaa kutoa, veljenpojan nuttu oli työn alla pitkillä siirtymillä ja luppoaikana, ja nyt on takakappale melkein valmis:
Hidasta kudottavaa tiuhoine palmikkokiertoineen ja jatkettuine helmineuleineen ohuehkosta langasta.

Auton hanskalokerossa odotti lyhyiden siirtymien käsityö (ukkokulta murahti, et "oot sitten löytänyt tällekin jotain hyötykäyttöä") eli "mother of bride -shawl" tai millä nimellä tuo missäkin tunnetaan. Mulla menossa Polusta nelosen koukulla:
Melkein valmis tämäkin, eli lanka loppui kesken rivin. Toinen kerä paprikan väristä Polkua odottaa muuntumista kämmekkäiksi, ja siitä jämälangasta virkkaan sitten huivin valmiiksi. Tuosta kuvasta ei valitettavasti näy kuin vähän huivin muotoa, malli on tosi helppo ja koukuttava, tästä on tulossa itselleni syksyksi huivi.

Yksi aloitus on saatu aluillekin, huovutetut lapaset pojalle:
Väri ei ole ihan noin mintunvihreä kuin kuvassa, pojan itse valitsema kuitenkin.

Lomareissulla kävin tyttären kanssa toivioretkellä tällaisessa Lanterin torpan puodissa, jossa myynnissä oli kaikenlaista pellavasta tehtyä vaatteista koruihin. Onneksi aitta oli pieni ja täynnä väkeä, joten ei tullut sorruttua suurempiin hankintoihin. Upea paikka!

Ja vielä se perinteinen lomakuva, tässä nuorin koiraherra lempipuuhassaan:
Nyt odottelen vielä inspiraatiota loppujen KyJy -töiden aloittamiseen, ne virkatut kapat ei enää tunnukaan niin hyvältä ajatukselta, varsinkaan valkoisesta langasta... vai onkohan tämä vain laiskuutta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti