keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Chrysaetos Advent MKAL

Kai tama kalenterineulonta on jonkinlainen joulun merkki. Lokakuussa alkoi jo hurja surffailu Ravelryssa, olisiko jo jotain kalenterineulontaa viritteillä? Jotain sukka-MKALeja merkkailin jo muistiin, mutta kun Tuin kutomon Ravelry-ryhmässä vihjattiin Heidi Alanderin virittelevän jälleen adventtiMKALia, valinta oli selvä. Jännitin kovasti julkaistaanko speksit ennen Tampereen messuja, mutta onnekseni en löytänyt Titityyn tarjousta huiviohjeesta Tukujen seuraksi, sillä sisäinen sulovileenini olisi tarttunut epäröimättä tarjoukseen.


Siispä huomasin vasta kotiin saavuttuani julkaistut speksit, ja oli nöyrryttävä pursuilevan stashin ääreen. Messuilta olin ostanut Handun merinoa varta vasten pariksi La Bien Aimeen duolle, ja totesin että huivilangat ovat tässä.


Jo vyyhdillä kolmikko näytti tulevan toimeen keskenään,
kerittynä speckle näyttää oranssimmalta kuin vyyhdillä, ja kamera vääristää vihreän värin ruskeaksi. Talvi ja valo, need I say more?


Ensimmäinen vihje oli nopeasti selätetty, langanpäät tyylikkäästi päättelemättä kun eihän sitä ehdi. Vihreä (edelleen näyttää ruskealta) ja turkoosi toimivat hyvin väriparinaKakkosvihjeessä mukaan tuli vaalea väri, speckle alkoi tasoittumaan ihan kivasti, vihreä ja turkoosi toistuu täplinä ja mukana myös tuota oranssia. Kolmosvihjeen jälkeen väripinnat alkavat löytää tasapainoaan, ja hyvältä näyttää.Nelosvihjeessä tuli jälleen pitsiosiota vaalealla langalla, ja speckle alkaa näyttää aina vaan paremmalta isona pintana. Huivin väripalkkien rakenne muistuttaa Satakieltä, mutta toispuoleinen epäsymmetrinen pitsi tuo kivasti särmää, samoin muoto on erilainen. Kuvat ovat taattua talvilaatua, pahoitteluni siitä. Viides vihje odottaa jo printattuna tekijäänsä, ja huomenna julkaistaan jo kuudes. Joulu on kohta ovella!


1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.