lauantai 29. lokakuuta 2016

Tämän joulun toivelahja

Mikähän mahtaisi olla 3 ja 5 -vuotiaiden pojanvesseleiden toivelahja jouluna? No tietenkin tädin tekemä kuuma ja kutittava villapaita!

Counting suomenlampaanvillasta, koot 4 ja 6v.
 237 g ja 192 g, puikot 3


Koska en usko lahjonnan kohderyhmän surffailevan täällä, uskallan laittaa kunnon kuvat paidoista ilman jouluyllätyksen pilaamista.

Koska vihreää lankaa oli vain kaksi vyyhteä, tein ensin isomman paidan harmaana vihrein raidoin. Tämän kanssa veivasin muutaman kierroksen oikean tiheyden kanssa, lopulta pituutta piti vielä tehdä lisää 10 cm kun ohjeen mukaan tehtynä malli olisi ollut enemmänkin napamittainen.

Pienemmän paidan tein vastakkaisilla väreillä jännittäen vihreän langan riittävyyttä. Lankaa jäi lopulta puoli metriä, joten juuri tämän tarkemmin ei lankaa olisi enää voinut käyttää. Paitoihin tuli melkoisen väljät pääntiet, mutta en lähtenyt näitä enää kursimaan pienemmäksi sillä ainakin meidän piltit inhosivat pienenä paitoja joissa oli tiukat pääntiet tai kaulus kutitti. Lopuksi vielä nörttivaroitus. Paidan mallin vitsi oli raidoissa, joissa on englanniksi numerot 1-10. Mallin toinen nimi oli matemaatikon pojan paita, joten siksikin paidat ovat kuin saajilleen suunnitellut. Saapa nähdä ratkaisevatko raitojen arvoituksen?

Kylvetin paidat huuhteluainevedessä jotta sain enimmän karheuden pois. Herkintä hipiää paidat voivat siltikin pistellä, mutta poolopaidathan ovat taas muotia :)

2 kommenttia: