sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Viimeinen etappi vähän jälkikäteen

Nyt onnistuin kyllä hämmästyttämään itsenikin: mullahan on vallan esittelemättä Tourin viimeisen etapin sukat. Nämä olivat suunniteltu tehtäväksi siten, että palmikkojen suunta määräytyy lanttia ja noppaa heittämällä, mutta mainiosta puhelinappista huolimatta kyllästyin hyvin nopeasti moiseen näpertelyyn.

Villit viinit: koko M, lanka Lidlin Aninka, puikot n:o 2,00, 77 g

Kääntelin palmikkoja miten mieleen juolahti, ja hyvin harvoin = vain vahingossa molemmissa sukissa samalla lailla. Sukat eivät siis ole identtiset eivätkä peilikuvat, vaan todella sekalaiset ilmestykset. Samalla varmistui mielessä myös sukkien tuleva kuluttaja, säntillinen ja järjestelmällinen diplomi-insinööri -isäni ;) Isä inhoaa paksuja villasukkia, ne ovat liian kuumat ja tukalat, eikä hän voi ymmärtää miten joku voi käyttää villasukkia kesät talvet (kuten esimerkiksi säntillinen ja järjestelmällinen diplomi-insinööri -tyttärensä...). Nyt hän siis saakoon testattavakseen ohuet villasukat.


Suurin innoke näissä oli kuluttaa tämä karmea teräsvillan karhea lanka loppuun. Tavoite täyttyi täydellisesti, sillä jouduin harrastamaan pientä vilunkia päättelykierroksella jotta sain sukat viimeisteltyä. Tätä satsia on jäljellä enää vajaa pätkärääkätty kerä, joka uponnee sekalaisiin raitasukkiin vähin äänin.


Eilen kuukausittaisessa vertaistukiryhmän kässämiitissä sai taas virtaa jaksaa tasaista arkea. On erityisen voimaannuttavaa kun saa nauraa vedet silmissä arjen pienille kommelluksille. Muilla on ihan yhtä pähkähullua menoa kuin meilläkin, helpottavaa huomata! Jaoimme kierrätysvinkkejä ja siinä sivussa sain tyttärelle ihanan nitisevän mohairpaidankin vihdoin tehtyä. 

Puikoille siirtyi lisää hyshysasioita, ja Tampereen kässämessujen houkutusten alla olen luonut tiukkoja katseita lankavarastooni. Seiskapeikkoa on edelleen melkein kilo liikaa, samoin Nallea. Tänä vuonna lankamäärä on kuitenkin vähentynyt jo kilon, joten olen luvannut itselleni ostaa ihkupihkulankaa just niin paljon kuin perjantaina koen tarvitsevani. Ensi viikolla tähän aikaan olen viisaampi mitä olenkaan mennyt lupaamaan!

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Minäkin pidän enemmän ohkaisista villasukista...
  Langoilla on kumma taipumus, ne vaan lisääntyy vaikka kuinka neuloisi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä oli hauska tehdä langasta huolimatta :) Onneksi lanka ei valmiina sukkana tunnu niin karkealta kuin kerältä.
   Kyllä on mystistä tuo lankavaraston paisuminen, no mulla kyllä suurin syy on ollut se, että olen kummallisesti kiertänyt nämä ei-niin-kivat lankani. Ei se määrä tällä menoa vähene...

   Poista
 2. Ihanat sukat! Juuri ihanan eripariset! Perjantaina olen myös menossa messuilemaan ja samaisia katseita olen luonut lankavarastoni suuntaan :D Ihania messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän näistä juuri tuon eriparisuuden vuoksi:)
   Perjantaina sitten messuillaan, onneksi lankavarasto jää kotiin niin ei kovasti huutele... luulen että lauantaina ihmettelen että mitä oikein ajattelinkaan tehdä näillä yksittäisillä vyyhdeillä???

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.