sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Twistiä Tuulalle

Olen pitänyt hiljaiseloa blogirintamalla, olen kyllä seurannut blogejanne mutta kommentointiin ei ole valitettavasti "riittänyt lusikoita", saati oman blogin päivittämiseen. Hermovauriosärky pysyi sitkeästi aktiivisena vielä säiden viilennyttyäkin, eikä mitkään keinot saaneet kipua katkeamaan. Viime maanantaina annoin vihdoin periksi ja marssin työterveyslääkärin puheille, jonka kanssa päädyimme "rebootiin" eli kolmen päivän kovaan opioidikuuriin josta nyt olen toipumassa. Ei mikään miellyttävä kokemus, mutta tehosi siihen mihin pitikin. Nämä sivuoireet onneksi mennevät ajan mittaa ohi...

Jostain syystä kutominen on ollut yksi kipua lievittävä asia, liekö syynsä lämmittävällä villalla, käsien pienellä liikkeellä tai fyysisellä ja psyykkisellä rauhoittumisella? Samapa tuo, mutta jotain pientä on puikoilla ollut meneillään siis koko ajan. Ja kun yhteen työhön keskittyy pidemmäksi aikaa niin tulee jotain valmistakin, kuten nämä lahjaksi menneet sukat:

Little Twist : sukat Regia 6 ply Arne&Carlos, puikot n:o 3, 94 g


Työkaverini on ystävällisesti kantanut pitkin syksyä meidän pohjattomien ahmattien mahaan omenoita ja tyrnimarjoja, joten päätin tehdä hänelle kiitokseksi sukat. Ravelrystä löytyi saksankieliseksi paljastunut Little Twist -sukkaohje, jossa perussukkaan oli tuotu pientä ilmettä 1 silmukan palmikoilla sukan edessä ja takana. Palmikko erottuu parhaiten kun sukka on jalassa, sopivan jalan puutteessa yritin virittää palmikkoa esiin sukkaplokin avulla.


Ohje oli erittäin yksinkertainen perussukkaohje, joten saksankielentaitonikaan ei joutunut koetukselle. Lankana oli Prismasta hamstraamaani Regian sukkalankaa, jonka "joulupallomiesten" suunnittelema väritys ei ehkä ole parhaimmillaan tällaisena ribbineuleena. Saaja oli sukista yllättynyt ja iloinen, koko oli kuulemma sopiva (helppoa, vakoilin pukuhuoneessa kengänpohjista) ja villasukkien teko on hänelle kuulemma tervanjuontia, kantapääkammo vaivaa :) No senkin tiesin, siksi lahja olikin niin helppo keksiä.

Nyt alkaa voimat jälleen hyytyä, joten jätetään seuraavat valmistuneet odottamaan ensi kertaan. Toivottavasti hieman nopeammalla syklillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.