sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Mysteeriä kerrakseen

Tässä se on, mysteerihuivin aloitus, kyjy n:o 17. Täyttää kaikki kyjyn sääntöjen mukaiset kriteerit: vähintään 5 kerrosta (ainakin 6), töitä ja lankoja saa vaihtaa aloitusajankohdan jälkeen kunhan pysytään samassa kategoriassa ( lanka taatusti vaihtuu, kun saan mysteerihuivin oikean langan, Louhittaren luolan Tuulen tyttären, ja ohjetta tässä ei edes ole ), ainoastaan puikot ja projektipussi tulee pysymään samana!

Ilmoittauduin sitten Titityyn mysteeriklubiin, jotta saa vähän jännitystä syksyyn ;D Langat tulevat vasta joskus lokakuun lopussa, ja jotta tällä säilyy paikka kyjyssäni, repäisin huikean 6 kerrosta 3 silmukkaa aina oikein. Ohje alkaa ilmestymään marraskuussa, ja minä olen jo nyt ihan täpinöissäni. 

Valio -myrsky toi syysfiiliksen ja laittelin tänään vähän pihaa syysmoodiin. Kesäkukat sinnittelevät vielä, kuten tämä upeanpunainen daalia, peräisin Lidlin sipulipussista ja nimi tietenkin hukassa. 


Tämä oranssi daalia innostui kukkimaan vasta nyt, tämä on peräisin toissakesänä Terrasta ostamistani kesäkukista. Olen onnistunut talvettamaan juurakot kaksi talvea, ja päässyt nauttimaan kukinnasta. Ensi viikoksi on luvassa pakkasöitä, joten täytyy lisätä ostoslistalle talvensuojaturvetta. Odottelen toiveikkaana väriloistoa ensi keväällekin, sillä istutin tänään 7 kg kukkasipuleita, tulppaaneja ja narsisseja odottelemaan kevättä. Joka kevät harmittelee että olisi voinut istutella enemmänkin sipulikukkia, ja syksyllä ei enää näekään niitä keväisiä aukkopaikoja jotka kaipaisivat väriä. 
Eilen pojan taitokisojen aikaan kurvailin honkkarissa ostamassa vähän syksyisempää ruukuntäytettä. Tämä kolmivärinen calluna näytti mukavalta ihan näin itsekseen.


 Rappujen eteen ostin kokeeksi kaksi sypressiä, vinoja kuin mitkä mutta jospa ne tuosta oikenisivat. Juurelle muutama pikkucalluna tuomaan väriä, ukkokulta väitti ajavansa nuo lumilingolla kumoon, mutta ehkä ei ole ihan akuuttia vaaraa vielä. Ylen nettisivujen ensilumilaskurin mukaan pitää vielä odottaa 23 päivää ensilunta, noin keskiarvoisesti. Parina viime vuonna ensilumi on satanut jo syysloman aikaan, mutta lumilingon esiin kaivamiseen hujahtaa vielä tovi.

Kyjyssä tilanne on 17 aloitettua ja 9 valmista, jokseenkin ollaan tasaisen vauhdin taulukon mukaisessa tahdissa. Hurahdus tuohon mysteerihuiviin taitaa kyllä tuhota lopullisesti ajatukseni järkevästä kyjystä, mutta mitäpä pienistä, onpahan taas alkuvuodeksi ufoiltavaa! Joistain perinteistä on pidettävä kiinni ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.