sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kaulahuivi

Lasten syysloma alkaa olla lopuillaan, tänään on se päivä kun yht'äkkiä muistuukin mieleen kaikki ne asiat, jotka piti tehdä lomalla, kuten kokeisiin valmistautuminen, rästitehtävien teko ja kynttilämyynti joukkueen ulkomaanleiritystä varten. Ukkokulta lähti hirvimetsälle jo ennen aamun sarastusta, joten murkkumylläkkä jäi minun harteilleni. Jos jotain positiivista haluaa etsiä kahdesta murrosikäisestä, niin olkoon se tuo nopea mielialojen vaihtelu: aamupäivä myrskysi, rytisi ja salamoi oikein kunnolla, nyt ruoan jälkeen aurinkoinen ja iloinen parivaljakko lähti myyntihommiin, pikkusisko isonveljen kaverina. 

Tytöllä syksyn suosikkiasuste on ollut tämä kaulaliina, jonka pariksi piti valmistua se edellisen postauksen pieneksi jäänyt pipa. Malli on Novita Talvi 2014 -lehdestä. Hahaa, onnistuinpa löytämään sen tuolta "uudesta" knitsistäkin :-)

Kyjy #12: Kaulaliina Rowan Tweedistä, puikot n:o 4, 154 g

Kaksipuoleinen palmikko oli uusi tuttavuus, ja oikeastaan nuo ovat kai valepalmikkoja, sillä apupuikkoa ei käytetty, kudottiin vain 3 s yhteen ja seuraavalla kierroksella 3s yhdestä silmukasta. Rouheanpehmeä lanka tekee pinnasta elävän näköisen, eikä huivi kutita herkkähipiäisen neidon kaulaa. Lankaa jäi vielä nöttönen, katsotaan mitä siitä vielä saisi aikaiseksi.


Syysflunssa kaatoi minut torstaina petiin potemaan, kuume heilahteli ylös alas ja olo oli aika väsähtänyt. Edes käsityöt eivät jaksaneet innostaa, enkä pysynyt hereillä edes yhden Silta -jakson vertaa, aina jäi uusi murhamysteeri minulle mysteeriksi kun heräsin loppumusiikkiin ja ruudulla vilistäviin lopputeksteihin. Lepo ja lämmin juotava olivat torstain hoitokeinoina, mutta perjantaina löytyi kunnon flunssankaataja postilaatikosta: Novitan Talvi 2015 -lehti ja Veera Välimäen Huivileikki, jonka tilasin Adlibriksen alesta. Jo alkoi olo kohentua ja kuume kaikota!Tunnustettakoon että tilasin Huivileikin vain saadakseni Kapan ohjeen, mutta kas kummaa, jokaisella selailukerralla sieltä löytyi aina uutta toteutettavaa. Nyt yritän Kyjyn yhteydessä fiilistellä vain yhden tuubin kanssa, ja onhan mulle tulossa Veeran Mysteerihuivin ohjetta marraskuussa, ja siihen ei ole enää kauaa. 

Kyjystä puuttuu enää kolme aloitusta, niitä panttasin odottamaan tätä perjantain lukupakettia. Ohjeet, langat ja puikot ovat valmiina, nyt vain aloittamaan! Ennen sitä taidan lähteä nauttimaan auringosta koiraherraseurassa.


8 kommenttia:

 1. Huivileikki kirja on aivan ihana. Olen ostanut jo kahteen huiviin langat valmiiksi ja toivon todella pääseväni aloittamaan jommankumman lähiaikoina. Ensin vain on tämä Sukkasato ja sitten pitäisi päästä hyvään vauhtiin lahjasukkien kanssa. Aika vaan tuntuu aina karkaavan jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano! Tykkään huivimalleista, jokaisessa on jokin juttu mikä erottaa huivin massasta. Eikä kaunis kuvitus ja kivat tarinat ole ollenkaan miinusta.
   Kun löydät mihin se aika karkaa, niin komennapa minunkin aikani takaisin :D Tänäänkin piti oikein kalenterista tarkistaa että on torstai, jotenkin kuvittelin vielä olevani tiistaissa... Ehkä vauhtia pitäs vähän himmata?

   Poista
 2. Kaunis huivi! Tutun kuulosta tuo murkkujen mielialavaihtelut:D
  Minäkin tilasin Huivileikki kirjan. Siinä on paljon toteuttamisen arvoisia huiveja, kunhan vain kerkeisi neulomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla että murkkujen tuuletusta on muillakin, emme olekaan ainoita. Onneksi mielialat tosiaan vaihtelee, eikä ole jatkuvaa matalapainetta. Isojahan noista on jo kasvanut, on se vain myönnettävä.

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista