torstai 14. toukokuuta 2015

Ufoja pihalla

Viime viikkojen vapaat hetket ovat kuluneet enimmäkseen sormet syvällä mullassa ja ihmetellen mitä kaikkea maasta oikein nouseekaan. Vapuksi istuttamani orvokitkin kukkivat lumisateista ja hallaöistä huolimatta.
Keväinen Neulomon ufo-tempaus on tehnyt jäätävää jälkeä mun ufolaumassani, yksi enää sinnittelee jäljellä, ja sekin voiton puolella. Lankatynnyrin kansi menee kiinni ainakin toistaiseksi, joten testataanpa tätä ufon tuhoamista myös ulkona.
 
Tähän aikaan vuodesta näkymät ovat vielä kovin ankeita, joten sopii hyvin ufojen tuhoamiseen tarvittavaan hengennostatukseen. 
Ufo #1: cottage garden -rinteen yläosa
 Tämä jäi syksyn yllättäessä hieman kesken, etualalla oleva "musta aukko" pitäisi täyttää marjapensaalla tai pienellä hedelmäpuulla. Myös jotain kukkivaa kaivattaisiin piristykseksi.

Ufo #2: cottage garden -rinteen alaosa
 Tämä jäi kirjaimellisesti puolitiehen, kun reunuksen pystyttäjä siirtyi mielenkiintoisempien hankkeiden pariin. Minun pystyttämänäni reunus ei ole viivasuora joten homma on tässä kohteessa minulta kielletty. Sen sijaan saan kunnostaa maata ja kärrätä multaa, ja tietenkin istuttaa :D Tämä ufo vaatii siis millivillen inspiraatiota, suunnitelmissa saada tähän lisää kukkivaa ja hyötykasveja.

Ufo #3: polku
 Tämä näkymä löytyy myös muistilapuistani, tähän pitäisi ideoida polku ja tuonne ylös jotain...

Kestoufo #4: rinne
Tämän kanssa taistelua olette nähneet vuosien varrella, nyt olisi ajatus kesyttää tämä luiska villisti leviävillä perennoilla (onkohan oikeasti hyvä ajatus?), joita muuttaa tähän mm ufoista #5 ja #6.

Ufo #5: penkki kuistin oikealla puolella
Tämä on täysin villiintynyt niiden vuosien aikana, kun käsi ei kestänyt mitään pihatöitä. Pidän näistä perennoista, mutta  en tässä paikassa. Tähän kaipaan jotain hallitumpaa muotoa ja väriä, ja samat sanat pätevät myös ufo #6:een.

Ufo #6: penkki kuistin vasemmalla puolella

Ja työt on jo oikeastaan aloitettu, ensimmäiset kevätkylvöt cottage garden -rinteen alaosaan. Retiisiä, pikkuporkkanaa, rucolaa, salaattia ja pinaattia.
Tänään taidan kurvailla taimiostoksilla...

4 kommenttia:

 1. Ai sinulla on ufoja pihallakin, hauska :d.
  Mukavaa kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ufot ovat siitä jänskiä että niitä tuntuu löytyvän vähän joka muodossa ;-)

   Poista
 2. Pihahommissa menee aika täälläkin. Viime kesänä jäi pihatyöt ihan mininmiin, nyt on senkin verran enemmän tekemistä. Orvokkeja ostin huhtikuun lopussa ja niiden niskaan on tullut lumet ja rännät ja pakkanenkin on niitä nipistellyt. Mutta ikinä - siis koskaan ennen - eivät orvokit ole kukkineet pihallani niin kauniisti kuin ne nyt kaikkien koettelumusten jälkeen kukkivat. Antoisia kevätpuuhia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit ovat minun lemppareita: kauniita ja sinnikkäitä. Minäkin laitoin vapuksi ekat orvokit pihalle -ja lunta tuli niskaan melkein välittömästi. Mutta kahta komeammin näyttävät kukkivan. Mukavaa kesän alkua sinulle!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.