tiistai 7. huhtikuuta 2015

Voi miksi ryhdyinkään!

Mitäpä äiti ei tekisi lastensa pyynnöstä, vaikkapa tossut uusimman Novitan ohjeella. Hieno idea käyttää 7veikan jämiä tossuihin, jotka virkattiin nelinkertaisella langalla. Nopea homma pääsiäispyhiksi.


Neiti valikoi langat, vaaleanvihreää palmikkosukkien jäljiltä ja valkoista (!!!) jota äiti ei ole ehtinyt vielä värjätä. Ohjeessa oli sopivasti naisten koko 38, joten ei muuta kuin koukku heilumaan. Kahdeksan kerroksen jälkeen sovitettiin ja todettiin että tulee ihan liian leveä, purkuun. Uusi yritys 18 silmukalla, nyt päästiin jo kantalapun loppuun asti, kun totesin että lankaa näyttää sittenkin olevan aika vähän. Purin kantalapun ja aloittelin toista tossua, vihreä lanka riitti kahteen tossun kärkeen, ei pidemmälle. Onneksi oli lauantai-ilta ja kaupat kiinni tiistaihin asti... ei kun lanka-alertia liikkeelle jospa kavereilta löytyisi vastaavaa lankaa.  
Ei ihan, mutta onhan tuokin vihreää

Lanka-alert tuotti tulosta, ja kävin koiralenkillä hakemassa kaverilta kerän vihreää veikkaa. Virkkailin vaaleasta tossujen kärjet ja pohjaan vaihdoin tuon tummemman vihreän, lopputulos oli mielestäni ihan ok. Mutta eipä ollut neidin mielestä, hän ei missään nimessä halunnut kaksivärisiä tossuja. Pienen neuvottelun tuloksena tummempi vihreä yhdistettynä valkoiseen kelpasi, tyttö vain murehti kuinka paljon työtä menee hukkaan, kun aloitan tossut jälleen alusta. Lohdutin, että vielä enemmän työtä menee hukkaan, jos jatkan tossut kaksivärisinä loppuun ja ne jäävät kokonaan pitämättä.

Siispä taasen uusi aloitus, nyt se kävikin jo rutiinilla!  Maanantaina sainkin tossut valmiiksi, tyttö viiletti kavereiden kanssa ulkona joten en uskaltanut vielä päätellä näitä...
Tossut 7veikasta, koukku n:o 8, 195 g, 18 s, koko 38

Illan hämärryttyä tyttö kotiutui sovittamaan tossuja, nyt ne saivat päättelyluvan. Neiti oli tyytyväinen väritykseen ja malliin, ja ilmoitti että tossut jäävät nyt jalkaan "muokkautumaan".Nukkumaan mennessä tossuista löytyi vielä pari pientä yksityiskohtaa korjailtavaksi, mutta ne saavat nyt luvan jäädä myöhemmin tehtäväksi, jos ärsyttävät vielä seuraavanakin päivänä. Äidillä oli nääs kiire luomaan silmukoita uuteen matkakäsityöhön!

1 kommentti: