tiistai 14. huhtikuuta 2015

On siis kevät

Otsikko on kyllä hieman harhaanjohtava, en ole kuljeskellut Hakaniemenrannassa päinkään, ihan eri kasvuvyöhykkeellä eli omassa pihassa kamera kaulassa. Meillä on vielä lunta maassa paikka paikoin, mutta kevään merkkejä löytyi jo ilahduttavasti sieltä täältä.Krookukset työntyvät takuuvarmasti esiin,  valkoiset vielä nupussa mutta siniset olivat jo komeasti auki koko viikonlopun ajan.
 

Jänöset ovat jälleen verottaneet kasvustoa suojauksista huolimatta, ja yksi rodo näyttäisi heittäneen henkensä talven aikana. Mustaherukka 'Pohjan Jätti' aukoo jo silmujaan innokkaasti. 

Mielipuuhaani keväisin on kulkea pitkin pihaa ja katsoa mitä sieltä hangen alta paljastuukaan. Vanhoja tuttuja, aina jotain yllätyksiä joita en muista ollenkaan istuttaneeni ja aina jotain jää yhden kesän iloksi. Kesäisiin fiiliksiin pääsin tuoksuttelemalla tätä timjamia joka näytti talvehtineen hyvin uudessa rinnepenkissä. 
Tämän viikon vietän työhommissa Kiinassa, tänään vietän etäpäivää valmistellen huomenna alkavaa kolmipäiväistä workshopia, ja seuraavan kerran pääsee huokaisemaan lauantaina lentokoneessa. Luonnollisesti virkkuu on mukana, ja matkalaukkuunkin hyppäsi viime metreillä pientä käsityötä :D Tulomatkalla virkkuuni herätti jälleen huomiota ympäröivissä kiinattarissa, ilmeisesti käsityöt ovat heillä vähän iäkkäämpien etuoikeus? 


1 kommentti:

  1. Tämä kevät on aivan ihanaa aikaa, olen tästä aina ihan haltioissani. Onnessani siistin pihaa ja mietin jo sitä hetkeä, kun käyn ostamassa pihalle orvokkeja ja.. :)

    Kesällä nautin katsellen kun kanat sipsuttavat tyytyväisinä pitkin pihaa, koirat makoilevat siellä täällä luita syöden ja kanit saavat syödä luonnon antimia.. aijai ♥

    VastaaPoista