lauantai 2. elokuuta 2014

Valmista tai ainakin jotain vähän sinnepäin

Kyjy-aloitukset etenevät verkkaisesti, mutta eteneepä kuitenkin. Tällä hetkellä 7 kyjyä on saatu ainakin alkuun, kolme valmiiksi ja loput ovat sitten sillä välillä.

Helle saa outoja juttuja aikaan, onko pilarituijalla vilu, vai miksi sillä on pipa päässä?
Kyjy # 3: 2 € pipa On line Supersocke 100, väri candy color
37 g, 120 s, puikot 2½

Tämä ei yksinään täytä kyjy-työn vaatimuksia joten tälle työstetään vielä jossain vaiheessa jotain kaveriksi. Mutta aloitukseksi vähintäänkin riittävä, kirjattu kyjy #3:ksi.

Olen pitkin heinäkuuta siirtänyt tuivioita yhden penkereen juurelta toisen penkereen peitoksi. Nämä ressukat ovat viisi vuotta kärsineet pihan auraajan syytämistä lumikasoista. Joka syksy olemme katsoneet lumikasoille paremman kasauspaikan, mutta talven tullen lumi on kuitenkin jossain vaiheessa työnnetty traktorilla havujen päälle. Nyt ne on siirretty rauhaisampaan paikkaan, samoin viisi eloon jäänyttä katajaa. Kesä-/matkakäsityönä vääntämäni pitsiliina näytti jopa ihan hyvältä tuivion päällä.
Pitsiliina Novita Kotiväestä, koukku 2

Tämä kuuluu sarjaan "kohtalonsa odottajat", alkuperäinen ajatus oli tuhota Kotiväki-keriä ja virkata tälläisia 6-8 kpl ruokapöytään, mutta hyvä kun sain tämän yhden väsättyä. Nyt tämä odottaa seuraavan tablettiprojektini etenemistä, kts. edellinen postaus. Jos lanka riittää, tämä saa jäädä pyörimään, mutta jos lanka loppuu kesken, tämä menee purkuun saman tien. Silläpä en ole edes punninnut tätä liinaa.

Tällä kertaa viikon puutarhakuvana olkoon sormustinkukan upea kukinto. 

Tämän toivoisin leviävän rinteeseen, josta olen nyt kaivanut katajat suojaisampaan paikkaan. Seuraavaksi siirrän villiviinin, joka ei ihan niin tehokkaasti kattanutkaan maata kuin kuvittelin. Tai peittäähän se kyllä, mutta päästää läpi kaikki voikukat ja leskenlehdet kateyrityksistä huolimatta. Perkaan penkin perusteellisesti ja istutan siihen villisti leviäviä perennoja "paraatipenkistäni", tavoitteena cottage garden -tyylinen kukkameri. Ja lopputulos on todennäköisesti villisti leviävä voikukkameri, jossa seassa pilkottaa pari ohdaketta... ;D

Tänä viikonloppuna saamme nauttia rallihumusta, ilmatila on täynnä helikoptereita ja iloinen rallikansa täyttää lähiympäristön. Osa porukasta vaikuttaa kyllä siltä että ei ole päässyt yhdellekään pikikselle, mutta mitäpä pienistä!

5 kommenttia:

 1. Joko pilarituijalla on vilu tai sitten se haluaa vain varjoon, kauniin herkkuvärisen pipan se on kuitenkin saanut:). Kahden euron pipa on loistava malli.
  Liinassasi on tosi kaunis malli, noita soisi valmistuvan lisääkin, mutta jäädään odottamaan sen kohtaloa.
  Cottage garden -tyylinen kukkameri olisi ihana! Hih, mitenkähän nuo pihan kasvit aina noin vaeltavatkin... Täälläkin menee ensi kesänä paikkajako uusiksi. Yhdestä kenturan palasesta olen vasta tuhonnut rikkakasveja.
  Siellä varmasti riitti viikonvaihteessa rallihumua - laidasta laitaan:d.
  Puikot kutsuisivat täällä, mutta kurvaanpa kohteelle mattopyykin kautta, kahden viikon loma on jotenkin lyhyt mittavalle työlistalleni.
  Oikein mukavaa viikkoa:), vaikka pihatöihin ja koirille siitä tullee turhankin kuuma.

  VastaaPoista
 2. Tuo pipa on kyllä yksinkertaisuudessaan aivan ykkönen, pese-ja-pidä -malli. Ja mikä parasta, valmistuu nopeasti!
  Olen kyllä kuullut vinoiluja liikkuvista kasveistani, josko istuttaisin ne suoraan kottikärryihin, niin olisi helpompi lykkiä niitä ympäri pihaa... Mulla on sama taktiikka kuin pörssisijoittajalla, hajautettu riski. Istutan samaa kasvia eri paikkoihin ja missä se näyttää viihtyvän, jaan kasvia sitten sinne. Jos jostain paikasta se katoaakin, ei menetys ole lopullinen.
  Ahkerana ovat sinunkin puikkosi olleet, kävin taas ihastelemassa!

  VastaaPoista
 3. Ihanan värinen pipo =) Sormustinkukkasi on kyllä aivan upea =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tuo pipa on mukavan värinen, tulee hyvälle tuulelle :D
   Sormustinkukka on kaunis, ja leviää onneksi helposti. Ehkäpä ensi kesänä on jo lisää ihasteltavaa.

   Poista