sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lappuja, lappuja, ja vielä vähän lappuja

Nyt on voittajaolo! Kaikki peittoon tarvittavat 30 lappusta ovat valmiina!

Tässä on pinossa 1238 g suomenlampaan villasta kehrättyä lankaa peittolappusiksi kudottuna. Loppujen lopuksi urakka vaati "muutaman" käsityöpussukan: valmiit laput hedelmäpusseihin, yksi kassi langoille, yksi kassi keskeneräisille ja yksi "ready-to-go" -kassi. Perhe oli sangen ihastunut...
Peitto tulee siis koostumaan 30 kpl lappusista, joita on tehty neljällä eri kuosilla. Kahdessa neulepinnan muodostaa yksinkertaisesti oikeat ja nurjat silmukat

Ja kahdessa taas kieputellaan palmikoita.Ja kuten arvelinkin, päätökseni suurentaa peittoa johti langan loppumiseen, ja kuten jo niin monta kertaa olen maininnut, tätä ei saa enää mistään. Arvioin kuitenkin langan riittävän lappuihin, ja eihän se ollut ongelma eikä mikään, lankaa jäikin suorastaan runsain mitoin:
Tässä kaikki 25 g, tällä ei edes yhdistetä lappuja...

Siispä lankakauppaan. Titityystä löytyi aika lähelle sopiva lanka, Pirtin Kehräämön suomalainen sukkalanka. Väri on lähelle, mutta ei ihan:

Jotta lanka varmasti riittää hamsteri ostaa aina kaksi vyyhteä, eli mukaan lähti 200 g :-/ Illalla neuletapaamisessa (aka marttakerho, aka juorupiiri...) luotiin täydellinen suunnitelma peittoa varten: jämälangat ja tuo uusi lanka välttävät mainiosti peiton kasaamiseen. Sitten varastoistani löytyi 98 g tätä samaa lankaa sipulinkuorilla värjättynä, sillä virkataan kerran peiton ympäri. Lopuksi virkataan tuolla uudella langalla, värjätty lanka peittää pienen sävyeron. 

Itseeni niin kovin tyytyväisenä loin silmukat "Masse hat":iin, Isoveikasta vitosen puikoilla, 83 g ja valmis jo seuraavana päivänä!
Nyt puikkoja kutittelee punaiset seiskaveikat, joista on saatava palmikkosukat ihan itelle. Olen nyt jäänyt jonkinlaiseen palmikkokoukkuun, eikä lappusten pingottaminen tunnu juuri nyt ollenkaan ajankohtaiselle. Kaikkea se kevätaurinko saakin aikaan :-D

8 kommenttia:

 1. Voi hitsi.... onpa tulossa tyylikäs peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, työtä on vielä jäljellä mutta tässä vaiheessa vielä vastaa mielikuvaani.

   Poista
 2. Nautiskelehan ansaitusta voittajafiiliksestä :). Vautsi mikä upeus peitosta on tulossa! Viimeistelysuunnitelma kuulostaa mainiolta.
  Kivan piponkin ehdit jo suihkaista puikoiltasi, ihailen riittoisaa energiaasi ja ajankäyttötehoasi :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä energia on vähän ryöpsähtelevää sorttia, tai suuntautuu ainakin milloin mitenkin ;-) Tehokas ajankäyttö on paitsi ominaisuuteni myös ammattini, ja työvaihde tahtoo hirttää päälle kotonakin...
   Koetan kovasti saada pingotusintoa päälle, sillä tämä peitto ei suinkaan ole jäämässä meille, vaan aion yllättää sillä erään jolle nämä langat merkitsevät erityisen paljon.

   Poista
 3. Tuosta tulee kyllä aivan mahtava peitto! Tulee upea tunne, kun saa valmiiksi suuritöisen neuleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vaikka ne viimeistelyhommat langanpäättelyineen ovat minulle aina tiukin vaihe, valmis työ palkitsee. Tässä tapauksessahan paras on vielä edessä ;)

   Poista
 4. Oo, peitosta tulee varmasti upea! Sitä jäämme siis odottelemaan. Ihana palmikkokuvio tuossa pipossa! Minulla on ihan selkeästi erilaisia kausia, milloin on raitakausi, milloin ruutu ja milloin mikäkin. Nyt on selvästi jo jonkin aikaa ollut palmikkokausi menossa, kaikkeen pitää tunkea jonkin sortin palmikkoa. Ehkä se kohta väistyy seuraavan villityksen tieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pipan kuvio oli juuri täydellinen. Halusin tehdä Isoveikasta nimenomaan palmikkopipan, mutta paksussa langassa muhkeat palmikot pieneen pipaan saisi pääni näyttämään jättimäiseltä pihvitomaatilta. Tätä mallia saatan soveltaa vielä myöhemminkin, se näytti kuvissa hyvältä myös kirjavammankin langan kanssa.
   Onkohan seuraavana vuorossa kuplakausi, kuplia näkyy jo yhä useammassa blogissa?

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.