tiistai 19. marraskuuta 2013

Eikka kävi

Eino -myrsky pyörähti sunnuntaina katkaisemassa sähköt, ja sunnuntain ohjelma meni sen myötä uusiksi. Elenian vikapalvelukartan mukaan kaikki 30 km säteellä oli pimeänä, joten emme odotelleetkaan sähköjä takaisin ihan lähitunteina. Onneksi vettä tuli hanasta, pihagrillin kaasupolttimella jauhelihakeitto porisi reippaasti ja leivinuuni paitsi lämmitti myös paistoi makaronilaatikon. Testasin sähkökatkon kunniaksi makaronilaatikkoa kuivista makaroneista, lisäsin vain nesteen määrää normaalista. Nestettä olisi voinut laittaa vieläkin enemmän, mutta hyvää tuli silti.

Tuulen tyynnyttyä lähdin koiran kanssa lenkille tarkastamaan lähitienoon vahinkoja, muutama puu näytti kaatuneen tielle, mutta ne oli jo korjattu pois meidän ehdittyä paikalle. Illan hämärtyessä meidän taloudessa kuultiin sellainenkin ihme, että ukkokulta pyysi sytyttelemään kynttilöitä ;-) Normaalisti hän kävelee perässäni sammuttamassa kynttilät ja jupisten että sytytän koko talon roihuamaan :D

Sähköt palasivat eilen päivällä, ja nyt on taas normaali iloinen pesukoneen rallatus taustaäänenä. Samoin olen päässyt nettiin surffailemaan koirasivuille, lauantaina käväisin turistina koiranäyttelyssä jossa kaverini antoi pari kuumaa vinkkiä. Ne näyttävät lupaavilta, ainakin ensi vilkaisulta. Epäilinkin käyneeni liian vaativaksi kun mikään ei kelpaa, mutta kasvattajaystäväni totesi minun olevan valitettavan oikeilla jäljillä. Tiedän kyllä, että terveystakuulla ei myydä mitään elävää olentoa, mutta mielestäni on turhaa ottaa tietoisia riskejäkään.

Vielä viimeisenä Q3 -päivitys kävelytavoitteeseeni, yritin kyllä ottaa oikeana päivänä (15.11.) kuvakaappauksen ruudulta, mutta sepä ei onnistunutkaan. Tässä sen korvikkeeksi tämän päivän lukemat, tavoite lähestyy reippaasti!
Tilannetta myös sukkarintamalta: kaksi paria korjattu, kolmas menossa. Eipä ole vapaa-ajan ongelmia!

7 kommenttia:

 1. Jotain "hyötyä" siis sähkökatkosta, kun miehellekin alkavat kynttilä kelvata =) Meillä ollaan muutenkin aina kynttilän valossa, kattolamppuja käytetään varmaan pari kertaa vuodessa, lattiavalaisinta vähän useammin ja näin joulun lähestyessä led-valoilla saa ihan riittävästi valoa aikaiseksi. Mies on jo aikaa sitten alistunut siihen, että kissojen ehdoilla mennään (ja tässä tapauksessa myös minut lasketaan kissaksi, koska jostain syystä näen hämärässä paremmin kuin kirkkaassa valaistuksessa).

  VastaaPoista
 2. Kyllä, tästä ilonaiheesta piti ottaa kaikki irti ;D Epäilen kynttiläkammon kumpuavan DNA:n kiemuroista, sillä veljeni 2-vuotias poika oli pyhäinpäivänä käymässä mummon ja vaarin mukana hautausmaalla, ja mitäpä muuta pieni miehenalku olisikaan tehnyt kuin puhaltanut haudoilta kynttilöitä sammuksiin!

  VastaaPoista
 3. Siis jotain hyötyä Eikastakin. Jospa teillä palaa kynttilät jatkossakin.
  Koira kannattaa valitakin huolella. Niin monen kirjavaa tarjonta on että ihan ensimmäistä ei kannata ottaa vaan katsastaa ajan kanssa taustoja. Ja siltikään mitään takuuta ei valitettavasti saa. Sama kasvattaja, sama isä, meillä kävi tuuri ja koiramme on terve, tutullani on koiramme sisarpuoli on ja tällä taas on kosolti terveys huolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä saavutetusta edusta on nyt pidetty kiinni kynsin hampain ;D
   Tieto lisää tuskaa tässä koiratouhussakin, nyt kun koiraelämää on vietetty 15 vuotta ja viidettä hännänheiluttajaa etsitään, ei ihan joka soppaan viitsi lusikkaansa laittaa. Vuodet ovat opettaneet, että luonne on se tärkein, sen kanssa eletään kuitenkin 24/7. Ja terveyttä ei tosiaan voi taata, se tulee mikä on tullakseen.

   Poista