keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Oi ihana tietotekniikka!

Uskomatonta -mutta totta- miten ongelmat tietokoneen/modeemin kanssa voivat sotkea yhden perheen elämän. Emme ole pitäneet itseämme mitenkään huipputeknologisina nörtteinä, kotona luetaan sähköpostit ja netistä löytyy lasten harkka-ajat aina noin viikoksi eteenpäin. Ja tietenkin maksetaan laskut.

Alkukesän ukkonen löi meiltä sitten modeemin pimeäksi, ja uuden laitteen odotuksessa kulunut viikko tuntui tosi pitkältä. Laskut sai maksettua töissä ja pojan harkkakalenteri löytyi netistä, mutta muuten joukkueiden tiedotuksen suhteen olimme täysin pihalla. Juuri silloin pojan joukkueen harjoitussuunnitelmat muuttuivat miltei päivittäin, koska seura oli valittu Sami Hyypiä -Akatemiaan ja treeniä alettiin kiireesti muuttamaan uusien tavoitteiden mukaisesti. Onneksi joukkuekavereiden vanhemmat pitivät meidätkin ajantasalla. Tyttärenkin seura valittiin samaan akatemiaan, mutta siellä homma on otettu huomattavasti rauhallisemmin, onneksi!

Saimme siis modeemin, ja pääsimme purkamaan sähköpostia ja päivittämään treenikalentereita. Koska ukkokulta sekä valmentaa tytön joukkuetta että järjestää parhaillaan koirakerhon taipumuskoetta, hänellä oli eniten hommia rästissä ja tietokone oli varattuna iltaisin. Ajattelin ottaa vahingon takaisin kun jään lomalle... mutta tulikin toinen ukkonen, joka rikkoi isommasta läppäristämme emolevyn. Pikkuläppäri on ollut meillä lähinnä nettiselauskäytössä, joten taas katosi sähköpostit, ja tällä kertaa myös iso kasa erilaisia tunnuksia. Eteen tuli siis uuden läppärin osto, vanhasta saatiin onneksi kovalevy pelastettua, joten tiedot pitäisi olla tallessa, kunhan vain ensin saadaan ne sieltä esiin. Siellä jossain on nyt mm. kaikki valokuvat, joten tämäkin postaus on tylsä selostus ilman kuvitusta.

Ja mistäköhän niitä kuvia olisi voinut ottaa? Mikään ei ole valmistunut, kappa ver 2 on edelleen viimeisiä rivejä vaille valmis (ja tietenkin toista verhoa), puikkoihin en ole kyennyt edelleenkään koskemaan, mutta lankaa on kyllä hamstrattu, jos sitä joskus pystyisi taas kutomaan niitä rose-veikkatumppuja. Prismasta kun sai rosea 1,90 €/kerä, niin olihan sitä ostettava muutama kerä varastoon!

Kelit ovat suosineet pihatöitä, olen kitkenyt ja siistinyt istutuksia ja siirtänyt kasveja turvaan kaivinkoneelta, joka kuulemma tulee loppukesästä tekemään varastonpohjaa ja siinä sivussa vähän muotoilemaan vielä laittamatonta tontinpuolikasta. Kaivinkonetta ei ole vielä varattu, joten toteutuksen vuosilukukin on vielä avoin. Suunnitelmia olen kyllä tehnyt muutamankin tontin tarpeisiin.

Tuli muuten loman aluksi myös siirryttyä viidennelle vuosikymmenelle, työkaverit muistivat kauniilla kukka-asetelmalla ja parhaan lahjan sain mieheltäni, syksymmällä lähdemme kahdestaan Manchesteriin Old Traffordille kannustamaan ManU:a ihan livenä! Tästä olen haaveillut jo 4-vuotiaana saparopäänä, kun katsoin lauantaisin mustavalkotelkkarista Englannin Liigaa iskän kanssa.

Vielä päivitys koirarintamalta, edelleen meillä on vain yksi hännänheiluttaja, kotimaisilla markkinoilla näyttää olevan hiljaista tai sitten ei-kiinnostavia yhdistelmiä. Yhdellä nettisivulla olen vieraillut viime päivinä useasti, katsotaan rauhassa voisiko sieltä löytyä se oikea?

Tässäpä tärkeimmät kuulumiset, eli tällä rintamalla ei mitään uutta. Yritän löytää jostain sen viimeisen rutistuksen kapan virkkaamiseen ennen loman loppua, ja jospa seuraavaan postaukseen saisi jo kuviakin mukaan.

12 kommenttia:

 1. Meillä meni myös netti yhteys selälleen alkukesästä juuri ukkosen tähden ja silloin kyllä huomasi miten moni asia toimii nykyisin tietokoneen ja nettiyhteyden kautta.
  Voi miten hienon lahjan olet saanut. Huomaavaista varsinkin kun haave on noin pitkä aikainen. Onnea minunkin puolestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi vain todeta, että taas opimme kantapään kautta että kaikki tärkeä tieto kannattaa säilyttää paperilla. Ja kirja on hyvä käyttöliittymä, se ei kaadu, ei lagi eikä katoa (ellei koirapoika ole taas tehnyt kujeitaan).
   Reissua odottelen jo intoa piukassa!

   Poista
 2. Vau mikä mahtava synttärilahja =) Onneksi olkoon =)

  Meillä ei tarvittu edes ukkosta... En ymmärrä miten on mahdollista, että kaikki sähköiset laitteet särkyvät minun lähelläni. Tänä keväänä tietokone. Onneksi kovalevy saatiin pelastettua.

  Hitaasti edistyvät käsityöt täälläkin, mutta lankaostoksia teen sitäkin enemmän. Kukahan nämä kaikki langat kutoo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kerhoon! Mun listalla on kännykkä ja sauvasekoitin, kesäinen kasvissosekeitto koitui ammoin häälahjaksi saadun sauvasekoittimen viimeiseksi urakaksi. Uusi piti hankkia pikaisesti, jotta poika pääsee tekemään smoothieita. Poju sai itse valita hyllystä mieleisensä, ja valinta olikin yllättävän peruteellinen tapahtuma!

   Poista
 3. No huh huh, on teillä ollut säätämistä koneiden kanssa. Toivotaan nyt jatkossa vähän "rauhallisempia" ukkosia. Aika huikean synttärilahjan sait, onnittelut vielä näin jälkikäteen! Minä en ole jalkapalloihminen, mutta voisin kuvitella, että ukkokulta olisi tuollaisesta lahjasta onnesta soikeana =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on välillä tämmöistä, ja kahden insinöörin taloudessa pitää ensin yrittää korjata itse, sitten etsitään pari viikkoa uutta "parasta mahdollista" ja sen kanssa taas väännetään muutama viikko ihan itte. Mutta mihinkäs seepra raidoistaan pääsee?
   Reissussa on tiedossa pari ylimääräistä päivää, joten nyt on hyvää aikaa googlata Manchesterin lankakaupat, kirjakaupat ja jos näkisi muutaman englantilaisen puutarhan, vaikka eivät enää olekaan parhaimmillaan siihen aikaan.

   Poista
 4. Vau mikä synttärilahja ja onneksi olkoon!

  Olen usein postaustaukosi aikana miettinyt mitä sinun kesääsi kuuluu :). Kaikesta kurjasta tietoteknisestä säätämisestäsi huolimatta oli kiva lukea kuulumisiasi.
  Yritän itse olla ukkosta ovelampi ja hoitaa vanhanajan hyppysähkömenetelmällä laitteiden ehjänä säilymisen (vain jääkaappipakastin on verkkovirrassa ukkosella). Riittää kun ukkosen tihutyöt töissä päätyvät hoidettavikseni, en kaipaa omasta takaa lisää :D.

  Seuraava ämpärillinen mustikkaa odottaa tuoretta asuntovelallista ;) lähimetsässä, siispä ruuan jatketta hakemaan ja metsään remppaa suunnittelemaan kesken suursiivousten. Lomapätkäkin siintää vasta horisontissa.

  Ihania kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut tuoreelle velalle 😊 kävinkin blogissasi kurkkimassa raivausurakkaasi ja hakemassa inspiraatiota.. Meillä kaikki muut laitteet ovat vikavirtasuojatun jakorasian takana paitsi tietokone!!

   Poista