lauantai 27. lokakuuta 2012

Vilkas viikko takana

Ihan ensiksi kiitokset ihanista kommenteistanne, mukavan moni on löytänyt blogini: neulomovinkkaus taitaa tosiaan olla tehokasta! Valitettavasti en ole ehtinyt kommentoimaan, mutta yritän nyt ottaa vahinkoa takaisin kollektiivisesti:

Mammukalle tiedoksi, että kyllä lenkkipolun varrelta löytyy sieniapajiakin, rouskuja, suppiksia ja kantarellejakin olen saanut saaliikseni :-) Pidän itse metsälenkeistä enemmän kuin sivistyneistä remmilenkeistä, jotenkin vain mieli lepää parhaiten luonnon keskellä. Koirat touhuilevat omia juttujaan, molemmat ovat dual purpose -springereitä, eli alkuperäiset metsästystaidot ovat tallella, ja näyttelyitäkin on harrastettu kaikkien koiriemme kanssa. Nykyiset koirapoikamme ovat seniori Scott, 10,5 v papparainen joka nauttii hyvästä ruoasta ja rapsutuksista. Harry on 3 v vauhtiveikko joka rakastaa työntekoa, touhua ja toimintaa.

Tällä viikolla tuli sitten talvi, lunta ja pakkasta.
 Lunta noin pari senttiä ja pakkasta pari astetta, mutta talvivaatteet piti kiireesti kaivaa esiin, samoin vaihtaa autoihin talvirenkaat. Syysloman päätteeksi päätimme aloittaa kokeilun kuinka jälkikasvu pärjää kouluaamuisin kaksin. Puuro jätetään hellalle odottamaan ja varmistamme puhelimella, että muksut ovat tosiaan nousseet ylös. Taas kerran on vain todettava, että ei meillä ole enää pieniä lapsia, vaan homma lähti sujumaan yllättävänkin kivuttomasti. Mukavaa!

Viikolla oli harrastuslähtöjä joka ilta, parhaana kaksi. Joten käsityöt etenivät ihan kivasti, Haruni on menossa jo B-kaavion alkuriveillä ja hihat pojan paitaan ovat puolessa välissä. Mikään yllätyshän ei enää ole se, että hihat tulevat pyörönä ja magic loopilla, jotta tulee varmasti kaksi samanlaista! Otin uuden haasteen itselleni kokeilla kuinka lapaset tehdään kärjestä aloittaen.
Lankana on Nalle mustikkaretki, puikot 2½ ja paperilla lapasten saajan tassun kuva kaavaksi puikkoja heiluttavalle tädille. Homma on erittäin alkutekijöissään ja lapasen muoto on vasta ajatuksen asteella, mutta valmiiksi tulee tämäkin sitten ajallaan...

Huomenna olisi sitten kellojen kääntö talviaikaan ja aika suorittaa blogiarvonta, palkinto on jo paketissa odottamassa postitusta!

3 kommenttia:

 1. Voi lunta!!
  Meillä vielä odotellaan valkoista pintaa tuomaan valoisuutta ulkoiluun.

  VastaaPoista
 2. Hassua oli kuulla että itäsuomessa ei ole lunta laisinkaan maassa ja pakkastakin siellä on ollut vähemmän. Niin ja täällä on ihania aurinkoisia pakkaslumi aamuja nautin luonnon kauneudesta toivottavasti ne kurakelit ei edes tulekkaan ja jouluna ois lunta ja pakkasta sekin kun on ihan kohta.

  Hyvä että puhuit talviajasta en olisi hoksannutkaan muuten ,ihmettelin kyllä kun telkkarin kello oli "vääräs" ajas kodin kellojen kanssa =) onhan siitä ollut puhetta ja taitaapa se kalentereissakin lukea muttei kaikkea kerkee muistamaan /ajattelemaan

  VastaaPoista
 3. Onneksi otin nämä lumikuvat, tällä hetkellä lämmintä on +5 ja vaihteeksi taas sataa vettä... onneksi kynttilät valaisevat kauniisti myös märkää ja pimeää pihaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.