torstai 31. maaliskuuta 2016

Voiko lanka lisääntyä partenogeneettisesti?

Nyt olen hyvin hämilläni, insinööriaivot eivät kykene käsittämään tällaista matemaattista mahdottomuutta. Kun kudon villatakin, lankamäärä stashissani lisääntyy?

Alkutilanteessa kyseistä villatakkilankaa oli stashissa 1100 g. Aloitin tekemään villatakkia, jonka edistymisen turvaamiseksi stashiin tupsahti 410 g lisää lankaa. Takki valmistui, punnituksessa painoi 484 g. Takki luovutettiin omistajalleen todistajien läsnäollessa valkoisessa paperikassissa sunnuntaina. Kotiin päästyäni tavaroissani oli ruskea paperikassi, jossa oli 400 g samaa villatakkilankaa. Eli alkutilanteen 1100 g onkin nyt villatakin jälkeen muuttunut 1426 grammaksi!


Omituista lankaa: lisääntyy itsekseen. Mutta mukavaa kutoa!

Niinpä iskikin pieni hätä saada jotain valmiiksi, ja pyöräytin takinluovutusmatkalla pipan valmiiksi. Tästä langasta tekemäni sukat ovat jo muuttuneet sandaalimalliksi, kantapäissä on isot reiät. Jospa pipa kestäisi vähän pidempään, varsinkin kun valmistui oikein mukavasti näiden lämpöisten päivien aikaan ;P
Pipa Regia 4-fädig, väri Kaffe Fasset. Puikot 2½, 120 s, 34 g


Lähinnä tällä on vain henkinen vaikutus lankavaraston vajenemisen suhteen, ja olenkin heilutellut ahkerasti koukkua ylläripyllärilankojen parissa. Jotain omituista ja iloisenkirjavaa odottelee nyt päättelykeijua, ja pääsen taas kohta punnitsemaan aikaansaannoksia.

Olen myös mukana Lankalaatikon suuripienisukkalapashaasteessa, mutta mitään ei ole vielä ollut ajatuksissakaan tuon haasteen tiimoilta. Blogimaailma tuntuu vilisevän nyt erilaisia mysteerikirjoneulesukkia, ja kun peukalo vihertyy aina näin lumien sulaessa, laitoin puikoille Taimitarhan kukkasukat. Sukkaohje on Nalle-langalle kokoon 38/39, mutta kun oma räpylä on vähän eri kokoinen, päädyin tekemään omat sukkani fingering-jämistä. Luonnollisesti loopaten ja kärjestä aloittaen, niin saan soviteltua kantapään kohdalleen.


Nämä tulppaanit edustakoot nyt sitten sekä sukkia että kukkia. Seuraavaksi otan varmaankin puikoille taas tuota merkillistä lisääntyvää lankaa, mutta ensin pitää selvittää sen lisääntymismekanismi ;)

Huomenna onkin sopivasti Aprillipäivä...

3 kommenttia:

 1. Tämä olikin sopivasti kuin aprillipäivän juttu:D Mutta joo...langalla on kumma taipumus. Vaikka kuinka neuloo se lisääntyy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano! Onneksi tämä lanka on mukavaa kudottavaa, niin lisääntyminen ei harmita oikeastaan ollenkaan :)

   Poista
 2. Luen partenogeneettistä langan lisääntymistäsi sopivasti aprillipäivänä, mutta vastaan siitä huolimatta että kyllä voi :d.
  Ihania lankoja ja kivan värinen pipa :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.