torstai 17. maaliskuuta 2016

Magical Mystery Shawl Tour

Joskus vaan asioiden loppuun vieminen ottaa vähän enemmän aikaa kuin tavallisesti. Näin kävi näiden mysteerihuivien kohdalla: molemmat ovat olleet valmiita jo aikapäivää sitten ja kovassa käytössä, mutta kuvaaminen vaan puuttui. Viime sunnuntaina sain sen viimein hoidettua edes välttävällä tasolla, ja tänään sain kuvat siirrettyä kamerasta koneelle. Työläämpää kuin yhden langanpään päättely!

Viime syksynä ilmottauduin varmaan ensimmäisten joukossa Titityyn  järjestämään Veeran "the Other One" -mysteerihuivi KAL:iin, lankana Louhittaren Luolan Tuulen tytär. Vihjeet saapuivat sopivasti ennen työreissulle lähtöä, joten tällä kertaa lentokoneeseen lähti bambupyöröt ja 200 g merinolankaa. Koska huivista tuli ohjeesta (ja pikkuisen kurkin spoilerikuviakin) päätellen raidallinen, langan katkaisu lentokoneessa (= ei saksia) aiheutti hieman päänvaivaa. Lankaleikkureita ei tähän hätään löytynyt mistään, mutta kampaajani idea kynsileikkureista osottautui erittäin päteväksi, kiitos Maija!

Rohkeus ei riittänyt kokeilla kutimen kuljetusta käsitavaroissa Kiinan sisäisillä lennoilla, mutta sinivalkoisin siivin sekä kotimaassa että Kiinaan puikot eivät herättäneet mitään ihmettelyjä turvatarkastuksessa. Huivi eteni joutuisasti, ja kotiin palatessani itsenäisyyspäivänä edessä oli enää päättelyreunuksen teko. Kaikesta kauneudestaan huolimatta olipa turskainen vääntö! Kierretty joustinneule sattui jo ennestään kipeään käteen, mutta muiden lopputuloksen nähtyäni päätin vääntää reunuksen loppuun vaikka henki menisi. Jouluaaton aaton aattona oli sitten juhlahetki vetää langanpätkä viimeisen silmukan läpi ja viritellä koko komeus pingotukseen. Titityyn Ravelryketjusta seurailin kuinka jotkut tuskailivat langan riittävyyttä, minulla molempia värejä jäi vajaat 20 g kerät.

The Other One: Louhettaren Luola/Tuulen tytär. 167 g


Ihastuin mysteerikalisteluun niin kovin, että alkuvuodesta etsin Ravelrystä seuraavaa mysteeriä ratkottavaksi. Kuin tilauksesta löysin alkamassa olevan Susanna IC:n Winter Mystery Shawl:n ja liityin oitis mukaan. Arvoin jonkin aikaa lankavalinnan kanssa, ja koska ohje oli kovin vapaamuotoinen käytettävän langanpaksuuden suhteen päädyin itsevärjäämääni Wooliin. Ohje ilmestyi kahdeksassa osassa, ja sain helposti kudottua viikon vihjeen ennen seuraavan ilmestymistä. Fiksumpi olisi käyttänyt silmukkamerkkejä pitsiosiossa, mutta minä ja tyydyin vain manailemaan niiden puutetta. Tein S-koon ilman helmiä, ja huivista tuli minulle oikein sopivan kokoinen. Kun pituus on 160 cm sulka päässä niin kääriytyneenä suureen huiviin muistuttaa lähinnä kaalikäärylettä.

Tässä mysteerissä valitsemani lanka loppui kiusallisesti kesken, ja valitsin reunukseen selvästi vaaleamman vihreän sävyn. Itsevärjäämää Woolia sekin.


Winter Mystery Shawl, itsevärjätty Wool 
(pujo+rautavihtrilli sekä lehtokuusama+rautavihtrilli), 
121 g

Nyt on vihdoin nämä mysteerit saatettu raportointiin asti, ja voin keskittyä seuraavan työn viimeistelyyn. Muutama langanpätkä on odotellut päättelijää jo lauantaista asti, ja käly varmaan toivoisi villatakkiaan ennen hellekauden alkamista. Nyt alkaisi kovasti olla sukankutomisolo, sillä kaipaisin välillä jotain vähän pienempää ja nopeammin valmistuvaa. Tai ainahan voisi laittaa puikoille yhden huivin...

3 kommenttia:

 1. Vau, aivan huikea tuo värjäyksesi! Ja mallikin on tosi kaunis :).
  Mukavaa pääsiäisen aikaa teille kaikille :))).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, aurinkoista pääsiäistä teillekin :)
   Molemmat huivit olivat mukavia posoteltavia, ei mitään ylenpalttista päänvaivaa vaativaa. Nyt olen taas etsimässä uutta mysteeriä ratkottavaksi...

   Poista