lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulun kuusi raitaa

Tätä hauskempaa joulukalenteria minulla ei ole koskaan ollutkaan! Neulistin ja Vyyhdin "jo perinteeksi tullut" jämälankasukkajoulukalenteri  starttasi joulukuun ekana päivänä kuten kunnon joulukalenterin pitääkin. Tästä kalenterista tulee mieleeni jostain syystä englantilainen joululaulu "The Twelwe Days Of Christmas", jossa joka päivä tarinaan lisätään joku uusi asia kaikkien edellisten lisäksi. Myönnän, minulla on omituinen ja aivan liian vilkas mielikuvitus...

Ekan luukun tehtävänä oli kutoa sukkaan A kärki, ja yksi kerros värillä joka löytyy lempilevyn kannesta. Minulla on lempilevyjä enemmän kuin lankoja, ja se on paljon se, mutta juuri nyt tähän vuodenaikaan on yksi ylitse muiden:

1.12. harmaa väri lempilevyn kannesta

Seuraavaksi aloitettiin sukka B, ja siihen kaksi kerrosta värillä joka kuvaa lankavaraston kokoa. Väri määrittyi ohjeeseen liitetyn kaavion mukaan. Pienen päässälaskun jälkeen päädyin siihen, että varastoni kokoa kuvaa vihreä väri.

2.12. lankavaraston määrä 5-10 kg -> vihreä

Kolmannessa luukussa kehoitettiin hakemaan itseään googlen kuvahaulla, ja valita väri ensimmäisestä kuvasta joka ei ollut oma. Helppoa, google ei löytänyt minusta kuin yhden ikivanhan kuvan, ja muita kaimojani en tunnistanut. Ensimmäinen kuva oli musta-valkoinen, joten harmaalla jatkettiin sukkaa B.
3.12. väri googlen kuvahausta, siis harmaa.

Seuraavissa luukuissa jatkettiin sukkaa A ensin 4 kerrosta värillä joka löytyy lähimmästä taulusta. Kun nostin pääni tabletista tuijotin akvarellia meidän vanhasta Kevin-koirasta. Kevinin turkin ruskeaa löytyi Schoppelwollen kerästä sopiva pätkä, ja näin Kevin sai oman raitansa sukkaani. 

Viidennessä luukussa kehoitettiin valitsemaan väri, joka alkaa samalla kirjaimella kuin äidin tyttönimi. Helppoa, K niinkuin keltainen, mutta ainoa keltainen sukkalanka löytyi pätkävärjätystä Nallesta. Höh. Floricana olisi ollut, mutta en kyllä tähän kohtaan sukkaa halunnut sitä kutoa. Pienen pähkinnän jälkeen päätin että olkoon K niinkuin kirkas (joo, tosi kaukaa haettu, myönnetään!) ja pääsin tekemään viisi raitaa tuolla Nallella. Pilkahtelee keltainenkin siinä joukossa, ei vain näy vielä kuvassa kun reuna rullaantuu.

4. ja 5.12. ruskeaa taulusta ja kirkkaita värejä äidin tyttönimestä

Tänään olin hereillä jo kuuden aikaan, torkuttelin vielä tunnin ja sitten oli jo pakko mennä alakertaan avaamaan päivän luukku. Itsenäisyyspäivän kunniaksi oli käsky kutoa 6 raitaa synnyinmaansa väreissä. No suomalainen olen ja Suomessa syntynyt, joten sinistä ja valkoista pitäisi löytyä. Kaikki valkoiset sukkalangat olivat jo uponneet isoon joulusukkaan, ainoa lähellekään lipun värejä toistava lanka löytyi Lidlin sukkalangasta, ja siitä ei tietenkään osunut yhtään valkoista pätkää tähän raitaan. Mutta ajatus oli kovin isänmaallinen ja juhlava tätä kutoessani :-)

6.12. itsenäisyyspäivän kunniaksi Suomen lipun värit, tai ainakin jotain sinistä...

Nyt jo odottelen malttamattomana seuraavaa luukkua. Nämä alkupäivät ovat helppoja kun raidat ovat vielä kapeita, ensi viikolla onkin jo enemmän kudottavaa. Kyjy-rintamalla suuri joulusukkani uhkaa valmistua, ja langatkin taitavat riittää loppuun asti. Revontuli-huivia kudoin viikolla työmatkalla, ja siinä mennään jo yli kakkoskaavion puolen välin. Tähän asti kerrokset ovat valmistuneet nopeasti, mutta tästä eteenpäin huivi edennee hitaasti. Taitaa päästä mukaan joulunajan matkatekeleeksi. Muut työt ovatkin olleet telakalla, pitsijakku odottelee edelleen hihoja. 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! En taida katsella Linnan juhlia kun Valioliigaakin on tarjolla, mutta
torttuja taidamme leipoa sekä aloittaa joulukorttien parissa askartelun.

2 kommenttia:

  1. Kalenterisukat ovat kivat neulottavat. Herättyä on kiire koneelle katsomaan uutta vihjettä. Kauniit sukat sulla tulossa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.