sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Paaston aikaa ja keväthuumaa

Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että pidän keväästä, sipulikukista ja keltaisesta...
Ja taas on lisää narsisseja oven edustalla, seuranaan hitaasti avautuvia sinisiä helmililjoja. Tässä siis vain yksi kolmesta purkista... Cittarissa oli käteviä kukkakasseja myytävänä, nappasin kaksi kassia narsisseja ja yhden muscarikassin mukaani, ja sepä kirvoitti kassahihnalla edellisen asiakkaan kommentoimaan: "meinaat sitten kukittaa koko huushollin. Olis varmaan minunkin perheeni ollut onnellisempi jos olisin kantanut sinne kukkia...". En tiedustellut tarkemmin mitä rouva sitten oli kotiinsa kantanut, mutta lohdutin ettei näillä sentään koko huushollia kukiteta, rappuset vain.

Ja haastetehtävä numero 2 on sitten selätetty, siivouskaapin uusi uljas järjestys (kunnes koittaa seuraava siivouspäivä):
Sen verran on kuitenkin itsesuojeluvaistoa vielä tallella, etten laita "ennen" -kuvaa julkiseen jakoon. Kantavana ideana oli tehdä täsmäpakit tahrojen ja pölyjen poistoon (vihreä ämpäri vas. alanurkka), vessojen ja kylppärin pesuun (punainen ämpäri oik. alanurkka), sekä lattioiden pyyhintään (oik. vinossa oleva kori). Muut tarvikkeet (saunan pesu, ikkunoiden pesu, höyrypesurin tarvikkeet, pesuaineiden täyttöpullot) on lajiteltu omiin koreihinsa ja ylähyllyllä on harvemmin tarvittavia juttuja.

Tänään myös määräsimme lapsoset viikon mediapaastoon. Kun käytettävissä on älypuhelin, tabletit ja läppärit, perilliset uppoavat liian helposti sohvannurkkaan pelailemaan tai chattaamaan kavereiden kanssa. Kuulo katoaa ensimmäisellä peukalon heilautuksella, ja ajantajua ei ole tainnut olla koskaan olemassakaan. Ensimmäinen kimmoke oli nuoren herran repustaan kaivamat kokeet, joiden numerot olivat kaukana totutusta. Seuraavaksi sulake kärvähti kun olin istua tabletin päälle asettautuessani katsomaan futismatsia. Viimeinen niitti oli kun pitkän ja desibeliriittoisan tapahtumaketjun päätteeksi esikko komennettiin pesemään keittiön lattia sisarensa siivotessa pöytätasoja. Herra löydettiin mopinvarren sijaan kuistin imurikaapista istumasta peukalot heiluen WhatsApp:ssa! Kännykkä lensi kaaressa pihanurmikolle ja lataukseen kaivettiin vanha uskollinen simpukkapuhelin. Seuraavaksi kerättiin tabletit pois, ja läppäreihin vaihdettiin salasanat. Oikeuksia saavat takaisin sitä mukaa kun lapset osaavat hallita niitä, eikä laitteet lapsia. Myönnetään, että hallinta ei ole helppoa vanhemmillekaan!

Taisi taas mennä kiinnitys Vuoden Äiti -titteliin, mutta sehän nyt ei ole mitään uutta ;D

10 kommenttia:

 1. Paaston aikaapa tosiaan, piti tulla oitis katsomaan mitä teillä nyt paastotaan. Mediapaasto :d, mutta noin on joskus vaan tehtävä, ei siinä auta maamme- eikä mikään muukaan laulu.
  Narsissit ovat kauniita, omani ovat vielä kaupassa. Hyvin on alkanut haasteesi, minulla sekin jää työkiireistä ja -reissuista johtuen pääsiäisen jälkeiseen viikkoon.
  Vimmalla yritän ohessa tikuttaa jotain valmista, tuli näet ostettua 1,5 kiloa lankaa että hupsista vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista! Tuollaisen lankamäärän hommaa kyllä ihan puoli-huolimatta, mutta ihan yhtä vaivattomasti se ei tule kulutettua, ainakaan minulta ;)
   Mediapaasto meni alun desibeleistä huolimatta yllättävänkin hyvin, poika alkoi jopa miettimään mihin sen vähäisen vapaa-aikansa oikein haluaisikaan kuluttaa. Valitettavasti koulukirjat eivät vieneet vieläkään voittoa, mutta eipä kaikkea kerralla...

   Poista
 2. Ei mutta sinun täytyykin tulla meille seuraavaksi järjestyksen pitoon :) Media paasto tekis hyvää meidänkin nuorille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa... tästähän urkenee uusi ura personal organizerina ;-) Siivouskaappi on muuten edelleen tuon näköinen, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava ettei sitä ole varmaan kukaan avannutkaan kun olen ollut kipeänä :P
   Tähän someen suhtautuu vähän ristiriitaisin tuntein, toisaalta se on nykypäivää, joo, mutta toisaalta on erittäin tehokas aikavaras -myös aikuisilla. Pieni breikki auttaa laittamaan taas asioita oikeisiin mittasuhteisiin.

   Poista