lauantai 15. maaliskuuta 2014

Rouva Koo testailee

Eräs koulutukseni varjopuolia on väliin esiin putkahteleva tapa testailla eri asioita mukatieteellisesti, vähän kunnon Tekniikan Maailma -tyyliin. Tänään kevätmyräkkää upeassa aamuauringossa odotellessa silmiin osui perillisten aamupalan jäljiltä melkoisen likainen keittiön pöytä:
Tarkkaavainen testaaja huomasi heti tilaisuuden koittaneen, nyt pääsee kokeilemaan uutta rättiä, ja opettelemaan valokuvaamista vastavaloon kiiltävällä tummalla pinnalla. Mahtavaa!

Testiryhmäksi valikoitui kolmen kovan koon joukko (vasemmalta oikealle):
Kallis: mutta myös Kovin Käytetty Tupperwaren mikrokuituliina
Kotikutoinen: hätärinä kyhätty rätti Hjertegarnin blended bamboosta klassisella ainaoikealla, 50 g, puikot 3½
Kaupallinen: uusi kaupasta ostettu Viledan mikrokuitukeittiöliina

 Testinä oli pyyhkäistä liinalla pöydälle levittäytyneen kuivahtaneen maito-jogurtti-leivänmuruläikän yli. Kuvassa kaikki kokelaat ovat päässeet finaaliin, ja läikkäkin muruineen oli pääosin hävinnyt. Parhaiten testistä selvisi Kaupallinen, vanha uskollinen Kallis jätti yhden läntin jälkeensä ja suureksi surukseni Kotikutoinen (huolimatta pienestä hinkkausliikkeestä) ei saanut läiskää katoamaan, murut kyllä hävisivät kiitettävästi sen uumeniin.

Testaaja vetäytyi pohtimaan mikä meni pieleen Kotikutoisen kohdalla, eikö mallin tai materiaalin valinta osunutkaan kohdalleen? Vai onko muilla ihmisillä paljon siistimmät pöydät, ja vain meidän perilliset saavat aikaan megaluokan klähmät pöydälle? Kotikutoinen lähti pyykkikoppaan, ja kokee uuden tulemisen patalappuna pesureissun jälkeen.

Kasvattajan pentukopassa tuhisee yhdeksän hurjaa vauhtia kasvavaa springeriä, ja muutaman viikon päästä alkaa olla aika aloittaa pohdinta mikä naskalihampaista sitten olisi se meidän tuleva koiruus. Onneksi aika on kullanut kaikki pentuajan muistot, joten pissatusrallista ei vielä osaa murehtia.
 
Näyttäisi uhkakuvista huolimatta tulevan aurinkoinen viikonloppu, nyt ei malta olla sisällä!10 kommenttia:

 1. No jopas testin keksit. Mutta näemmä erojakin löytyy. Justiin kattelin että meidän keittiöön taitaisi tällä hetkellä toimia dynamiitti parhaiten...voisitko testata sitä minun puolestani ja kertoa kokemuksista ;)
  Milloin "haikara" käy teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain ollutkin hyvä testi :P
   Dynamiitti vois olla just meidän kodinhoitohuonetta varten, täytyypä alkaa virittelemään seuraavaa testiä ;-D "kuinka pääsen eroon koiran kuolasta, karvasta ja kurasta -testi". Harmi kun dyny on just päässyt loppumaan, vain ruutia löytyisi....
   Haikara vierailee vapun tienoilla, odottavan aika on pitkä!

   Poista
 2. Kiva testi ja ihan hyödyllinen :).Olen palannut takaisin kaupallisiin versioihin. En jäänyt miettimään mikä on mennyt pieleen kotikutoisissani, jotka heitin muutossa roskiin ja päätin olla tekemättä uusia.

  Reippaan kokoinen pentue on tuhisemassa. Viiden viikon iästä lähtien alkaa nähdä jo luonteita ja monenlaisia yksilöllisiä eroja. Hih noita ajan kultaamia pentuajan muistoja, mutta eiköhän se muisti pian pian veresty kakaran kotiuduttua ;) On se pentuaika siltikin vaan niiiin ihanaa!
  .
  Ladybugin dynamiittitestauspyyntö tarjosi makoisat naurut :d.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla että joku muukin on luopunut kotikutoisista. Ei ollut minun juttuni, vaikka olisi niihin saanut kivasti kulutettua jämälankoja. Ladybugin ehdottama dynamiittitestaus kuulosti oikein kotoisalta, ja testauskohdekin löytyi heti, katsotaanpa mitä kevätaurinko oikein saakaan aikaan ;-P

   Vielä on tosiaan muutama viikko odoteltava että pennuista alkaisi nähdä jotain rakennetta tai luonnetta. Kasvattaja on niin kaukana että joudumme valitsemaan kuvien ja hänen suositustensa perusteella, mutta uskoisin hänen kokemuksellaan kyllä löytyvän meidänkin toiveisiin soveltuvan läppäkorvan. Pennut ovat kyllä valloittavia, esikoiseni ollessa vuoden meille tuli pentu, vuosi sitten sateenkaarelle lähtenyt Scott. Poika juoksi ihastuneena rinkiä pentu vaipassa roikkuen ja kiljui kun kielsin moisen: "kot on iiviö ja äiti on hiiviö!" eli Scott on riiviö ja äiti on hirviö. Niinpä.

   Poista
  2. "Kot on iiviö ja äiti on hiiviö!" - kiitos vedet silmiin tuoneista päivän nauruista!
   Kyllä minäkin luotan, että kokenut kasvattaja osaa löytää parhaiten toiveitanne vastaavan "läppäkorvan" :)

   Poista