lauantai 29. maaliskuuta 2014

Haaste löydettäväksi

Kevätaurinko saa jälleen kerran nurkat näyttämään nuhjuisilta, talven pimeys on armeliaasti piilottanut pahimmatkin rytökasat. Näitä löytynee muidenkin nurkista, joko ihan konkreettisia tai sitten enemmän korvienvälitasolla, sillä olen jo muutamassa blogissa törmännyt tällaiseen haasteeseen:
 
1. Valitse kolme roikkuvaa asiaa ja hoida ne. Asiat voivat olla mitä tahansa suuruusluokkaa. Pääasia, että ne ovat jostain syystä jääneet tekemättä ja ehkä vaivaamaankin.
 
2. Kerro niistä ja mainitse myös, keneltä olet haasteen saanut.
 
3. Haasta muita, jos tuntuu siltä.
 
Retu Retuperällään -blogista oli huomaavaisesti jättänyt tämän vapaasti otettavaksi, ja pienen tuumailun jälkeen nappasin haasteen mukaani. Itsensä haastaminen on just mun juttuni, ja tällainen pienimuotoinen julkisuus herättää kilpailuviettini hoitamaan homman kotiin.
 
Päätin pysytellä varsin pienissä, mutta syystä tai toisesta hoitamatta jääneissä hommissa. Siis en pyri nyt ratkaisemaan Krimin tilannetta tai poistamaan nälänhätää, mutta poistamaan jotain ylimääräistä kitkaa kuitenkin omasta huushollistani.
 
Ensimmäiseksi asiaksi valitsin siivouskaapin. Sitä symboloikoon tämä vihreä sanko, sillä sille on varattu merkittävä rooli siivouskaapin Uuden Järjestyksen ylläpitäjänä. Lapsityövoiman hyväksikäyttö viikkosiivouksessa on poikinut pienoisen kaaoksen siivouskaappiin, kun pikku orjat eivät löydä sieltä kuulemma mitään. Kohta löytyy...
 
Toinen kohde sijaitsee meidän kuistilla. Tämä naulakko on hoitanut asiansa silloin, kun perilliset vielä käyttivät haalareita ja kuriksia, mutta nyt kun valikoima on laajentunut kolmeen erilaiseen harkka-asuun + muut koulu- ja liikunta-asut per perillinen, ripustusraksit ovat yhtä tiukalla kuin äipän pinna. Ja kenkien määrästä päätellen meillä taitaa asua Imelda Marcosin hengenheimolainen.  Kuva on erittäin tiukasti rajattu, eikä todellakaan paljasta koko ongelmaa!
 
Lopuksi otan itseäni niskasta kiinni, ja kiikutan vaatekassit lopultakin kierrätyslaatikkoon. Näitä meille on talven aikana kertynyt nurkkiin kymmenkunta nassakkaa, kun talven harkka-ajot eivät kulje keräyslaatikkojen lähistöllä. Nyt reitit ovat vaihtuneet kesäasetuksille, joten nämä pitäisi hoitaa pois nurkista.


No niin, nyt tämä haaste onkin aloittamista vaille valmis!

En myöskään lähde haastamaan ketään erikseen, tähän saa tarttua jos siltä tuntuu, tai puistella päätään ja todeta että kaikkea sitä keksitäänkin.

10 kommenttia:

 1. Onpa kiva haaste ja mukava tapa saada tehdyksi roikkumaan jääneitä juttuja päiväjärjestykseen. Ainakin ompelukoneen kuljetusrintamalta löytäisin helposti jo viime vuodelta rästiin jääneitä töitä. Harkitsen ottaa haasteen vastaan kun aikataulunkin voi asettaa itse.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minullekin sopivan avoin tehtävänasettelu, kun jotain tsemppiä pitää olla, mutta ei itseään ihan "hirteenkään" viitsisi näiden hommien kanssa vetää. Monesti ne roikkumaan jääneet jutut ovat jotain tosi pientä - ompelukoneesta puheenollen mulla olis yksi mekon helma päärmättä vm 1998 :-/

   Poista
 2. Hauska haaste. Kovin on ongelma kohtasi samanlaisia kuin meillä. Siivouskomeron siivosin viikko sitten, eteinen odotaa vielä ja kierrätystä olen koittanut pitää yllä koko alku vuoden vaihtelevalla menestyksellä. Noiden lisäksi fiksattavaa löytyy sieltä sun täältä ja aurinko paljastaa huushollin epäkohtia koka ajan lisää, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, etten ole romppeineni ihan yksin! Väljästi mitoitetutkin säilytystilat täyttyvät jonain kauniina päivänä ja silloin vaaditaan pelotonta mieltä kun lähtee setvimään vuosien aikana kertyneitä aarteita. Onneksi ei tullut rakennettua ullakkoa, se voisi olla pelottava paikka!

   Poista
 3. Tuo haaste on kyllä oivallinen keksintö. Asioille on "pakko" tehdä jotain, kun niistä tekee blogin avulla julkisia :)

  Mistä muutes tuo vihreä sanko on hankittu? Kiersin eilen useammankin kaupan yrittäen etsiä tuollaista, mutta ei löytynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, julkinen nöyryytys on hyvä tsemppari ;-D
   Sanko löytyi Clas Ohlsonilta, siellä oli näitä paria eri kokoa. Muualla en ole näihin törmännyt.

   Poista
  2. Kiitos, pitääpä käydä sieltä katsomassa :)

   Poista