sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Godona daas -massiivisen flunssan kera

Niin oli ja meni syysloma, jonka vietin kyllä suurimmaksi osaksi töissä. "Lomaviikon" lopulla lapset kärrättiin mummolaan, koiruus hoitolaan ja mies suoritti vielä lumisateessa pikaisen renkaanvaihdon talvinakkeihin. Talvi taas yllätti autoilijat, perjantai-aamuna lento lähti klo 6, eikä ajatus kesärenkaista tuntunut ollenkaan mukavalta.

Lähdimme siis synttärimatkalle Manchesteriin, pääkohteena Old Trafford, ja lauantainen ManU - Southampton -liigapeli. Areena piti päästä tsekkaamaan heti ekana päivänä, osallistuimme opastetulle kierrokselle, jota veti mukava vanhempi herrasmies Peter. Pääsimme tutustumaan stadioniin niin katsomosta käsin, kuin myös pukuhuoneiden puolelta. Tässä näkymä Stretford Endiin, eli fanikatsomoon:

Pukukopissa, tässä suosikkipelaajani paita. Toivottavasti en tartuttanut Ryaniin tätä suomalaista räkätautia!

Lauantaina oli sitten itse matsin vuoro, meillä oli liput Sir Alex Ferguson -endiin, entiseen North Endiin. Vieruskavereina paljon tanskalaisia :-) Stadion oli loppuunmyyty, yli 76 000 katsojaa.

Peli päättyi valitettavaan 1-1 tasuriin, S'ton tasoitti viimeisellä minuutilla :-(


 
Sunnuntaina noudatimme perinteitä ja tutustuimme paikalliseen tekniikan museoon. Museo oli rakennettu viiteen vanhaan teollisuusrakennukseen, pääsy kaikkiin museoihin Manchesterissa oli ilmaista, vapaaehtoinen muutaman punnan kannatusmaksu toki kerättiin, ja sen mielellään maksoikin.
Tässä kopio vanhasta höyrykoneesta.

Manchesterin alle rakennettiin 1800-luvun lopulla painehöyryverkosto, verkostoa hoitavan vesilaitoksen kaunis mittaristo oli seinällä.

Oma hallinsa oli myös ilmailulle, tässä ensimmäinen ilmassa pysynyt brittikone.

Kaunis auto, kuin Mummo Ankalla...
 
Kotiin tuomisiksi oli matkalaukullinen urheiluvaatteita lapsille, vähän joulukrääsää (joulukauppa oli jo täydessä vauhdissa!) ja tietenkin teetä ja marmeladia. Kotiin tultaessa lumesta oli vain sohjoinen muisto, ja pääsemme taas nauttimaan kunnon kurakeleistä. Keskiviikkoiltana minulle nousi kuume, ja podinkin kunnon räkätautia pedin pohjalla. Jotain on valmistunut puikoiltakin, mutta siitä sitten ensi kerralla. Nyt täytyy lähteä vallottamaan kotia takaisin röykkiöiden alta.

8 kommenttia:

 1. psst. sinulle on jouluinen haaste blogissani :) http://suklaamonsterinseikkailut.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukavaa! Täytyypä käydä kurkkaamassa mistä on kyse :)

   Poista
 2. Godona daas - olipa kertovasti ilmaistu - toivottavasti tauti on jo päästänyt otteestaan. Onneksi et sentään kaatunut petiin synttärimatkan ajaksi.
  Kiva matkakertomus, jossa auto kuin Mummo Ankalla sai aikaan makeat naurut. Kurakeleistä on täälläkin nautittu, märällä kelillä kaikki oravaa pienemmät matkaavat koirapojan hännässä sisälle.
  Mukavaa pyhäinpäivän viikonvaihdetta, terkuin ä-ää-ä-tssiiiihh :d.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähitellen maailma alkaa taas näyttäytyä nenäliinojen takaa, ja olen taas vähitellen palannut lenkkipoluillekin. Eiköhän tämä tästä...
   Hauskasti -mutta osuvasti- sanottu tuo "oravaa pienemmät", meillä korvat ovat ehtymätön aarreaitta, sieltä on löytynyt mm. huikea käpykokoelma kiharoita selvitellessä. Tulisipa pakkanen, niin vähän tuon irtaimen kulkeutuminen sisätiloihin hidastuisi!

   Poista
 3. Mukava matkakertomus. Oli varmaan myös ihana matka!
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli kyllä todella ihana, paljon olisi vielä ollut nähtävää. Jospa joskus vielä pääsisi palaamaan.

   Poista