perjantai 25. tammikuuta 2013

Ekat tumput uunista ulos

Joukkoon on liittynyt jälleen yksi uusi lukija, tervetuloa!

Talo tyhjentyi yllättäen perjantain kunniaksi, poika on vaihteeksi taas harkoissa, ukkokulta lähti hiihtämään ja sieltä saunailtaan, ja neitikin katosi kaverinsa kanssa luistelemaan. Kun sain koiravanhuksen pissat siivottua (täytyy seurailla papparaisen kuntoa, onko kaikki kunnossa vai tapahtuiko vain pieni vahinko), rätit koneeseen pyörimään, tiskikoneen hurisemaan ja mankelinkin ladattua, päättelin neidon tumppujen langanpätkät ja ehdin vielä kuvatakin ne kohtuullisessa valossa.
Lankoina 7veikka jättiraita ja Rose, puikot 5 mm pyöröt ja 24 s. Lankaa näihin upposi yhteensä 54 g. Pojan lapaset ovat menossa vielä jatkokierrokselle, äiti kutoi hieman liian lyhyet kärjet... Eivätköhän nämäkin pääse tänään vielä punnitukseen.

Ai niin, vielä on paljastamatta kämmekkäiden uusi omistaja. Tänään onkin siihen sopiva päivä, sillä kämmekkäät oli ajateltu alunperin synttärilahjaksi ihanalle osastoassistentilleni. Hän on valitellut käsien palelua töissä, ja kerran käsityölehteä selatessaan sattui huokaisemaan kämmekkäiden kohdalla että "tuollaiset olisi kivat". En kuitenkaan malttanut odottaa tänne asti, sillä väliin iski kipakat pakkaset jolloin konttorissammekin tuntui olevan tavallista viileämpi. Kämmekkäät sopivat täydellisesti, ja alpakkalanka ei kutita käsiä joten kämmekkäät pääsivät heti käyttöön.

Rentouttavaa viikonloppua, nautin vielä hetken hiljaisesta talosta ennenkuin lapset palaavat nälkäisinä odottamaan pinaattilättyjen paistumista.

9 kommenttia:

 1. Kivojen lapasten lankayhdistelmä vaikuttaa todella lämpimältä, pitääpä joskus kokeilla itsekin.

  Tikutuksia -blogissani on tunnustus ihanalle, ahkerasti seuraamalleni blogillesi, käypä vilkaisemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset tunnustuksesta, käväisen poimimassa sen sen mukaani, tämä lämmittää mieltäni oikein paljon!

   Poista
 2. Kauniit ja lämpimännäköiset tumput olet tehnyt. Ilmeisesti minunkin pitäisi olla rohkeampi kokeilemaan eri lankojen yhdistelyä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ideasta menee kiitos kaverilleni, joka on kehitellyt nopeasti valmistuvat lapaset lämmittämään kahden urheilevan poikansa käsiä. Toimii todistetusti!

   Poista