sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Joulukalenteri 2015

Jospa vihdoinkin saisin esiteltyä joulukalenterisukkani, Neulistin ja Vyyhdin  jälleen järjestämän jämälankavillasukkajoulukalenterin iloiset tuotokset. Pääsin työreissuni vuoksi jämistelemään vasta itsenäisyyspäivänä, mutta no hätä, kun kärjet olivat olleet valmiina odottamassa jo lokakuulta asti!

Tällaiset niistä sitten tuli:

Puikot 2½, silmukoita 2 x 28, 8+8 s kärkialoituksella. Kantapään paikka n. 15,5 cm kärjestä. Kaikenlaisia langanjämiä...

Sukat valmistuivat jo joulupäivänä, ja vahingossa resorit tulivat tehtyä eri väreillä. No haitanneeko tuo, kun väriä on sukissa jo ihan riittävästi?
Hieman jäi kaihertamaan nuo siniset raidat. Aina kun väri määräytyi esim. syntymäajan, syntymäpäivän, päällä olevien vaatteiden, veriryhmän,  tms henkilökohtaisen jutun mukaan, mulle tuli väriksi sininen. Minä kun en ollenkaan ole sinisen ystävä, mitä tämä siis viestittää???  Poikkeus oli toki 22.12. jolloin testattiin kuka Beatrix Potterin luoma hahmo olisi. Siilirouvan essusta sai leveän valkoisen raidan sukan yläosaan, joka näyttää nyt Itävallan lipulta. 


Kivat sukat jälleen, jätin kirjoneuleet jälleen taitavempien tehtäväksi. Tälle vuodelle olenkin ottanut tavoitteekseni vähintään yhden kirjoneulesukkien tai lapasten teon. Kaheleissa KALeissa on suuripieni sukkalapashaaste, johon osallistun seuraavanlaisella listalla:
 • en osta lankaa tätä tempausta varten. Jos saan lankaa, niin sehän on ihan eri asia!
 • ainakin yksi kirjoneule (tätä olen karttanut kuin ruttoa)
 • ainakin yhdet sukat ja lapaset itselle
 • ainakin yhdet polvisukat
 • ainakin yhdet sukat uudella ohjeella

Lisäksi Mummot Lumessa -ryhmän 16 in 2016 KAL olisi houkutellut, mutta päätinkin varastaa idean ja siirtää sen omaan käyttööni ikuisen kaaoksen taltuttamistempaukseen. Säännöt olen jo luonut ja homma laitettu onnistuneesti alulle, lähtötilanne on dokumentoitu. Ehkäpä jonain harkitsemattomana hetkenä purskautan sen tännekin kauhisteltavaksi :P

Eli ihan on samat vinkeet kuin aina ennenkin, haasteita, KAListelua, tempauksia... ankara startiitti ravistelee, mutta puikoilla on edelleen ne samat nitisevät Nalle-sukat pikkuveljelle. Uuden vuoden lupauksena menin hönkäisemään naapurin neulepirkolle, että en osta enää seiskapeikkoa, kun mun puikoilta päästessään sukat näyttävät jo valmiiksi käytetyiltä. Katsotaan miten pystyn vuoden ajan vastustamaan oranssien hintalappujen kutsua!2 kommenttia:

 1. Kivat ja iloisen pirteät joulukalenterisukistasi tuli :). Joka vuosi mietin mukaan lähtemistä ja aina se vaan jotenkin jää...
  Samassa sukkalapashaasteveneessä ollaan.

  Ikuisen kaaoksen taltuttamistempauksesi kuulostaa huisin mielenkiintoiselta ja mystiseltä, jään innolla odottelemaan lisäkuulumisia siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulos oli jälleen pirteä värikimara, ja jos ensi joulunakin järjestetään tällainen niin mukana ollaan! Mutta sitä ennen sukkalapastellaan, hyvä että on tuollainen kunnon kirittäjä mukana :)
   Ikuisen Kaaoksen taltuttaminen on kaikkea muuta kuin mielenkiintoista, mystisiä juttuja kyllä paljastuu vähän liikaakin. Pelkään, että tämä on tuotava näkyville jotta taistelutahto riittää loppuun asti :/

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.