sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Solmuja ja sormijumppaa

Arvontavoittoni innostamana ilmottauduin Neulomon solmukerävaihtoon, ja eilen oli vihdoin aikaa alkaa hahmottelemaan omaa vaihtoon lähtevää kerääni. Oli yllättävän haastavaa kasata 150 g langanpätkiä jotka edes jotenkin sopisivat keskenään, varsinkin kun osa jemmoista koostui pätkävärjätystä langasta. Nyt vähän vilautan millaista sotkua sain aikaiseksi!
Tytär tuli ihmettelemään miksi äiti istuu vaatehuoneessa ja pätkii lankoja :-) Tulipa päivän eka sormijumppa suoritettua kun solmin langanpäitä toisiinsa.

Kun solmukerä tai paremminkin -vyyhti valmistui, tytär houkutteli leipomaan. Neidin kaveri oli kotiutunut sairaalasta, jonne hän oli joutunut kovan vatsataudin vuoksi. Neiti halusi leipoa suklaamuffinsseja kaverilleen, ja ainekset olivatkin itse asiassa jo valmiina kun pääsin pois vaatehuoneesta. Alustin samalla laskiaispullataikinan vasemmalla kädellä, jotta sain vähän lisää sormijumppaa. Pullien paistuttua alkoi sopivasti englanninliigakierros, ja sitä seuratessani jatkoin muikkuverkon kilkuttelua
Tästä siis pitäisi tulla rimpsuhelmainen tunika, lankana Drops Alpaca ja puikot 5 mm, joten jälki on aika harvaa ja epätasaista. Ohje oli alunperin Roselle, mutta mohair on hieman liian pörröistä minun makuuni, kun muutenkin olen kuorrutettu koirankarvoilla. Alpaca on sopivan pehmeää ja ilmavaa joten päädyin tälläiseen kokeiluun tällä kertaa. Kuva on räpsäisty nopeasti ulkorappusilla, sillä tämä väri osottautui ylivoimaiseksi kuvattavaksi sisätiloissa joten oli pakko syöksyä lumisateen sekaan. Asettelu ja rajaus on tehty käytännössä samalla sekunnilla, siitä kuvan vauhdikas ja taiteellinen vaikutelma.

Koiravanhus on nyt syönyt antibiootteja reilun viikon, ja pissahätä on ja pysyy. Dieettiruoka maistuu hyvin, samoin maksasuojaravinne, joka haisee aivan järkyttävälle. Nuorempi koiraherra varastelee tyhjiä ravinnepusseja roskiksesta ja imeskelee niitä onnellisena, eilen kodinhoitohuoneen roskis oli levitelty lattialle kun Hartsa oli harrastanut aarteenetsintää. Tänä aamuna näin, että koiruus oli oppinut avaamaan poljinroskiksen tassua painamalla, joten nyt on etsinnässä koiraturvallisempi roskismalli kodinhoitohuoneeseen. Hyviä vinkkejä kaivataan!

Vielä tervetuloa Ladybugille blogin lukijaksi, ja hyvää laskiaissunnuntaita kaikille! Hellalla hautuu hernekeitto ja laskiaispullia on vielä tällekin päivälle, joten perinteitä noudattaen mennään ainakin ruokapuolella.

11 kommenttia:

 1. Piti rientää heti lukemaan koiravanhuksen kuulumiset ja poimia ne silmiini ensimmäiseksi.
  Hih, teidän Hartsa sitten keksi poljinroskiksella miten kivaa Flyball on :D.

  Odotan mielenkiinnolla tunikasi etenemistä, kuulostaa ja näyttää jänittävältä ja lupaavalta...

  Solmukerävaihto on kiva. Harmitti hiukan kun liian myöhään huomasin, että muukin vastaava lanka kuin seiskaveikka olisi käynyt.

  Mukavaa laskiaissunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyipä jotain positiivista siis tuostakin koiran keksinnöstä! Flyballia emme ole testanneet, mutta täytyypä laittaa harkintaan :)
   Vanhuksella taitaa olla meneillään nyt saattohoito, jos antibiootit eivät lähde puremaan, emme lähde kiusaamaan vanhaa koiraa sen enempää. Luopumisen tuska ei saa olla suurempi kuin koiran kärsimykset, päätöksen teko on vain kovaa.

   Poista
 2. Vai muikkuverkkoa olet ruvennut tikuttamaan =) Ihanan värinen siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sitä olla suunnitelma B jos alkuperäinen suunnitelma menee ihan mönkään;) Väri on kyllä ihana, joten toiveissa olisi saada siitä juuri sellainen ohut keveä tunika kuin olen kuvitellut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon, samoin toivotan sinulle, hieman jälkikäteen!

   Poista