perjantai 1. tammikuuta 2016

Tilinpäätös vuodelta 2015


Tällaisia vyyhtejä muutti meille kassillinen jouluaattona. Ihan vain lainaan, langat kuuluvat kälylleni joka pyysi "tekemään näistä meille jotain". Omien lampaiden villaa, nuo vasemmanpuoleiset ovat valistuneen arvaukseni mukaan jotain 7veikan vahvuista ja nuo ylemmät värikkäät menee Nalle-kastiin. Paksumpaa on noin puoli kiloa, ja ohuempaa reilu kilo. Lisäksi sain ylläripussin (850 g) sekalaisia jämiä itselleni. 



Inventoin stashini viikonloppuna, ja nyt on excelit kunnossa ensi vuotta varten. Totesin tynnyrini olevan jälleen ratkeamispisteessä, ja positiivisesti ajatellen olen nyt onnistunut kuluttamaan kaikki isot erät samanlaisia lankoja, eli vuosia marinoituneet "villatakkilangat" joita olikin kertynyt ihan kivasti. Vuonna 2015 kudoin 4729 g, ja ostot olivat maltilliset 1650 g aina jouluaattoon asti. Stashin sisältö onkin pääosin erilaisia jämiä tai yksittäiskeriä, ja päädyin varastoimaan ja luetteloimaan ne materiaalin ja puikkokoon perusteella. Eli sukkalanka 2½-puikot jne. Pienen pohdinnan jälkeen lisäsin nämä "adoptiolangat" myös kirjanpitooni, sillä käsieni kautta nekin kulkee, ja on kiva nähdä mitä onkaan tullut tehdyksi. 

Tämän päätöksen myötä aloitan vuoden 2016 6626 g stashin omistajana ja liityin samalta istumalta Ravelryn Lankalaatikkolaisiin. Nyt jos koskaan tarvitaan vertaistukea, kun lähden tuhoamaan noin viittä kiloa sekalaisia lankapalleroisia!

Vuoden 2015 onnistumisiin luen ehdottomasti Kyjyn, vaikka sainkin sen finaaliin vasta joulupäivänä. Taputtelen itseäni selkään, ja julkaisen tässä "kunniataulukkoni", kävin sen kaappaamassa talteen Neulomosta. Neulomo on nykyään piilotettu niin monen mutkan taakse, että pahoin pelkään sen jäävän omalta osaltani historiaan. Harmi, sillä se oli yksinkertaisuudessaan oikein kiva alusta (no olihan siinä puutteensa, mutta silti) ja seurahan oli mitä parasta.


Mysteerihuivi ja joulukalenterisukat jääkööt seuraavien postausten varaan, mutta tässä todisteet Muru-tuubista ja säärystimistä:



Kyjy #18&10: Muru -tuubi Drops Alaska  ja säärystimet Lidlin karheasta sukkalangasta

Lopuksi vielä perinteinen tilinpäätös

kudoin  4729 g
ostin lisää  4080 g
tehtyjä töitä 31 kpl
suurin yksittäinen työ 883 g jakkaran päällinen
pienin yksittäinen työ  32 g it's BRR time -pipa
eniten lankaa rohmusin  2530 g joulukuu
eniten lankaa kulutin   883 g helmikuussa,
vähiten valmista syntyi  0 g toukokuussa
lankaa ei hypännyt ostoskoriini tammi-, helmi-, maalis-, touko-  ja elokuussa
lankavarastoni pieneni  649 g


Näillä eväillä tähän vuoteen!

4 kommenttia:

  1. Ihana käsityövuosi sinulla takana päin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Lankaa nyt on ainakin riittävästi, ja lisää olisi tulossa kun osaisi päättää mitä haluaa. Ongelmansa kullakin...

      Poista
  2. Ihania tilastoja! Tsemppiä varastojen tuhoamiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä kyllä tarvitaan näiden jämäaarteiden parissa! Tilasto yllättää joka vuosi, eikä vähiten hankitun langan määrän osalta ;D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.