torstai 28. tammikuuta 2016

16 in 2016 eli Ikuisen Kaaoksen Taltuttamistempaus

Minähän olen jo tainnut mainita, että Räveltämö taitaa olla liian hurja paikka minulle. Nyt olen jo mukana sukkalapashaasteessa ja mysteerihuivia neulomassa, lankalaatikko on täynnä hengenheimolaisia ja mummojen ryhmässä osallistuin "lämmikettä nuorille" -keräykseen.
Neulomon aikaan kalisteluja ja tempauksia oli huomattavasti rajatumpi määrä, mutta nyt on koko maailma avoinna!

Mummoissa alkoi myös 16 in  2016 KAL, jonka säännöt alkavat näin:
Tarkoituksena on neuloa 16 asiaa valmiiksi vuoden 2016 aikana. Jokainen saa itse määritellä oman haasteensa. 
Ihan ensin hiiri haroi jo kovasti liittymään haasteeseen, 16 työtä, helppo nakki, mutta ikuisena individualistina päätin kuitenkin painottaa sääntöjen toista lausetta: Jokainen saa itse määritellä oman haasteensa. Mielikuvitus lähti heti laukkaamaan, ja näin tässä erinomaisen tilaisuuden hyökätä järjestelmällisesti muutaman ikuisuusongelman statuksen saaneen kohteen kimppuun. Jotta homma ei kävisi liian raskaaksi, tehtävien koko ja luonne vaihtelee huomattavasti. Jokaisella kohteella on kuitenkin erittäin perusteltu syy olla mukana tässä kauhugalleriassa.

Koska 16 on mukavasti jaollinen neljällä, ja neljä on kivasti symmetrinen luku (no on tässäkin syy!), jaoin kohteet neljään kategoriaan. Luonnollisesti joka kategoriaan kuuluu siis neljä kohdetta. Tasaisen vauhdin taulukkon mukaan yhdessä kvartaalissa pitäisi valmistua aina neljä kohdetta. Päätin, että kohde on valmis kun alkuperäinen kohde on kunnossa. Jos homma lähtee leviämään, niin sitä ei enää lasketa mukaan kohteen tehtäviin. Toisaalta ei saa myöskään fuskata kelkkomalla kamaa vain toiseen paikkaan väliaikaisesti, vaan kaikki kohteesta poistuva tavara on toimitettava loppusijoituspaikalleen.

Aidon LEAN -hengen mukaisesti kohteet on kuvattu lähtötilanteessa 9.1.2016 ja kuvat on tarkoituksenmukaisesti rajattu luomaan mahdollisimman paljon motivaatiota kohteen selvittämiseen. Nyt pidelkää penkeistänne kiinni, seuraavat kuvat eivät ole kaunista katsottavaa, ei stailattuja sisustuskuvia, valkoista näissä on vain lumi ja mahdollinen kuvan ylivalottuminen on tahaton vahinko, ei tyylikeino. Näillä ei päästä Avotakkaan kuin korkeintaan varoittavaksi esimerkiksi. Olen pahoillani.

1. kategoria: työhuone
Tuo murheenkryyni, tavaraa pursuileva it-keskus, peliluola, valmennuksen kehto. Vierasparat joutuvat yöpymään tämän kaaoksen keskellä. Hyökkäyksen kohteena olevat säilytystilat on jaettu neljään eri osa-alueeseen mielenrauhan säilymiseksi.2. kategoria: piha
Tämä on mukava snacksi, tiedossa on oman puutarhavajan sisustaminen, tonttia rajaavan aidanteen istuttaminen, cottage garden -rinteen jatkaminen ja pohjoisrinteen kuolleiden tuivioiden korvaaminen elävämmillä. Tulis jo kevät!3. kategoria: omaksi iloksi
Nämä on tarkoitettu tuottamaan onnistumisen iloa ja pientä palkintoa. Luvassa on IKIOMA tietokonenurkka, yöpöytä jolta rillit ei aina tipu lattialle, luku/kässänurkkaus ja päivitetty kirjanpito.4. kategoria: yhteinen tuska
Vanhat tututhan ne tässä: vaatehuone jonne neiti on räjäyttänyt huoneestaan poistetun sisällön (ja samalla hajottanut yhden Elfa-tornin). Kuisti, tuo kotimme Bermudan kolmio, yhtään lasta ei ole tiettävästi vielä tänne kadonnut, pari laskua kylläkin. Ruokatilassa oleva pikkuhyllykkö joka imee romua tehokkaammin kuin sieniliina ja pitää saada poistettua uuden ruokaryhmän tieltä. Ja eteisen lipasto, tuo tilaihme joka näyttää toimivan autotallina, siivouskomerona, kirjahyllynä, kierrätyskeskuksena ja naulakkona.
No niin, nyt se on tehty. Koko roska on pamautettu julkisesti näkyville. Minä kun joskus omaa blogia miettiessäni pelkäsin että alan lavastamaan sisustuskuvia blogia varten, niin kovin oli turha pelko. Ennemminkin olisi kannattanut pelätä mitä kaikkea inhorealistista tänne suollankaan :)

Vielä kerran anteeksi, nyt vetäydyn nurkkaan häpeämään - eiku kutomaan!

7 kommenttia:

 1. Realistisuus on sitä kaikista parasta. Tähän voin niin samaistua, en niihin sisustuslehtien kuviin. Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liila! Tsemppi tulee tarpeeseen, varsinkin kun pitää innostaa perheenjäseniäkin parin kohteen pariin :-/

   Poista
 2. Paras 16 in 2016 projekti ikinä! Oiva esimerkki siitä mihin kaikkeen Ravelry voikaan inspiroida :d. Tsemppiä haasteen selättämiseen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäänpä et Ravelry alkaa olla mulle jo vähän liiankin inspiroiva, mutta menköön! Mutta tänäänkään en ole vielä kutonut silmukkaakaan vaan olen ulkoillut taas raitista ilmaa varastoon. Ehkä vielä on jotain toivoa?

   Poista