lauantai 16. tammikuuta 2016

Pikkuveljelle sukat

Nyt on käsityöharrastukseni noussut ihan uudelle levelille, kun nuorin veljeni laittoi kyökin kautta toivetta villasukista. Kyllä voi pienellä saada isosiskon onnelliseksi, ja veljen sukat pääsivät puikoille heti Tapaninpäivänä. Nallen lopuista löytyi sopivan laimeaa värimaailmaa miehiseen makuun, harmaata ja tummansinistä. Kolmosen puikot olivat sen sijaan mystisesti kateissa, joten puolta milliä pienemmällä puikkokoolla lähdettiin vääntämään peltiä.Koska oli kyse jämäkeristä, tein sukat itselleni perinteisesti kärjestä alkaen yhtä aikaa magic looppaamalla. Varsiosassa tosin hermo petti neljään jatkuvasti sotkussa olevaan kerään, ja jaoin kiltisti sukat kahdelle eri puikolle. Koska kotona ei ollut sopivaa sovitusjalkaa, terän mitta aiheutti hieman päänvaivaa. Kantapään tein kiila-look-alike, ja se aina vain näyttää hassulta mun tekeleissä. Tosin näissä kuvissa sukkia ei ole höyrytetty, joten kantapää näyttää tosi erikoiselta. Tiimalasi on enemmän mun mieleen, mutta sopii vain tällaiseen luikerompaan räpylään joten tässä tapauksessa se oli poissuljettu juttu.


Sukat veljelle, koko 41/42, Nalle, puikot 2½, 116 g
10+10 s kärkialoitus, 60 s, terän mitta ennen kantalappua 17 cm.

Varsia jatkoin niin pitkään kuin sinistä lankaa riitti 2o2n ribbinä. Päättely Jeny's Surprisingly Stretchy Bind-Off:illa joka alkaa jo sujua ulkomuistista. Sukat olisivat nyt toimitusta vaille valmiit, vähän jänskättää miten kriittinen kuluttaja suhtautuu näihin. Sukkiin jäi yksi raidoitusvirhe joka olisi vaatinut koko kantapään purkamista, joten päätin että se jääköön tekijän merkkinä sukkiin. 
Nyt on armoton startiitti, ja puikoille on sujahtanut jo yksi huivi, villatakki ja koukulle kassi. Samassa vimmassa kliksuttelin Tapiolta itselleni lisää lankaa, kun poika pyysi ( <3 !!! ) tekemään itselleen villapaidan. Malliksi kelpuutettiin Ciabatta, maksullinen ohje Ravelrystä. Langaksi valikoitui Dropsin Big merino a) hinnan ja b) konepestävyyden vuoksi. Lisäksi hurahdin ilmoittautumaan Winter Mystery KAL:iin johon ensimmäinen vihje ilmestynee tänään.

Ravelry ei selvästikään tee mulle hyvää, tai sitten KyJy sai minut uskomaan liikoja omasta tekemisen tahdistani ;D Taitaa olla parasta laittaa läppäri kiinni ja lähteä virkistäytymään -22 asteen pakkaseen herraseurassa, jospa se saisi päästä turhat haihattelut häviämään.

Raikasta talvista viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti