lauantai 3. elokuuta 2013

Sisäinen Sulo Vilénini löytyi, valitettavasti


 Paluu töihin on sujunut vauhdilla, mies jäi puolestaan kotiin lasten kanssa nukkumaan kun lähdin normaaliin tapaan aamuvarhaisella töihin. Suurin raivausinto on valitettavasti karannut muille maille, tytär sai tosin huoneeseensa jopa uuden järjestyksen, mikä palkittiin Ikea -reissulla :D Nyt on ison tytön päiväpeite ja matto, ja nolot prinsessakamat on keikattu pihalle. Yläkerran aulassa on tosin iso vuori hylättyä kampetta odottamassa jatkojalostusta... huomenna siitä lähtee iso kasa tavaraa veljeni perheeseen, ja osa pitää varastoida odottamaan mahdollista kirpparia, mitä ideoidaan kylälle syksymmällä.

Ikea-reissulla vietiin esikoinen neljän päivän futisleirille, ja joukossamme oli eräs, joka yritti soluttautua mukaan:
Harry tunki itsensä poitsun kassin päälle maate, yrittiköhän pakata itseään mukaan, vai estää poikaa lähtemästä?

Juuri loman viimeisinä päivinä sisäinen Sulo Vilénini valitettavasti heräsi, ja kahdella kauppareissulla lähi-Prismaan syntyi lankavarastoni kannalta tuhoisaa jälkeä:

 
 Ensin kärryyn hyppäsi neljä kerää Rosea, kun halvalla sai jämävärejä. Nämä menee kivasti lapasissa, kunhan ensin kudon pois ne pari edellistä kerää...
 
Seuraavana päivänä kävin ostamassa kaksi kerää valkoista 7veikkaa värjäystä varten, ja taas bongasin lankoja halvalla. Nyt mukaan lähti kaksi Huopasta ja kaksi 7veikka nostalgiaa. Veikoista tulee kivat sukat, ja huopasesta ... ei mitään käryä. Kassan jälkeen muistin kuinka iloinen olin kun sain tuhottua viimeiset huopaset pannulappuihin. No, ehkä näistäkin tulee pannulappuja?
 
Eräänä iltana sitten suunnistin naapurin kanssa lähipusikoihin keräämään pietaryrttiä, kun juuri nyt kaipasimme kirkkaan keltaista väriä. Mesiangervo oli vielä paikoin hyvin kukassa, joten keräsimme sitäkin, ja vielä yhteen pussiin nyhdettiin viimeiset maitohorsman kukat. Loppuillan keittelimme väriliemiä, ja seuraavana iltana sitten värjättiin, perattiin mustikoita, pestiin pyykkiä, viihdytettiin perin juurin kyllästynyttä koiraa ja vyyhditettiin lankoja. Puretimme langat alunalla suoraan väriliemeen, ja tuloksena oli pietaryrtistä keltaista, mesiangervon kukista keltaista ja maitohorsmasta luonnonvalkoista. Lurautimme viimeiseen pataan hieman rautavihtrilliä, ja luonnonvalkoinen muuttui kauniin harmaanvihreäksi.
 

Vasemmalta oikealle: maitohorsma+vihtrilli, mesiangervo ja kaksi pietaryrttiä
lankana Nalle ja 7veikka
 

 Lopuksi vielä lupaamani parempi kuva pitsikapasta, se on oikeasti olemassa eikä vain valkoinen mytty. Toinen verho on menossa vasta kolmatta mallikertaa, työpäivän jälkeen olen kaivautunut kirjaimellisesti maaperään ja uudistanut hieman kukkapenkkejä.

 Ehkä pimenevät illat tuovat taas kutimet käteen, käsi on ollut hieman kipeä ja kävinkin lääkärin puheilla juttelemassa lääkityksen palauttamisesta. Vielä en nappeja ota takaisin käyttöön, mutta siihenkin on varauduttava. Mutta nyt lähden taas ulos auringonpaisteeseen, läjä risuja odottelee silppuamista, se muuten on mukavaa ja terapeuttista touhua!

6 kommenttia:

 1. Oi ihqu tuota Harrya kassin päällä - vaikea tosiaan sanoa kummat aikeet sillä oli. Aikoinaan meidän papillon meni aina makaamaan eteiseen viedyn pakatun kassin päälle varmistaakseen mukaan pääsyn. Mikäpä 3-kiloisen perhosen oli kassin päällä maatessa, Harry ei taitaisi mahtua pojan kassiin eikä täyden kassin päälle.

  Vai on Vilénin Sulo teilläkin käynyt :d. Taisi sekin tulla täältä sinne, kun ainutkaan "kun kerran halvalla sai" -kerä ei ole kesän aikana tänne kotiutunut.

  Oih, mitä värjäysihanuuksia! Luonnonvärjäys kuulostaa kiehtovalta ja rentouttavalta puuhalta (paljon terapeuttisemmalta kuin risujen silppuaminen :d).
  Ja verhosta tuli todella kaunis.
  Kätesi tilanne sensijaan kuulostaa aika huolestuttavalta, se on nyt ollut yhtäjaksoisesti kipeä jo kuukausitolkulla :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla siis muutakin liikkeellä kuin telepatiaa tällä välillä :) Vileeni saisi kyllä jatkaa meiltä johonkin muualle!
   Värjäys on kyllä kivaa -ja aikaa vievää- touhua, parhaimmillaan hyvässä seurassa ja ajan kanssa. Tulos on aina yllätys, mutta saadut värit sopivat hyvin toisiinsa.

   Kokeilen tällä hetkellä tulla toimeen särkylääkkeillä, mutta pitää olla tarkkana ettei kipu pääse kroonistumaan. Olen liian helposti taipuvainen uskomaan, että kyllä tämä tästä, ja eihän tämä nyt ole oikeastaan mitään. Näin se viimeksikin alkoi :-(

   Poista
 2. Ihania värjäyksiä. Ja lankojakin olen näemmä ostellut. Hyvä sitä on sillon tällöin vilkasta noita lanka hyllyjä ja koreja kaupoissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun se lankahyllyllä vierailu vain jäisi vilkaisuksi! Täytynee taas kaivaa ufot esiin, katsoa ja kauhistua ;-)

   Poista
 3. Minun sisäinen lankamansterini on tainnut nukahtaa, koska en ole lankoja ostanut naismuistiin. Hyvä niin, kyllä sitä neulottavaa riittää eläkeikään ilmankin. Kauniita värjäyksiä saittekin keiteltyä, varsinkin tuo pietaryrtti on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietaryrtti on minunkin suosikkini, edellisen erän kudoin lapasiksi mustan Softyn kanssa, ja lapset nimesivät ne heti "lakulapasiksi".
   Lankainventaario on yleensä vaimentanut minun sisäisen hamsterini, taitaa olla taas sen aika.

   Poista