lauantai 10. elokuuta 2013

Multitasking

Arki palasi meidänkin huusholliin koulun alkamisen myötä. Huoleton sapuskojen säveltäminen "jääkaapin valosta" pitää nyt loppua, ja keittiöönkin on palauduttava kuri ja järjestys... näin päätin torstaina kotiuduttuani töistä, kun neiti kaverinsa kanssa olivat kuorruttaneet keittiön ja olkkarin hienolla sokerilla muffinssien leivonnan lomassa. On muuten ihastuttavaa yrittää hinkata irti lattiasta lämpimän ja kostean ilman sulattamaa sokeria! Varsinkin kun ystävällinen karvainen apulainen auttoi nuolemalla sokeria lattiasta.

Kuin tilauksesta kirjasto ilmoitti varaamani kirjan saapuneen, Koko perheen kokkiliitto, jota ystäväni vinkkasi kesälomalla. Siinä perustana on idea, että viikon ruoat suunnitellaan ja laitetaan kerralla ja viikolla vain lämmitetään ruoka ja lisukkeet. Vähän samalla metodilla olen kahlannut jo pari vuotta, ja parasta antia minulle olikin nippu hyviä ruokaohjeita, joilla saan vaihtelua tähän normi makaronilaatikko-jauhelihakeitto-kalapasta -repertuaariin. Nyt minulla onkin käynnissä kunnon moniajo, poika lähti eilen Rovaniemelle pelireissulle, ukkokulta häipyi aamuvarhain metsiin pitämään koirakokeita ja tytär viettää pyjamapäivää sohvalla. Saan siis riehua rauhassa. Minulla porisee mehumaija pihalla, pyykkikone, kuivausrumpu ja tiskikone huutavat kilpaa ja ensi viikon kalenteri on jo päivitetty. Seuraavaksi inventoin jääkaapin sisällön ja sovellan sen perusteella ensiviikolle ruokalistan. Minulla on paha aavistus että sisältö koostuu pääsääntöisesti grillimakkarasta, joten nyt olisi hyvät ideat tarpeen!

Jos vauhtia riittää ja tihkusade jatkuu, aloitan myös keittiön kaappien raivauksen. Eli Tikutin, tämä raivaaja-virus taitaa majailla nyt meillä!

Lopuksi vielä muutama kuva kesän varrelta ulkoa, liljat viihtyivät paahteesta huolimatta:

Lilium 'Muscadet'

Hemerocallis 'Pink Damask'

 
 
Lilium 'King Pete' (keltainen) ja Lilium 'Monte Negro' (punainen)
 
 
Kukkapenkit kaipaisivat myös raivaaja-virusta, mutta kaivinkoneen pitäisi ensin tulla tekemään niille tilaa. Käden tilanne on muuten hieman rauhoittunut, olen ottanut muutamana iltana särkylääkettä ja nyt jo ajattelin kokeilla miten puikot pysyy käsissä illan futismatsia katsellessa. Pitäkäähän peukut pystyssä, sillä minäkin ostin uuden Modan, ja uusi Novitakin oli pullollaan ihania malleja jotka odottavat toteuttajaansa.

4 kommenttia:

  1. Puutarha on usein kauneimmillaan näin kesän lopussa. Ihania liljoja sinulla.
    Meillä aloittavat koulun maanantaina ja samaa haaveilin minakin, jotain rotia tähänkin mökkiin.
    Ja niin kauan on hyvä, kun raivaaja-virus ei jalostu raivooja-virukseksi, sitten on piru merrassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä varoitus, sillä viruksen muuntuminen eilen oli jo muutaman kerran lähellä... onneksi olin yksin kotona, niin tauti talttui taas :D

      Poista
  2. Voi veljet, mikä yhteensattuma kirjan saapuminen ja nuorten kotikokkien askareet. Jälkien siivoajalla ahkeran apulaisen kera ei taatusti ollut yhtä hauskaa kuin tekstisi lukijalla :d. Kiitos taas päivän piristyksestä!

    Onpa sinulla hurja vauhti päällä, mistähän minä taikoisin tuollaisen energian tai edes puuskan siitä :o).
    Raivaaja-virus on meillä vaihtunut sotkija-virukseen. Maalaamo-keittiössäni ei voi vielä laittaa edes ruokaa, ei mahdu...

    Aah, miten lumoavan upea puutarha sinulla on, silmä lepää kuvienkin välityksellä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sotkija-virus tuntuu majailevan meilläkin, yritän karkoittaa sitä nyt keittiön kaapeista, mutta tuntuu että vain hullummaksi menee! Onneksi mehun keitto on tältä vuodelta paketissa (tai pakkasessa), yksi sotkuhomma taas vähemmän.
      Välillä täytyy kyllä käydä laskemassa pulssia ulkoilmassa, Ladybugin varoitus oli hyvin aiheellinen ;-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.