tiistai 6. tammikuuta 2015

Lennätetään ufot kaapista ulos

Jotta saadaan vanhan vuoden pölyt karistettua, tehdään tietenkin ufoinventaario. Ensin pitää kuitenkin julkaista tavoite #1: lankatynnyri.
Ei mene kansi kiinni...
 
 Ja sitten vedetään syvään henkeä, ja tutustutaan ufotynnyrin sisältöön. Ennakkotietona on se, että sisältö koostuu kyjy2014 ja muistaakseni kyjy2013 ei-ihan-maaliin-selvinneistä töistä, jotka kuitenkin haluan syystä tai toisesta saattaa loppuun asti.
Ufotynnyri, tässä onneksi kansi pysyy kiinni :-D

UFO#1: revontulihuivi vironvillasta, aloitettu kyjy2014:ssä. Aloitus oli 1. kaavio, jatkettu työmatkaneuleena 2.kaavion paremmalle puolelle. Jatkaa valmistumistaan työmatkaneuleena, sillä on kevyt ja menee pieneen (???) tilaan.
#1: Revontulihuivi vironvillasta

UFO#2: jakkaralle päällinen, Kaste+Bambu. Aloitettu Kyjy2014:ssä, mutta lapun malli vaihtui ainakin kolme kertaa. Tässä meneillään oleva malli on löydetty jouluna netistä, tarkoitus on jatkaa mutta lankojen riittävyys huolestuttaa jo valmiiksi. Sisälläni asuva pieni optimisti toivoo, että osa tähän varatuista langoista olisikin hypännyt lankatynnyriin.
#2: jakkaran päällinen, Kaste+Bambu

UFO#3: pitsitakki Kasteesta, aloitettu kyjy2014:ssä. Tähän kohdistan nyt kaiken liikenevän aikani, on kälyni tilaama työ ja hihat lähestyvät pyöriöiden kavennuksia. Kärsii neuletakkitraumasta eli olen jo korviani myöten halkeilevaa ja kierteelle menevää lankaa sekä tuota epämääräistä neulepintaa joka mielestäni muistuttaa puhkihangattua tiskirättiä. Jos tekisin itselleni, niin tämä tulisi todennäköisesti valmistuttuaan hautautumaan kaapin perälle.
#3: pitsitakki, Kaste

UFO#4: liivi Rowanin Tweedistä, aloitettu kyjy2014:ssä. Taas yksi hyvä idea ottaa tempaukseen liivi, sehän on nopea kun ei tule edes hihoja. Menossa vasta resorissa, mutta lanka on aivan ihanaa, jospa tämä valmistuisi ensi talveksi...
#4: neuleliivi, Rowan Tweed
 
UFO#5: palmikkosukat neidille, aloitettu kyjy2014:ssä. Ehkä noloin mahdollinen, tehty pakolliset 5 kerrosta kärjestä aloittaen... Ei tarttis kuin ottaa lootasta ja tehdä valmiiksi. 

#5: palmikkosukat, 7veikka

UFO#6: kirjoneuleliivi itsevärjätystä Woolista, aloitettu kyjy2013:ssa, ehkä? Kaikkien ufojen äiti, nyt jo menossa takakappaleen hiha-aukoissa, kainaloihin asti tehty pyörönä. Kirjoneulekuviokin on olemassa mutta kaaviossa on sekoiltu jo niin monta kertaa, että painetaan loppuun fiiliksellä. Langanjuoksut kiristää joten kaikki edellytykset iki-inhokille on voimakkaasti olemassa.
#6: kirjoneuleliivi itsevärjätystä Woolista
 
UFO#7 tai joku muu outous: kassillinen epämääräisiä villalankoja ja ohje virkattuun tunikaan. Tähän malliin ihastuin taannoin Ladybugin blogissa, ja intoa sauhuten mylläsin lankatynnyrini uumenissa etsimässä lankoja. Kasasin löydökseni kassiin, ohjekin on tulostettu mukaan sillä tämän piti lähteä Saksan reissulle matkakäsityöksi, mutta järki onneksi voitti. Olisikin ollut tosi fiksua tunkea reppu täyteen lankoja... Joku viisaus esti liittämästä tätäkin Kyjy2014:ään, joten oikeasti tämä ei ole ufo, eihän? Mutta viitaten ekaan kuvaan, jotain pitäisi tehdä jotta lankatynnyrin kansi pysyisi kiinni. Majailkoon siis ufojen joukossa, sillä tuon tunikan haluaisin kyllä vielä tehdä. 

#7 langat tunikaan
 

Siinäpä nämä, lukumäärä on onneksi alle 10, mutta paljon puuttuu silmukoita. Taktiikkana on iskeä näihin yksi kerrallaan, poikkeuksena matkakäsityöt. Jotta saisin lankatynnyrinkin kannen kiinni, lupasin itselleni että saan pitää yhtä uutta lapas-/sukka-/pipatekelettä sivutyönä, jos siihen käytetään vanhoja lankoja. Ja sädekehä loistaa pääni päällä näin hyvien aikomusten edessä ;-D

Tämä päivä on kuitenkin varattu keittiön kaappien siivoukselle. Yläkaapit, nuo armottomat muovipurkkien majapaikat on nyt käyty läpi rankalla kädellä ja rätillä, ja tilaa tuli ihan mukavasti. Neiti on saanut minut höynäytettyä yleiskoneen hankintaan, mutta ensin pitää järjestää sille tilaa! Oikein mainiota tekemistä tällaisena pakkaspäivänä.

6 kommenttia:

 1. Ei mikään mahdoton avaruusalus nuo sinun ufot. Minulla tosin jäisi tuostakin määrästä joku hautumaan vielä ensi vuoden ufoihin mutta toivottavasti sinä olet nopeampi. Ufot lentelee meilläkin ja hassua kyllä sain juuri siivottua keittiö n kuiva-ainekaapin. Kaapin perukoilta löytyi melkein täydellinen sipuliviljelmä joten niille täytyisi löytyä joku muu paikka..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo lukumäärä tosiaan oli mikään järkyttävä, mutta mun neulontatahdilla tästä jää jotain vielä ensi vuodenkin ufotempaukseen ;-D Mutta tehdään pois yksi kerrallaan, näiden vuoksi ei kannata menettää yöuniaan.
   Keittiön kaappien siivoilu on välillä melkoista löytöretkeilyä, minäkin löysin hyvin talletettuna vanhoja lasipulloja ja kannettomia purkkeja. Mitähän varten niitäkin on säästetty???

   Poista
 2. Urheasti olet jaksanut tutustua taas Ufoihisi. Ehkä tämän postauksen innoittamana minäkin kurkistan kirjahyllyn päällä oleviin muovikoreihin, joissa osa Ufoista majailee sekä entisen käsityökorini nykyisen Ufomajailun kätköön, jossa myös Ufot lymyilevät. Ainakin yksi on saanut purkutuomion, joten ehkä siitä olisi hyvä aloittaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ufoihin tutustuminen kannattaa aina! Tulee iloisia jälleennäkemisiä ja välillä myös hämmentyneitä "mitähän minä olen tässä oikein ajatellut" -hetkiä. Ja ehdottomasti suosittelen aloittamaan purkutuomion saaneesta ufosta, nopeasti saa yhden ufon pois jaloista, ja siitä tulee muuten uskomattomat kicksit aloittaa seuraavan tuhoaminen!

   Poista
 3. Onnea ufojen tuhoukseen! Ihania töitä niistä on tulossa kunhan saat järjestettyä aikaa käsitöille :).
  Kiitos viime vuonna virittämästäsi ufojen tuhouskampanjasta, tuhosin silloin innolla ufoni ja tempaus on tehonnut tähän päivään asti - nimimerkki edelleen ufoton koputtaa täällä maalaamatonta...
  Blogissasi on aina niin kiva piipahtaa lukemassa uusimmat koiruudet.
  Oikein mukavaa tätä vuotta sinulle ja erityisterkut karvaisille hurmureille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kauniista sanoistasi! Karvahurmurit lähettävät myös terkkuja takaisin, herrat nauttivat pakkaslumesta täysin siemauksin, se kun ei tartu turkkiin :-)
   Miten voikin viimeistely ottaa voimille, silmukoiden luominen olisi niin paljon mukavampaa...
   Toivottavasti tämän vuoden tempaus tekisi minunkin ufoistani selvää, olen tässä punonut juonia miten hyökkään ufotusten kimppuun. Laidasta vaan, taitaa olla vanha hyväksi koettu taktiikka!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.