keskiviikko 20. elokuuta 2014

Esittelyssä aloitukset 9-15

Takana on kovan onnen viikonloppu, kätevä emäntä mehusti marjoja parin muun askaren ohessa, ja niinhän sitä tulikuumaa mehua lurahti hieman jalkapöydälle. Tuloksena komea vesikello ja kipeä jalka, mutta onneksi päälle iski kunnon räkätauti niin menee kaikki kurjuus kerralla :P

Eihän minulle riittänyt edes tuo Novitalta tullut lankalasti, vaan vielä piti hamstrata kaiken varulta kaksi kerää Huvilaa kateliinoja varten. Nyt piti ihan oikeasti alkaa sanoista tekoihin ja jyräyttää ensimmäiset 15 aloitusta ainakin vaaditun viiden kerroksen verran valmiiksi. Mennään vaikka numerojärjestyksessä vaihteeksi, n:o 9 on Rowanin Tweedistä aloittamani palmikkoliivi. Jälleen loistoidea tällaiseen tempaukseen, varsinkin kun edellinenkin liivi (se nopea kun ei ole edes hihoja) on vajonnut projektitynnyrin pohjalle. Lanka on kyllä ihanan pehmeää, tämä on niitä toissavuotisia rakettilankoja jolle oli heti malli mutta toteutus vain uupui.

kyjy #9, palmikkoliivi

Sitten kyjyt n:o 10, 11, 12, 13 ja 15 eli nippu kattausliinan alkuja. Näitähän oli jo yksi startattuna eli ainakin kuusi tulen tekemään. Kaksi jää optioksi viimeiseen viiden aloituksen joukkoon jos en ehdi kyllästyä malliin ennen sitä. 
Jos en kyllästy malliin, niin tämän projektin säilömistapa voi hieman alkaa harmittaa. Tässä on keriä puolitettu ja aloitettu sisältä ja päältä, ja nyt survoin sotkun vain yhteen hedelmäpussiin...

Numerolla 14 lähti puikoilla tilaustyönä tehtävästä pitsijakusta. Mallikuvio on helppo, haastetta tuo mitoitus ja langan vaihto, ja puikot eivät ole parhaat mahdolliset. Vanhoilla metallipyöröillä Kaste on liukasta kuin saippua ja tahtoo halkeilla. Suosikkini eli knittarit ovat kiinni numerossa 9, ja nyt en viitsi alkaa askartelemaan siitä päitä irti. Tämä työ etenee kuitenkin ykkösenä, joten pieni askartelutuokio lienee edessä ennemmin kuin arvaankaan. Nyt aloituksena kuitenkin vain ne vaaditut 5 kerrosta.

Strategiana on nyt virkata liinoja valmiiksi ja isompana työnä viedä pitsijakkua eteenpäin. Loput 5 aloitusta valikoituu pitkästä to do -listastani, ja yritän nyt ihan oikeasti olla lisäilemättä mitään isompia projekteja tähän tempaukseen. Ilmojen viilennettyä on alkanut taas kantautua toiveita villasukista, niihin löytyisi langatkin tynnyrin kätköistä. Fiksumpi ihminen nakuttelisi listan valmiiksi nyt, mutta kyllä elämässä pitää olla vähän sijaa yllätyksille, eikö vain?

4 kommenttia:

 1. Auts, toivottavasti kovan onnen viikonlopun haaveri on jo hyvässä paranemisvauhdissa ja räkätautikin selätetty!

  Sinähän olet laittanut tuulemaan KyJyn parissa :). Upeita töitä näyttää olevan tulossa. Mitoituksessa vieraalle tehdessä on aina oma haasteensa. Kauniita lankoja olet ostanut :). Ihania erityisesti nuo hillityt värit lankojen väriräiskeessä paistatelleeseen silmääni!
  Elämässä pitää ehdottomasti olla sijaa yllätyksille - KyJyssä varsinkin :d. Minäpä olen vaihteeksi keksinyt purkaa aloituksia ja tunkea uusia tilalle ;p.
  Kerrankin olen langan ostamisen sijaan myynyt sitä, tänäänkin 1050 g ylimääräisiä Wollmeiseja lähti hetkessä käsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä voittaa taas, kohta jalka kestänee kävelylenkkejäkin. Onneksi on tuota lapsityövoimaa käytettävissä ;D
   Olen käynyt ihastelemassa väriräiskettäsi, Wollmeisen värimaailma on todella upea! Juuri sopivaa väriterapiaa syksyyn. Pitsijakkuun oli väritoiveena musta tai joku kaikkeen sopiva väri, mutta ajatus mustan pitsineuleen nihraamisesta syyshämärissä ei ollut kovinkaan innostava. Neiti löysi helmenharmaan sävyn, toivottavasti se miellyttää myös jakun saajaa.
   Sinulla on kyllä kovin omaperäinen tapa edistää kyjyä ;P Aikaa on vielä jäljellä näihin ensimmäisiinkin aloituksiin, joten itse olen ainakin tyytyväinen aikaansaannoksiini. Paniikin aika on vasta edessä...

   Poista