lauantai 2. helmikuuta 2013

Takana tapahtumarikas viikko

Huh huisketta! Viikon varrella olisi ollut vaikka mitä päivitettävää, mutta ehdin istahtaa koneen äärelle vasta nyt, viikkosiivouksen lomassa. Blogiini on löytänyt uusi lukija, tervetuloa Ryppyräätälille!

Aloitetaanpa ensin Heffiksen blogiarvontavoitolla, postilaatikosta löytyi paketti, jonka uumenista löytyi tietenkin iso Solmukerä, sekä pikkuinen lankakerä, joka onkin rintaneula. Korun on tehnyt ja ideoinut nuori neiti, joten näyttää seuraavan vahvasti äitinsä jalanjälkiä, kiitokset neidille ihanasta korusta!
 Solmukerä tuntui niin hauskalta idealta jämälankojen loppusijoitteluun, että ilmoittauduin myös Heffiksen järjestämään solmukerävaihtoon Neulomossa. Tätä hauskuutta on siis luvassa lisää! Ideat solmukerän loppusijoituskohteesta ovat jo lähteneet vauhtiin, sukat ovat tietenkin vahvana ykkösvaihtoehtona. Järjestelin jo vanhoja Floricoita ja Wooleja, jos samalla idealla tekisi jämälankatunikan, tai 7veikasta vaikka siksakhameen... materiaalia kyllä on!

Paketista löytyi myös jotain muuta.... mielettömän luonteenlujuuteni vuoksi sain kuvan napattua vaikka kamera oli taas viikon hyvässä tallessa
Suklaita ei siis ole avattu, vaikka päät onkin piilotettu suloisen koirakortin alle ;-) Lehden malleista tuli taas lisäideoita varastokerienkin varalle, kiitos Heffis mukavasta paketista!

Kirjastosta tein sukkakirjalöydön, Melissa Morgan-Oakes:in Neulo kaksi sukkaa kerralla 2. Paljon toteutettavia malleja, joten taitaa mennä ostoslistalle.

Siivoamisen lomassa nappasin kuvan myös pojan tuplatumpuista, näillä on tehty lumipalloja, pitävät kuulemma hyvin lätkämailankin varressa ja eikä tuule läpi. Nousivat ykköslapasiksi niiden kamalien vihreiden patakintaiden ohi, onneksi!

Nämä on tehty 3,5 mm puikoilla, aluksi silmukoita oli 28, sitten lisäsin 32:een kun kämmenosa näytti hieman kapealta.

Muuten viikko on sisältänyt draamaa ja suuria tunteita niin töissä kuin siviilissä. Suurin huolenaihe tällä hetkellä on koiravanhuksemme, joka jatkoi pissailujaan. Käytin papparaista torstaina eläinlääkärissä ja tutkimuksissa löytyi suurentunut sappirakko, jonka sisältö ei ole normaali. Nyt kokeillaan antibioottikuuria ja maksadieettiä, jos oireet eivät helpotu täytyy alkaa miettimään ratkaisua. Koiralla on kuitenkin ikää jo 11 vuotta, lonkkavika on alkanut jo vaivata eikä sitä voi nyt lääkitä maksaongelmien vuoksi. Nyt mennään päivä kerrallaan ja yritetään pitää vanhuksen kärsimykset mahdollisimman vähäisinä. Ja ne työjutut voi vaan kuitata "Varamiehen" sanoin "Siitähän mulle maksetaan" ;-D

Vähän vielä puffia tulevaan, olen saanut Tikuttimen blogista tunnustuksen, se ansaitsee ihan oman postauksen joten palaan aiheeseen vielä tänä viikonloppuna!

9 kommenttia:

 1. Mukavaa että paketti oli mieluinen! Toivottavasti koiranne toipuu, on aina kurja kun eläimet sairastavat. Ovat niin reppanoita eivätkä osaa kertoa missä vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eläimet osaavat taitavasti teeskennellä kaiken olevan kunnossa, pienistä jutuista voi päätellä että kaikki ei ole hyvin. Nyt on onneksi aikaa seurata ja miettiä vaihtoehtoja, aikaisemmat koirat ovat lähteneet "saappaat jalassa" ja ratkaisut on pitänyt tehdä välittömästi. Kurjaa, mutta kuuluu osana tähän elämäntavan valintaan.

   Poista
 2. Peukutuksia papparaiselle! Minuakin huolettaa, toivotaan parasta.

  Saman kirjan hankkimista olen miettinyt, mutta näkemättä kirjaa pakittanut tilaa -napilla.

  Pitääpä kirkastaa taas mieleen meneviä ja tulevia työjuttuja varten, että "siitähän mulle maksetaan" :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä papparainen on vaisu ja väsynyt, lenkit rajoittuvat omaan pihapiiriin. Olemme jo päätöksen tehneet että vanhusta ei lähdetä enää leikkelemään, nukutuksen riskit ovat isot ja kipuja emme halua lisätä enää entisestään.
   Sukkakirja on kirjoitettu jenkkityyliin for dummies, suomalainen ohjeentekijä olisi tiivistänyt ohjeet puoleen sivuun. Tämä on ainoa miinus mielestäni kirjassa, paras anti on useat mallikuviot sukkiin, ettei tarvi tehdä aina samaa 2o2n -sukkaa:)

   Poista
 3. Eläinten sairaus on ikävä asia. Hanakala tilanne kun kipuja ei voi lääkitä maksavian vuoksi. Meillä on ollut sama tilanne, tosin koiralla oli maksasyöpä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, eläin kun ei kerro kivuistaan niin omistajalla on vastuu eläimen hyvinvoinnista. Odottelemme antibioottien vaikutusta, saattaa kuulemma viedä viikkojakin, joten asioita ehtii puntaroida moneen kertaan. Nyt olemme ehkä tavallistakin herkemmällä vanhuksen signaalien tulkitsemisessa, pitäisi yrittää vähän relata...

   Poista
 4. Voi papparaista :(. Voimia teille ja papparaiselle. Toivotaan antibioottien vaikuttavan.

  Arvostan sinua suuresti esimerkillisen vastuuntuntoisena eläimen omistajana.
  Relaaminen papparaisen suhteen on silti helpommin sanottu kuin tehty.

  Tilasin sen sukkakirjan ja kolme muutakin neulekirjaa samalla.

  VastaaPoista